keckes matblogg

Direktlänk till inlägg 19 december 2017

#Stadstur # Tjejträff # V-75 # Söndagslata # Frissan #

Av Chatarina Berglund - 19 december 2017 17:15

       

Hej hopp  och galopp nu närmar sig julen med stormsteg och alla har bråda tider med alla julbestyr som ska hinnas med men man behöver ju inte göra alla syltor, korvar, pastejer själv numera det finns så goda produkter som man köper färdiga. Tänk förr då gjorde dom allt sånt själv husmödrarna och husfäderna tänk vad mycket jobb med allt först föddes djuren upp och sen slaktades dom och vilket jobb att ta reda på allt sen skulle det kokas, malas , blandas och fram med fjälster till korvstoppningen och inte hade dom matberedare heller allt gjordes för hand huja,huja nog är det enkelt för oss som kan köpa färdiga varor. Alla har ändå fullt upp med allt. Och julklappar är ju en hysteri för sig men som pensionär får man allt dra ner på det.

Denna vecka blev det ingen pensionärslunch för oss vi hade annat att uträtta den dagen men det övriga gänget var på nya stället At the top och provade deras lunchmat och dom var väldigt nöjda med maten och salladsbordet även peronalen var väldigt trevliga och trevlig lokal så det var bara positivt. Vi får prova det framöver efter julen.

Denna veckan har det ju oxå snöat en  del så Tommy han är mest ute och flyttar det där vita som faller ner. Och jag håller mig på insidan med mina bestyr.

Onsdag åkte vi en sväng till stan för att handla jag hade tjejträff  i torsdags så då behövde vi fylla på lite grann.

Och den turen gick bra lite snörök när vi åkte hem från vissa lastbilar och bussar som virvlar upp så man ser knappt något. Till middag blev det parisersmörgås med  lite grönt eller rött och orange  och det smakade bra.

Vi fick besök av Lucia ,tomtar och  stjärngossar en del av barnen från byn som sjöng så vackert flera julsånger och önskade oss God Jul dom var så söta det lyste verkligen upp tillvaron i vintermörkret.

   


 

Torsdag tjejträff då hade jag en del att förbereda med maten och ett bröd bakade jag oxå och sen måste man städa så inte dammråttorna rullar runt så man får skämmas för" tjejerna". Den här gången var vi alla + en extra en "kille" hade smygit in bland "tjejerna" och det var trevligt att vi även fick träffa Cilla som har jobbat flera gånger när vi träffats.

Till förrätt fick dom en omelettrundel med basilkasås och fintärnad tjälknöl. Varmrätten var laxrullader fyllda med västerbotensost i en gräddig sås med dill räkor mm till det mos på rotselleri och potatis med parmesanost. Grönsallad och en rödbetssallad med rårivna rödbetor och  blomkålsbuketter i en majonäs och dijonsenapsblandning.Hembakt bröd  som jag fyllt med tomatröra och ost. Till efterrätt en drömrulltårtsskiva med en klick grädde och en skumtomte. Och dom tyckte det smakade bra.

En trevlig kväll som vanligt med en hel del surr om ditt och datt.

Vi pratade en del om fiber som vi nu blivit erbjudna här ute på vischan det är ju 2 utbud ett med telia och då gäller deras utbud på allt sen ett dyrare alternativ där du själv får välja din tv, telefoni och bredbandsleverantör och frågan är vad man ska välja det skiljer 3000 mellan de 2 utbuden.

Det är inte lätt att komma i håg allt vi surrar om när vi träffas det är så mycket som surras och en del såna där utrednigar om vem den och den är som var gift med den där som tidigare var gift med den och

har en syster som är släkt med en som någon av oss känner såna utrednigar finns oftast med.

Och jag hälsade till alla från brorsan Mats ochMaija liisa som ringde en dag till mig och dom hade det bra och vädret var bra inte lika varmt men ändå väldigt skönt på dagarna när solen var uppe. Dom hade besök av goda vänner just då och dom skulle äta julbord innan dom åkte hem och då hade dom beställt julskinka via IKEA och då finns det en butik som heter Gustavssons där dom får hämta skinkan. 

Jag sa till Mats att nog gjode ni rätt som åkte bort över vintern för här snöar det bara. Jaa,Fredrik hade tydligen skickat foto så dom fick se all snö och dom saknade den inte.

   


 

   

Fredag då sov vi till kl 9 och skönt var det och vi röjde undan allt innan vi intog sängen så det var bara stiga upp och fika ägg, macka, kaffe och ett glas tomatjuice och så klart NSD och Piteåtidningens korsord. För att ine tala om fåglarnasom vi har utanför köksfönstret och vad dom jobbar med maten och jag gjorde egen fågelmat åt dom en dag med cokosflott som jag smälte och blandade i en del nötter  mandel, russin och dom gillar verkligen dom och dom funkade att sätta dom i en hållare för talgbollar.

Kurrana är ju oxå här men dom kommer inte riktigt åt all fågelmat.

En fulländad frukostmorgon. Med posten fick jag en trisslott som jag vunnit i Piteåtidningens korsord men ingen vinst på lotten.

Till middag åt vi ugnstekt fläskytterfile  med paltmuffins, , ädelostsås och sallad mycket gott.

 

    



 


       

Lördag och V-75 och det blev bara 5 rätt och 17/st så 34 på C-nas, samma på tjejträffens och på min 102 kr.Ja, ja  man får nöja sig med lite i bland. Och som jag funderade och hjärnan gick på helfart men vad hjälper det inte mycket. Nya tag nästa lördag.

Till middag åt vi köttsoppa med klimp och ostmackor oj, vad gott det var mums!

       

Måndag i dag och ganska kylig morgon   -17 vi fikade som vanligt macka, ägg. kaffe, tomatjuice och NSD samt Piteåtidningens korsord som nu är löst och inskickat och då hoppas jag på nya vinster.

Vi har oxå våra små fågelvänner utanför kösfönstret som jobbar på och kurrarna är oxå här och käkar.

Det är riktigt rogivande att sitta och titta på dom.

En tur till stan blev det idag jag fick tid hos frissan 14.45 idag så nu har jag klippt bort en del och det känns bara bra. Vi handlade på Willys lite sånt som man behöver för att fixa lite julmat mm.

När vi kom hem då hade laxen tinat som jag tog fram innan jag åkte till stan och då gravade jag den  och det var inte en hel lax bara en filead laxsida det är svårt tt hitta lax idag somär god att grava den laxen man köpte förr som var norskodlad var suveränt god att grava men dom man köper idag är inte lika god och dyra är dom oxå. Till middag stekte vi en bit lax som jag gravat en stund och stekte lätt med en sås med creme fraiche,dill en bit fiskbuljongtärnig och kokt potatis till det mycket smaskigt.

   


Nu kan det vara sista bloggen före jul tror jag i alla fall, Håller på med lite matförberedelse inför julen

revbensspäll, köttbullar mm.


Då får jag önska alla mina bloggläsare GOD JUL         

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Chatarina Berglund - 9 juni 2022 16:15

        Hej på er alla mina vänner nu ska jag blogga litegrann om det som hänt senaste tiden!   Vi väntar på den där gula härliga saken som strålar men den visar sig inte mycket men den lyser med sin frånvaro!  Vi vill ju sitta ute på ...

Av Chatarina Berglund - 11 maj 2022 17:00

  Vi hade en trevligValborgsmässoafton i och utanför Byagården i Alträsk med massor med folk  ! Majbrasa hade vi oxå och grilleldar för de som ville. Visålde även  hamburgare som grillades i en stor murrika. Och ett dignande fikabord med många  go...

Av Chatarina Berglund - 4 april 2022 16:00

Hej all mina vänner nu var det länge sedan jag bloggade men nu blir det lite grann om mat mm! Det händer ine så mcycket i Alträsk men ute i den stora världen händer det mycket tråkiga saker alla nyhetssändningar och andra program  handlar bara om a...

Av Chatarina Berglund - 16 januari 2022 17:00

  Hej svejs på er alla mina vänner och od fortsättning på det nya året 2022 ! Jaa det är ju fortfarande Covid ochmycket restriktioner det verkar aldrig ta slut! Nu är alla storhelger över Jul.Nyår och Trettondagshelgen nu blir nästa högtidpåsken o...

Av Chatarina Berglund - 13 december 2021 16:45

  HEJ sVEJS alla mina vänner nu är det länge sedan jag bloggade men ska försöka skriva ner lite grann men det händer inte så mycket numera! Vi håller oss hemmavid för det mesta! Någon tur tll stan ca 2ggr i veckan och handlar lite förnödenheter....

Presentation


En blogg som handlar om mig min familj och mest matlagning

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards