keckes matblogg

Direktlänk till inlägg 4 december 2017

#Hemmadag # Pensionärslunch # Stadstur # Advent # Rävasten #

Av Chatarina Berglund - 4 december 2017 18:15

 

Tjingeling, pling,plong och hej svejs Burr vad kallt det blev nu ärdet vinter på allvar så därsom det var för med snö och kyla som det ska vara på vintern men jag tycker att - 10 är perfekt gradantal men man får inte välja.

Måndag hade vi en hemmadg och jag är glad att för det så länge min rygg är som den är då är det skönt att vara hemma och ta det lugnt och ta sin medicin som lindrar.

Middag klarar jag av att göra i alla fall och måndag då blev det en köttgryta med nudlar till och det varj ättegott.

   

Tisdag då var det -12 här och det är alldeles tillräckligt ochdååkte vi till stan fördå var det dagsför pensionärslunch och den här gången åkte vi till Sävast på kallkällan och åt vår lunch.Och dom hade baconlindad kyckling fylld med dijonsenap, stekta små potatisar och en sås även ett salladsbord som inte innehöll så många olika saker och det smakade väl så där ingen höjdare kycklingen var kall och rätt så smaklös dom hade även en soppa och det var fänkålssoppa jag smakade den inte men Tommy åt den och även Karin och dom tyckte soppan var godast. kaffe hade dom oxå men dåsaknade de flesta den där kakan som nästan alla andra luchställen har till kaffet jag saknar aldrig kakor men många vill ju ha något sött till kaffet efter maten.

Vi behövde ingen rejäl middag denna dag men jag gjorde kantarelltoast som vif ikade till kvällskaffet och det var smaskens.

      


Framme vid onsdag nu börjar vi närma oss advent igen tänk vad ett år går fort och Burr vad kallt det var i dag -19 på morgon och då håller man sig inomhus och myser nu ska detju pyntas för advent ochalla julsaker ska fram jaa, inte riktigt alla julgranen och tillbehören till den får vänta än ett tag men det blir mysigt att ta fram allt adventspynt det lyser som upp i vintermörkret.Till middag å vi fisktacos med marinerad panerad stekt fisk med avokadoröra med siracha och majonäs (jättegod). paprika, lök, tomater ,ärtor och ost väldigt gott som omväxling till köttfärstacos.

                 

Torsdag idag och nu snöar det igen huja, huja det räcker för mig med snö nu.I dag blir det adventpyntning hela dagen.

För Tommy blir det förmodligen snöskottning.Nej.ändrade planer vi åkte till stan idag och handlade i stället och i morgon pyntar vi till advent huvudsaken att det är klart till söndag.Och det var en riktigt busväder med snö som yrde runt Tommy körde försiktigt på min inrådan och mitt tjat och vi mötte massor medl lastbilar, bussar och bilar som virvlade upp snö så man hade nada sikt ibland,. Det gick i alla fall bra både dit och hem. Skönt att ha gjort bort att handla för veckan. Imorgon går vi "all in med advenspyntet".

Till middag åt vi heta räkor i en god gräddsås med färsk pasta och sallad  det smakade väldans gott.

     


Fredag i dag vi vaknade rätt tidigt och fikade en macka, ägg, tomatjuice och kaffe samt NSD och ett korsord så klart

och det smakade bra. Nu ärdet dax för städning och adventspynt på insidan och Tommy han pyntar på utsidan.

Mysigt blev det med alla stjärnor, ljusstakar ,tomtar mm. Känner oss nöjda med denna dag.

Till middag gjjorde jag vårrullar, sötsur såsoch grönsaker mycket gott.

   

Lördag i dag och vi sov väl till ca 8.30 och det var såmysigt att tända alla stjärnor och ljusstakar till morgonfikat.

Jag ägnade mig at V-75 en stund och det blev bara 5 rätt och 5 st alltså 105 kr jaa, inte blev jag förmögen denna lördag heller men nya tag nästa lördag . Kl 14 var vi bjudna till våra grannar Christer och Chatrine på advenstmingel tillsammans med 2 andra grannar Thord och Birgitta. Vi dracken jättegod glögg och den var finsk väldigt god och fruktig smak och tilldet pepparkakor med ädeloströrajättegott. Sen var det en skaldjurstårta med kavringsbotten och vin till det. En trevlig stund med tjuvstart på advent men många skratt och mycket surr om ditt och datt. Deras dotter Caroline kom oxå förbi och hälsade på det var länge sedan vi träffat henne hon har klippt sig kort och hon var jättefin och hon hade med sin katt Lucifer en riktig liten tuffing  och den skulle stanna hos Christer och Chatrine över natten.

När vi kom hem var det dx för att börja förbereda middagen och det blev kycklingklubbor, ugnstekta potatisskivor, sås och grönsaker och det var såå gott.

       


Söndag och 1-a advent i dag och första ljuset tänt och så mysigt med tända ljus till morgonfikat och fortsätta på PIteåtidnigens fredagskryss som ofta är väldigt kluriga.

Anna skickade på messenger att dom skull åka på Rävasten och adventsfika och frågade om vi skulle haka på och det gjorde vi och det var så mysigt och mycket folk var det och det for och kom folk hela tiden en hel del kändisar var där från Vändträsk bl a. och vi träffade även Anita och Johannes med barn och barnbarn och även Maja var med.

Jag fikade en macka med brieost, salami och skinka och Tommy tog en saffransemla och kaffe. En rolig stund med

Anna, Robin, Wilma och Ludde vi skrattade och surrade på en hel del om det mesta.

Någon julskyltning blev det inte för oss idag det var så mysigt att besöka Rävasten så det räcker för oss.

Huset somLena och Matti  ägarna till Rävasten bor i har ju min Mormor ägt så det är min mammas föräldrahem och där har jag varit mycket i mina dagar lite extra nostalgi att besöka grannbyn Vändträsk.

Till middag åt vi matjesill, kokt potatis, ägg och en kall sås med creme fraiche, kryddor , dill och gräslök oj, vad gott det var.

         

 



 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Chatarina Berglund - 9 juni 2022 16:15

        Hej på er alla mina vänner nu ska jag blogga litegrann om det som hänt senaste tiden!   Vi väntar på den där gula härliga saken som strålar men den visar sig inte mycket men den lyser med sin frånvaro!  Vi vill ju sitta ute på ...

Av Chatarina Berglund - 11 maj 2022 17:00

  Vi hade en trevligValborgsmässoafton i och utanför Byagården i Alträsk med massor med folk  ! Majbrasa hade vi oxå och grilleldar för de som ville. Visålde även  hamburgare som grillades i en stor murrika. Och ett dignande fikabord med många  go...

Av Chatarina Berglund - 4 april 2022 16:00

Hej all mina vänner nu var det länge sedan jag bloggade men nu blir det lite grann om mat mm! Det händer ine så mcycket i Alträsk men ute i den stora världen händer det mycket tråkiga saker alla nyhetssändningar och andra program  handlar bara om a...

Av Chatarina Berglund - 16 januari 2022 17:00

  Hej svejs på er alla mina vänner och od fortsättning på det nya året 2022 ! Jaa det är ju fortfarande Covid ochmycket restriktioner det verkar aldrig ta slut! Nu är alla storhelger över Jul.Nyår och Trettondagshelgen nu blir nästa högtidpåsken o...

Av Chatarina Berglund - 13 december 2021 16:45

  HEJ sVEJS alla mina vänner nu är det länge sedan jag bloggade men ska försöka skriva ner lite grann men det händer inte så mycket numera! Vi håller oss hemmavid för det mesta! Någon tur tll stan ca 2ggr i veckan och handlar lite förnödenheter....

Presentation


En blogg som handlar om mig min familj och mest matlagning

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards