keckes matblogg

Direktlänk till inlägg 7 november 2017

#Köttsoppsfest # Pensionärslunch hos Mats o Maija Liisa # Saga #

Av Chatarina Berglund - 7 november 2017 16:15

 

Tjingeling på er alla nu är jag väldigt arg faktiskt jag har skrivit en jättelång blogg 2 ggr om köttsoppsfesten mm men båda gångerna försvann allt när jag skulle skicka i väg det av någon underlig anledning fanns inte kvar fast jag sparat eftersom jag skrivit ???? Så nu är det 3-je gången gillt försvinner det även nu då lägger jag ner bloggen för evigt.

Köttsoppsfesten gick väldans bra ca 30 l köttsoppa och104 klimpar hade jag kokat och vi var ca 30 personer det är 20 mindre än vii brukar vara på denna höstfest men så är det ibland att folk har annat för sig.

Vi som var där hade trevligt i alla fall och dom tyckte köttsoppan var fantastisk god och det var många som fick en "doggy bag " med sig hem.Jag hade även bakat bröd ett ostbröd och ett surdegsbröd och ost hade vi så klart och hårt bröd oxå.Ett lotteri hade vi som vanligt oxå och jag köpte lotter för 100 kr och vann en vinst och då tog ag en förpackning med 18 ägg för det behövs ju alltid. Vi har det beviljat i byn som har ett eget hönseri så man behöver aldrig vara utan ägg men om man vinner så är det ju bättre, men hur tänkte jag nu det blir ju dyra ägg men så tänker man ju inte man sponsrar ju förenigen i byn när man köper lotter.

Efter soppan var det kaffe ochen  skiva drömrulltårta med hallon och den var oxå god tyckte gästerna.

En trevlig kväll med mycket surr och skratt. Många hjälpte till med städningen efer maten så det var inte så mycket att röja undan innan vi lämnade byagården.

   

           

Måndag var vi en sväng till stan och handlade lite grann och sen åkte vi hem och började fundera på middagen och då blev det Fläskpannkaka med smör för min del och Tommy åt både hallon och hjortronsylt till sin men jag äter ingen sylt endast till kålpudding och kåldolmar äter jag lingonsylt.

 

Tisdag var vi på pensionärslunch i byn på Mats och Maija Liisas restaurang och det serverades en gryta med fläskkött, kryddig korv,oliver mm , kokt potatis och salladoch det var jättegott och det var lite sting i grytan. Till efterrätt var det nyponsoppa med grädde och mandelbiskvier. Och sen var det kaffe med haembakt sockerkaka och pepparkaor så ni förstår väl att vi var mätta och belåtna. Vi surrade en hel och ¨många skratt blev det oxåen trevlig stund med gänget.

Vi behövde ingen middag denna dag så det blev en macka till kvällskaffet.


Onsdag hemmadag med en del fix inne med vissa garderober jag förstår inte vem som stökar om i dom.

Tommy va ute och fixade en del innan vintern kommer på allvar han plockde bort de sista utemöblerna för nu ska vi inte sitta i dom mer detta år men det blir dess roligare att plocka fram dom till våren.

Till middag åt vi stekt rödspätta i en god sås, kokt potatis, broccoli och rårivna morötter mycket, mycket gott.

         

Torsdag då var det oxå en hemmadag med lite fix ute och inne vi röjde lite en del som skall återvinnas och en del som ska till tippen och det blev en hel del konstigt vi rensad ju nyss bort massor. Jaa, det blir fort nytt skräp.

Till middag åt vi en soppa med morötter, räkost, räkor, lök,buljong, creme fraiche och dill och till det hembakt bröd och ost mycket gott var det.

     

Fredag då var vi tillstan en sväng vi hade tid för Molly på Vacker Tass för kloklipp och lite klippning i ansiktet runt ögonen och det gick snabbt och hon blev så fin. Sen handlade vi en del innan vi styrde kosan hemåt och då blev det en lite lätt städning med en sväng med dammsugaren bl a.

Vi började så fundera på middagen och om jag säger  till Tommy ska vi äta  och ger ett förslag på något som jag kan tänka mig då säger han nää, och om han föreslår något så kan jag säga nää inte sugen på det. Det är inte lätt att hitta på rätter varje dag och Tommy han gillar lever och det gör jag inte jag vägrar både äta det och laga det och lamm gillar han oxå men inte jag usch för kofta men nu säger alla att det inte smakar kofta men jag tror vad jag vill om det. Jag vägrar både att äta och laga lamm men han får köpa lamm och laga det själv en det verkar inte lika intressant då.

Annars har vi rätt så lika smak vad det gäller mat nää, förutom blodmat det äter jag inte heller men det gillar Tommy som blodpalt, blodpudding mm. Jag kokade faktiskt blodpalt en gång till han och han tyckte den var jättegod men annnars vardet mamma som kokade blodpalt ochTommy fick äta där och numera är det brorsan Hasse som kokar blodpalt och bjuder Tommy.

Till middag blev det i alla fall blåmusslor kokt i buljong, vitt vin, lök, vitlök och dill och även gratinerade grönmusslor med smör, vitlök och parmesanost och till det rostat bröd och en aoili och det smakade väldans smaskigt.

Sen en lugn kväll med idol och dom är så duktiga alla som är kvar nu.

     

Farmme vid lördag dåär det ju V-75 som gäller och den här gången var det min tur att tippa för de 3 C-na vi tippar en vecka var nu och det är som alla vet inte enkelt att få till den där 7-an förr fick jag många 7-or på raken men inte nu men så är det med spel det är turen som fattas. Det blev bar 5 rätt på C-nas och 5 på mitt eget och dom gav 55 kr och 1 femma på C-nas och 2 på mitt eget men inte blir man förmögen på dom vinsterna men man får inte ge upp för om man inte spelar då kan man inte heller vinna.På lördag är det Chatrines tur att spela hoppas hon har bättre tur eller skicklighet...

Till middag åt vi ugnstekta kycklingklubbor, stekta potatiskakor, broccoli, sås och sallad det smakade riktigt mumsigt.

         


Söndag en blåsig dag och väldigt halt på vägarna vi hade tänkt åka en sväng till stan men dom varrnade på radion för blixthalka för det började regna på em så vi stannade hemma grannarna våra dom var en sväng till stan och dom sa att det var jättehemskt väglag och halt så vi var glada att vi inte for.

Vi latade oss hela dagen TV och dator mm

Till middag åt vi köttfärsbiffar, potatismos, sås ,broccoli och  ugnstekt paprika och tomater och det var en alldelses utsökt god måltid.

           

Nu är Mats och Maija Liisa framme på Cypern och njuter av värmen ca +23 det låter  rätt härligt men tänk vad dom  missar snöskottning, snöskoter, elda på Lillholmen, snögubbar,snöbollskrig, skridskoåkning , skidåkning, snöstorm

som vi får njuta av haha...Jag tror ändå inte att dom saknar just det....Dom återkommer... till våren


Vi hr varit och hälsat på Anna o Robin idag på em och då fick viträffa Wilma för hon var hemma och Ludde kom hem medan vi var där och han var så trött för han hade bara sovit 2 timmar på natten eftersom dom har varit ledig en vecka har han varit uppe sent och sovit länge så första dagen brukar ju var lite trög "han sa att han hade varit så trött så han  kunde inte ens  såga rakt". Dom hade dukat för middag så vi fick oxå äta vilken tur vi hade det var pastasallad, kassler och rökt fläskfile och en kall sås till det och det var jättegott.Kul att träffa dom som vanligt.  Vi skulle lika till stan på ett informationsmöte 17.30 på Saga angående Fiber till Alträsk vi har fått ett erbjudande om detta men inte blev vi så mycket klokare det han berättade var väl ungefär det som står i broschyren vi fått hem. Sen är det ju inte säkert att vi får fiber utan det beror på hur stort intresse det är.Byarna i kommunen  är alltså uppdelade i 26 områden i kommunen och vi vet ju inte vilka byar dom slagit ihop oss med men det borde ju vara Vändträsk, Brännberg,Mockträsk,Mjedsjön det återstår att se hur det blir mycket pengar är det ialla fall vi får betala att det sen kanske blir billigare TV, telefoni och bredband än vad vi har nu är ju en fördel.

Tisdag i dag och pensionärslunch och den blev idag på Allstar jaa, inte vet jag men bättre har jag då ätit ett bra salladsbord men fisken nää, den var lite besk, kycklingen huja tuggummi och pizzakebab stenhård botten och ingen god fyllning det är tur att jag gillar grönsaker för då kan man äta mer av det. Vi var 8 st idag Hasse, Barbro, Anna-Lena. Kicki,Tobbe. Karin Tommy och jag och vi hade så trevligt med många skratt och mycket surr.

Nu är det inte länge kvar innan Anna och Robin flyttar in i sitt nya hus dom packar för fullt och köket kommer på torsdag  så det blir fullständigt för vissa delar kom ju på utsatt tid för någon vecka sen men en hel del fattades

och Anna har skruvat ihop alla lådor till köksinredningen och det var 17 st dom var med i första sändningen.Nya soffan har dom oxå fått nytt köksbord och 8 stolar som dom monterat ihop och nya garderober som dom monterat i hop och satt in oxå allt är ju numera omonterat så det är mycket jobb sen du fått hem alla grejer. Men Anna är en hejare på att få ihop all sån där montering. Jättesnygga kristallampor i hallen har dom oxå satt 3 st och dom var oxå omonterade med en massa lösa prismor som skulle monteras . Jaa,det blir så fint dom är så duktiga.Det blir spännande att se när allt är klart.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Chatarina Berglund - 9 juni 2022 16:15

        Hej på er alla mina vänner nu ska jag blogga litegrann om det som hänt senaste tiden!   Vi väntar på den där gula härliga saken som strålar men den visar sig inte mycket men den lyser med sin frånvaro!  Vi vill ju sitta ute på ...

Av Chatarina Berglund - 11 maj 2022 17:00

  Vi hade en trevligValborgsmässoafton i och utanför Byagården i Alträsk med massor med folk  ! Majbrasa hade vi oxå och grilleldar för de som ville. Visålde även  hamburgare som grillades i en stor murrika. Och ett dignande fikabord med många  go...

Av Chatarina Berglund - 4 april 2022 16:00

Hej all mina vänner nu var det länge sedan jag bloggade men nu blir det lite grann om mat mm! Det händer ine så mcycket i Alträsk men ute i den stora världen händer det mycket tråkiga saker alla nyhetssändningar och andra program  handlar bara om a...

Av Chatarina Berglund - 16 januari 2022 17:00

  Hej svejs på er alla mina vänner och od fortsättning på det nya året 2022 ! Jaa det är ju fortfarande Covid ochmycket restriktioner det verkar aldrig ta slut! Nu är alla storhelger över Jul.Nyår och Trettondagshelgen nu blir nästa högtidpåsken o...

Av Chatarina Berglund - 13 december 2021 16:45

  HEJ sVEJS alla mina vänner nu är det länge sedan jag bloggade men ska försöka skriva ner lite grann men det händer inte så mycket numera! Vi håller oss hemmavid för det mesta! Någon tur tll stan ca 2ggr i veckan och handlar lite förnödenheter....

Presentation


En blogg som handlar om mig min familj och mest matlagning

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards