keckes matblogg

Direktlänk till inlägg 19 oktober 2017

#Pensionärslunch # Stadsbesök # 2 x 70 årsfest # Pensionärslunch #

Av Chatarina Berglund - 19 oktober 2017 15:30

 

Tjingeling igen pling plong alla mina vänner nu är jag här igen med bloggen och ska skriva ner lite av vad som hänt sen sist. Om vi börjar med måndag då gjorde Tommy klart i Anna och Robins hus och han var hemma vid 18.30 0ch då blev det middag och då hade jag kokat palt och det är inte ofta jag kokar bara 10 paltar men den här gången var det bara jag och Tommy som åt det kändes lite konstigt att inte Holmgrens fick vara med men jag ska snart koka en laddning så dom ska få palt oxå. Palten var i alla fall god och sen kom ju paltschwimen det vet ju alla som ätit en paltmiddag vad det är. Lite TV och sensängen och boken en stund innan John Blund.

   

Tisdag då var det urdåligt väder med regn .rusk, blåst och dis ungefär som alla dagar sista månaderna det vekar inte bli någon bättring och så högt vatten som vi har denna höst är länge sedan vi hade. Vi åkte till Älvsbyn för att äta pensionärslunchen på Polar hotell dom har lunchservering där och däet är bara en lunchrätt för alla och den här dagen var det stekt lax med rosepeppar , sötpotatismos och en god romsås. Ett riktigt slladsbord hade dom oxå med kyckling,tonfisk och en massa olika sallader och grönsaker och även efterrätt och kaffe.Alla var vi så mätta och belåtna när vil lämnade stället. Och vädret var fortfarande lika dåligt. Vi träffade på en kändis i foajen på Polar en kvinna som vi kände igen från TV hon har varit med i Beckfilmer och andra serier men vi har inte kommit på vad hon heter hon slog dessutom sönder en glaskanna till en kaffebryggare där på hotellet när hon skulle hämta kaffe.Dom håller på att spela in en ny serie av jägarna och den inspelas i Älvsbyn bl a. När Kicki och Tobbe var där för någon vecka sedan då var Lassgård där och åt samtidigt med dom.

Onsdag då åktevi till stan och handlade en del förnödenheter jag ska göra lite tilltuggoch en smörgåstårta till Hasse och Barbro som firar sina 70-åriga födelsedagar med en fest i Byagården på lördag.

Till middag åt vi stekt palt och det var smaskens.

 

På torsdag bakade jag brödet som jag ska ha med till festen och jag bakade även en sockerkaka med kolasmet på.

Till middag åt vi korvgryta me potatis, mörötter, lök, vitlök, tomater och paprika och det smakade bra. Vädret är inte det bästa som vanligt men vi börjar vara så van vid det här skitvädret nu så man reagerar inte så mycket.

   

   

Fredag hemmadag med fix till festen i Byagården jag bakade smördegsrundlar fyllda med rökt lax, lök,creme fraiche och ost.  Jag gjorde även en ostbomb med stenbitsrom och rostade brödet som  skulle vara till att doppa i bomben och en dip. Till middag gjorde jag kåldomar och till dom tog vi upp våra sista potatisar ur eget land och kokade dom och så klart lingonsylt oj,oj vad det smakade smaskens.

       

Lördag dax för 2 x 70 årsfest redan kl 15 började den och vi åkte dit då och fixade fram det jag hade med mig till tilltugg mm. Några gäster var redan där när vi kom och och ur köket spred sig en underbar doft av Thaimat Noi och Pon var i köket och lagade maten på plats. Och det var jättegott och massor med olika sorter det var grillade kycklingben, kycklingvingar ,kycklingspett med olika smaker, vårrullar, vanligt ris och smaksatt ris, kyckling med grönsaker, fläskkött med grönsaker, sweetchilisås, gurka som var så snyggt skuren jaa, ett fantastiskt Thaibuffebord med massor av läckerheter. Det gjorde Noi och Pon mycket bra och dom fixade fram all mat och plockade undan när alla ätit klart och sen dukade dom fram kaffe och tårta oxå..En mycket trevlig kväll med ca 35 glada personer som åt och drack gott och skrattade en hel del , surrades en hel del oxå och någon höll tal och jag hade en rolig grej med paketleken som var uppskattad. Presenter fick dom oxå en hel del för Hasses del gick presenterna  mycket i jakt och fiskegrejer men det är ju hans största intressen. Pengar fick dom oxå och presentkort mm.mm Senare på kvällen serverade Hasse och Barbro på Janssons frestelse, rödbetor och tunnbrödsmackor med ost mycket, mycket smarritgt var det.

Vi åkte hem vid 00.30-tiden och Molly var väldigt lycklig när vi dök upp där hemma och sängen var så skön och vi låg kvar i den till kl. 9.30 och då blev det kaffe, ägg, smörgås och tomatjuice och NSD samt ett korsord en sådan där fulländad morgon.


                 




 

 

 

                  Sen var det dax för att duscha och göra oss klar för nästa kalas hos"Ludde" som fyllde 16 år oj, vad tien går fort och vi med dom. Där var det massor med godsaker som serverades bl a smörgåstårta och den var jättegod

och en massa goda fina bakverk och tårta nu smakade jag bara av smörgåstårtan men jag förstår att det andra var gott oxå. Lee och Andre och lilla Elna var oxå där och hon är ju för söt den lilla sötnöten och glad och hon pratar massor vi fick alla en kram av henne när hon skulle åka hem. En trevlig em då vi fick träffa hela famljen med mycket surr och skratt som vanligt när vi träffas. Sen åkte vi förbi huset och kollade och det är så fint nu när det är färdigtapetserat och listat och all täckpapp från golven är borta skitsnyggt blir det nu väntar dom på nya köket och vitvarorna det blir spännande att se när dom får in det.

Måndag igen då var det en hemmadag för Tommy var lite småhängig ont i kroppen och förkyld så vi tog det bara lugnt

hela dagen. Och inte ville vi vara ute det var ju halv storm ute och det flög omkring lite av varje stolar ,krukor, dukar, hinkar , båtar mm.Till middag åt vi Spagetti carbonara och det var jättegott.

 

   



En bild från strormen i måndags...



Tisdag då var det dax förpensionärslunch igen och denna gång blev det på Garniz och det var väl så där jag åt fisk och den var väl inte den godaste jag ätit men det gick an och sen hade dom en hel del på salladsbordet så jag blev då mätt.

Vi drack kaffe och surrade som vanligt en hel del om allt möjligt en trevlig stund.

Hasse hade fått löja av och då fick vi en påse av han och jag fileeade dom och gjorde sardiner av en del och resten frös jag in.


Onsdag en hemmadag och det blev bestämt på morgon att köttsoppsfesten blir den 28 okt. kl 18.00 så jag gjorde skyltar till det och Tommy åkte runt och satte upp dessa. Bra att göra det i oktober för det är så mycket andra aktiviteter i november.Då vet jag i alla fall vad jag ska göra nästa vecka.Vi var ute och städade ihop lite grann och tog upp de sista växterna.

   

Till middag lagade jag en vitkålssoppa med frikadeller och det var väldans gott med hembakt bröd och ost.

     

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Chatarina Berglund - 9 juni 2022 16:15

        Hej på er alla mina vänner nu ska jag blogga litegrann om det som hänt senaste tiden!   Vi väntar på den där gula härliga saken som strålar men den visar sig inte mycket men den lyser med sin frånvaro!  Vi vill ju sitta ute på ...

Av Chatarina Berglund - 11 maj 2022 17:00

  Vi hade en trevligValborgsmässoafton i och utanför Byagården i Alträsk med massor med folk  ! Majbrasa hade vi oxå och grilleldar för de som ville. Visålde även  hamburgare som grillades i en stor murrika. Och ett dignande fikabord med många  go...

Av Chatarina Berglund - 4 april 2022 16:00

Hej all mina vänner nu var det länge sedan jag bloggade men nu blir det lite grann om mat mm! Det händer ine så mcycket i Alträsk men ute i den stora världen händer det mycket tråkiga saker alla nyhetssändningar och andra program  handlar bara om a...

Av Chatarina Berglund - 16 januari 2022 17:00

  Hej svejs på er alla mina vänner och od fortsättning på det nya året 2022 ! Jaa det är ju fortfarande Covid ochmycket restriktioner det verkar aldrig ta slut! Nu är alla storhelger över Jul.Nyår och Trettondagshelgen nu blir nästa högtidpåsken o...

Av Chatarina Berglund - 13 december 2021 16:45

  HEJ sVEJS alla mina vänner nu är det länge sedan jag bloggade men ska försöka skriva ner lite grann men det händer inte så mycket numera! Vi håller oss hemmavid för det mesta! Någon tur tll stan ca 2ggr i veckan och handlar lite förnödenheter....

Presentation


En blogg som handlar om mig min familj och mest matlagning

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2017 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards