keckes matblogg

Direktlänk till inlägg 16 april 2018

# Torsdag # 75-årskalas # V -75 vinst #Palt # Sushimiddag #

Av Chatarina Berglund - 16 april 2018 18:30



Onsdag inte så bra vädermässigt disigt och mulet och snö på eftermiddagen. huja då nog trodde man att det skulle vara slut på snöandet för denna vinter men det verkar finnas så mycket som helst av den vita varan så det tar aldrig slut. Vi hade en hemmadag med lite städning och bloggning mm. Till middag lagade jag lasagne och det smakade väldans bra.

Jag blev väldigt förvånad vid frukosten på morgonen när jag tittade ut och såg Koltrasten hoppade jämfota ute på snön  vid fågelbordet. Jag tänkte stackars lilla vän vad du kommer tidigt vi har fortfarande vinter här men den skuttade omkring och åt från fågelmaten. Men då kollade jag vilket datum vi såg den 2017 och det var 27 mars så det var ännu tidigare mycket märkligt.

     

Torsdag i dag på  morgonen när vi tittade ut på altanen så var det ca 1 dm snö huja,huja. Morgonen började  lite mulen men sen sprack det upp och blev riktigt soligt men säg den glädje som varar beständigt helt plötslgt försvann solen och molnen tätnade. Jaja, vi skulle få fint till helgen har dom som vet sagt men ibland vet inte dom mer än mig verkar det .

som.  Vi har varit hemma i dag och gjort lite nytta märk väl lite.

Till middag åt vi pytt i panna på helgens rester med rödbetor och stekta ägg mycket gott.


 

 


Fredag idag och inte vart man speciellt glad  på morron när man tittade ut och såg vädret blåst  och snöyra oj,oj

det tar aldrig slut. Vi har varit på 75-årskalas idag Tobbe fyller år och det var trevligt det var öppet hus och dett trillade in folk. Det var grannar, kusiner, syster och så vi hela syskongänget med respektive. Dom bjöd på smörgåstårtor, kaffe, öl, vin och vanlig tårta och allt varså gott och trevligt.Oj jag glömde ju att det var 3 hundar där oxå Morris, Elisabet och deras matte Lotta och Ronja med sin matte Ros-Marie det var bara Molly som fick vara i bilen.

Nu är vi åter hemma i Alträsk och solen skiner men det blåser en del.

Helgen har passerat lugnt och stilla med god mat fint väder och ingen vinst på travet.Härliga dagar med sol som vi njutit av på altanen helt underbart.

Ny vecka och nya utmaningar och vilka dagar vi haft med soool som strålat från blå himmel och det är bara njuta och ta emot allt detta med glädje detta är ju vår bästa årstid alltså den 5-e årstiden.

Några små avvikelser från detta härliga Alträsk har vi goirt för att handla lite grann men man vill helst inte fara någonstans  dessa fina dagar för man vet aldrig hur många vi får så här på våren. Och när man sitter ute och hör alla fåglar som spelar så vackert jaa, riktigt serenader att lyssna på.

Denna helg har varit lika underbar med strålande sol och blå himmel många vårflanörer har varit ute och fiskat, promenerat,skotrat , eldat och grillat.Och Fisken verkar ha kvicknat till efter denna vinter för nu har vi  hört  att de som fiskar får upp fina abborrar såå härligt att få filea och smörsteka mums.

Fredag åt vi v

Ludde vårat yngsta  barnbarn har varit i deras stuga över helgen och han har haft 3 "tjejer" med sig och dom har kört skoter och Ludde tog med dom till "Jägarhuset " för att visa var stora delar av  1-a filmen av Jägarna är inspelad.Lite kul är det för vi tog med dom dit när dom var små och hade fika med oss och satt ute på verandan och fikade för dom var det ett litet äventyr. till middgag åt vi vårrullar, sallad och sötsur sås mycket gott.

     

Ludde skickade ett sms till mig under veckan och undrade om dom kunde äta middag här på lördag och jag svarade att självklart får ni det. Jag undrade då vad han önskade för middag och då pratade hen med kompisarna som skulle följa med och dom var sugna på palt.Ok då fixar jag palt.

Jag ägnade mig åt V-75 en del av dagen och fick 5 rätt och 2 st så 140 kr blev det sen blev det potatisskalning, fläskhack för att förbereda palten.Utevädret drog mig ut oxå så jag färberedde palten så jag bara hade att mala och rulla och slänga ner i paltgrytan.

Rasmus och Sofia dök upp på dagen åxå och det var jättekul och han skottade fram vår eldstad som var långt under snön och trampade även upp en stig dit och sen eldade dom och grillade korv  och det smakade mycket gott.

Jag högg in med palten för gästerna skulle dyka upp vi 16.30 och kl 15 ca låg 24 paltar i grytan och kokade.

Och Ludde med sina tjejkompisar dök upp på utsatt tid och Rasmus och Sofia var oxå kvar och även dom åt palt och alla var mätta och belåtna. Solen var riktigt varm kl 17.00 en helt fatastisk dag. Sen en lugn kväll med lite TV-tittande.

Lasse hälsade på en sväng och vi surrade lite grann om ditt och datt. Tyvärr hade han inte Carina med sig.

     

Söndag i dag oj,oj lika strålande sol och blå himmel de tär så fanatastiko så man kan bara njuta och det har vi gjort även idag på vår altan. En del skotrar har passerat här och mot Lillholmen eller på fisketur mm. Tjejerna som varit hos Ludde stannade till här och lämnade tillbaka en konservöppnare som dom lånat dom  körde skoter från Trångfors i fredags och sen åkte dom skoter hem idag. Glada och trevliga tjejer var det.

Vi hade sådan tur i dag blev bjudna på sushimiddag hos Anna och Robin hujedamej så gott det var och alla goda tillbehör och så äter dom med pinnar men det har vi inte lärt oss ännu så vi fick äta med kniv och gaffel och det var tur för annars hadevi nog inte fått i oss så mycket. Anna är fantastiskt duktig på att göra sushi allt blir så vackert och gott

en fröjd för både ögat och gommen. Urban och Noj har anlänt från Thailand till Norrbotten nu och dom var oxå där kul att träffa dom igen. Och hela övriga familjen var hemma så det var extra roligt att få träffa alla barnbarn med respektive oxå.

     


Ni måste hålla med om att det ser väldigt läckert ut. Jag säger bara MUMS!
Måndag i dag och vilket väder vi har +15 och strålande sol och blå himmel och vi har som vanligt varit ute mestadels och njutit. Det har rasat från taket 2 gånger så Tommy har haft lite jobb med det och den är ju såå tung snön. Men ju är det inte så mycket snö på taket i alla fall kvar tack och lov för  det men det finns nog på marken fortfarande.


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Chatarina Berglund - 9 juni 2022 16:15

        Hej på er alla mina vänner nu ska jag blogga litegrann om det som hänt senaste tiden!   Vi väntar på den där gula härliga saken som strålar men den visar sig inte mycket men den lyser med sin frånvaro!  Vi vill ju sitta ute på ...

Av Chatarina Berglund - 11 maj 2022 17:00

  Vi hade en trevligValborgsmässoafton i och utanför Byagården i Alträsk med massor med folk  ! Majbrasa hade vi oxå och grilleldar för de som ville. Visålde även  hamburgare som grillades i en stor murrika. Och ett dignande fikabord med många  go...

Av Chatarina Berglund - 4 april 2022 16:00

Hej all mina vänner nu var det länge sedan jag bloggade men nu blir det lite grann om mat mm! Det händer ine så mcycket i Alträsk men ute i den stora världen händer det mycket tråkiga saker alla nyhetssändningar och andra program  handlar bara om a...

Av Chatarina Berglund - 16 januari 2022 17:00

  Hej svejs på er alla mina vänner och od fortsättning på det nya året 2022 ! Jaa det är ju fortfarande Covid ochmycket restriktioner det verkar aldrig ta slut! Nu är alla storhelger över Jul.Nyår och Trettondagshelgen nu blir nästa högtidpåsken o...

Av Chatarina Berglund - 13 december 2021 16:45

  HEJ sVEJS alla mina vänner nu är det länge sedan jag bloggade men ska försöka skriva ner lite grann men det händer inte så mycket numera! Vi håller oss hemmavid för det mesta! Någon tur tll stan ca 2ggr i veckan och handlar lite förnödenheter....

Presentation


En blogg som handlar om mig min familj och mest matlagning

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards