keckes matblogg

Direktlänk till inlägg 26 februari 2018

# Måndagssol # Kallt cch tisadagssol # OS # Middag hos grannarna #

Av Chatarina Berglund - 26 februari 2018 16:15

 

Hej svejs igen på er alla där ute i det fina vädret vilka härliga dagar det är och solen värmer riktigt det är en underbar tid vi går till mötes hoppas det fortsätter så här hela våren jaa, varmare och varmare vill vi så klart ha men denna solen som vi ser nu får gärna lysa varje dag det enda jag har mot solen den här tiden det är att dammet syns såväl inomhus när den fortfarande står så lågt men då får man göra så att man går ut på dagen när solen skiner och går in när den går ner då slipper man se eländet. I dag en hemmadag det är ju som sagt OS och dom sänder alltid något man vill titta på

(eller kanske inte alltid). Ute ensväng med Molly och hon är så galen hon borrar ner nästan hela huvudet i snön och hoppar runt och busar hon älskar snön det är kul att se henne när hon busar och när det är varmare då trivs hon ute.

Under helgen var mitt barnbarn på ett gym i Boden och då stal någon  hennes peakjacka och i fickan på jackan låg en bilnyckel oxå och allt försvann. Det är märkligt att folk inte kan låta bli och stjäla andras saker är det verkligen så vi blivit uppfostarde nää, inte jag i alla fall. Det var en riktigt , riktigt arg dotter jag hade då när  hennes dotter kom hem och berättade detta och många, många hårda och fula ord for över hennes läppar just då oj, jag vill heller inte skriva ner något av orden hon använde jaa, ett kan jag skriva och det var rövhål... men jag förstår henne och det är ingen billig jacka så man vill inte  köpa flera varje säsong för att andra ska stjäla och klä upp sig. Men det var en person som betett sig lite konstigt inne på detta gym och gått ut och in flera gånger och tydligen har dom kaameror ell något annat system så dom kunde få fast denna person så han har åkt dit och bilnyckeln är tillbaka och jackan har hittats på ett flyktingboende i Harads så den kommer oxå tillbaka såå, bra att personen i fråga åkte dit hade kanske stulit många saker där.

Till middag i dag måndag jaa, vi har funderat hit och dit och till slut så blev det ugnstekta marinerade karrekotletter,potatismos, sås och grönsaker och det var jättegott och köttet var fantastiskt mört och välsmakande , Sen blev det lite TV-tittande innan sängen och boken och vi låg och läste till kl 1.00 och sov till 8.00 och sen en god frukost som vanligt med smörgås med rökt lax,ägg, tomatjuice, kaffe och ett korsord vilken morgon och dessutom en brasa i kaminen kan det bli bättre.

       

Tisdag burr - 23 oj varför måste det bli kyligt nu igen det var ju så perfekt temperatur runt -10 ingen pensionärslunch i dag heller pga av OS.Hemmadag med endast några korta utestunder men soligt och vackert har vi varje dag med den gnistrande snön och solen den är så stark så man behöver solglasögon när man ska vara ute.

Till middag denna dag åt vi kålpudding ,kokt potatis, lingonsylt och lite grönt. Mycket mumsigt!

       

Onsdag Burr -27 fy bubblan nu får det snart vara slut på kylan vi är less på både snö och kyla.hemmadag även denna dag svårt att fara ut med bilen och ta Molly  med när det är så här kallt. OS pågår ju fortfarande så det finns alltid något att se på TV. Och vad duktiga allas venskar har varit massor med medaljer har dom tagit det är ju fantastiskt.

Till middag denna dag åt vi helstekt rimmat fläsk med en glaze som jag penslade och tll det klyftpotatis,en kall senapssås och lite grönt jättegott var       det oxå.

             

Torsdag lite varmare på em bara -12 och då åkte vi en sväng till stora staden och handlade det var skönt att göra bort

det och Molly kunde sitta i blen utan att frysa. Vi var rätt så snabba på affärerna vi var och sen styrde vi kosan hemåt igen med våra förnödenheter.Vi köpte Pizza frusen att bara värma i ugnen och det blev middagen denna torsdag och det var riktigt gott det var ju extra allt på den och en pizzasallad till.

   

Fredag i dag vi vaknade rätt så tidigt och fikade som vanligt macka, kaffe, ägg, tomatjuice och ett korsord en alldeles fantastisk morgon och fortfarande kyligt ute men som tur är så behöver vi ju inte vara ute så mycket för hunden är väldans snabb när hon går ut och gör sin behov. Vi var bjudna till våra grannar Christer och Chatrine på middag så jag behövde intevtänka på att laga mat heller  . Vi fick jättegod mat det var en förrätt i form av en flugsvamp dock ej den giftga sorten och till varmrätt var det räkor i god gräddig sås , ris ochvsallad mycket gott och till efterrätt en chokladform fylld med glass, jordgubbar mm och kaffe till det och det var en alldeles utsökt delikat 3-rättersmiddag.

En trevlig kväll som vanligt när vi träffas med mycket surr och skratt. Dom hade även denna gång 4 katter dom har 2 själva sen var dotterns katter där oxå och det gick så bra dom är väldigt snälla man märker knappt av dom. Vi lullade sen hemåt och intog sängen som kändes väldigt skön och där låg vi kvar till 8.30 jag och Molly ialla fall Tommy han var uppe betydligt tidigare för det var ju OS.

Lördag en helt underbar vacker dag men kyligt på morgonen men solen gör sitt under dagen. Tommy var ute med skotern ochkörde lite spår och jag ägnade mig åt V-75 mestadelsden dagen men vad hjälpte det inte alls bara4 rätt blev det och det är klart att när dessa spikar som är så självklara vinnare enligt alla experter inte vinner då funkar det inte och någon outsider vinner till 57 kr i odds och även en överraskning till en vinnare på 28 kr i odds då är det som svårt att sätta 7-an men nya tag nästa lördag vi ger oss inte.

Till middag blev det helstekt kyckling som jag hade haft i marinad ett dygn och sen penslade med lite glaze,stekta potatiskulor, sås,och sallad gott var det..


         

Söndag i dag och en strålande solig dag även idag och sista dagen på OS ska bli skönt när det är slut det tar mycket tid men det har ju varit rätt så kallt så man har inte längtat efter att åka på någon utflykt direkt  ännu det bör bli lite varmare.  Hemmadag i dag med lite pyssel inne och lite korsordslösning, bloggande mm.

Till middag blev det soppa på en spik med ostmackor på hembakt bröd med svarta sesamfrön på med svarta sesamfrön på och det smakade jättebra.

Sen lite TV-tittande Farmen och en norsk serie som började i stället för bron sen sängen och boken som jag plöjde några sidor i innan sömnen tog över.


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Chatarina Berglund - 9 juni 2022 16:15

        Hej på er alla mina vänner nu ska jag blogga litegrann om det som hänt senaste tiden!   Vi väntar på den där gula härliga saken som strålar men den visar sig inte mycket men den lyser med sin frånvaro!  Vi vill ju sitta ute på ...

Av Chatarina Berglund - 11 maj 2022 17:00

  Vi hade en trevligValborgsmässoafton i och utanför Byagården i Alträsk med massor med folk  ! Majbrasa hade vi oxå och grilleldar för de som ville. Visålde även  hamburgare som grillades i en stor murrika. Och ett dignande fikabord med många  go...

Av Chatarina Berglund - 4 april 2022 16:00

Hej all mina vänner nu var det länge sedan jag bloggade men nu blir det lite grann om mat mm! Det händer ine så mcycket i Alträsk men ute i den stora världen händer det mycket tråkiga saker alla nyhetssändningar och andra program  handlar bara om a...

Av Chatarina Berglund - 16 januari 2022 17:00

  Hej svejs på er alla mina vänner och od fortsättning på det nya året 2022 ! Jaa det är ju fortfarande Covid ochmycket restriktioner det verkar aldrig ta slut! Nu är alla storhelger över Jul.Nyår och Trettondagshelgen nu blir nästa högtidpåsken o...

Av Chatarina Berglund - 13 december 2021 16:45

  HEJ sVEJS alla mina vänner nu är det länge sedan jag bloggade men ska försöka skriva ner lite grann men det händer inte så mycket numera! Vi håller oss hemmavid för det mesta! Någon tur tll stan ca 2ggr i veckan och handlar lite förnödenheter....

Presentation


En blogg som handlar om mig min familj och mest matlagning

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards