keckes matblogg

Direktlänk till inlägg 19 maj 2018

# 30-årsfest # Vinst på trav # Isen borta # 21-årskalas #

Av Chatarina Berglund - 19 maj 2018 16:00

 

Hejtjingelingtjingtjong nu är jag här igen med bloggen och ska försöka skriva ner om det senaste händelserna och

dagarna. Vattnet är ju som ni alla vet väldigt högt här ute på vishan men en glädjande nyhet är att det har börjat sjunka

vi har markerat med pinnar se vi ser tydligt att det sjunker men oj, vad mycket som flyter omkring ute på sjön det är dynor, delar från någon brygga, brädor, stockar, en soffa av något slag mm mm. Isen är fortfarande kvar fast nu i små bitar som flyter omkring och den luckras som bara upp eftersom det har varit varmt nu i några dagar och ingen blåst så har det inte kommit stor bröten med isstycken upp mot land och det är vi glada för. Den blå bänken har nu levererats till sin rätta ägare efter en del felleveranser.

Och hör och häpna idag var det en båt ute och rodde bland isflaken såg lite farligt ut men det gick bra dom plockade upp något från vattnet typ någon sån där dyna som dom brukar tolka på efter skotrar som har flytit omkring här någon dag om det var dom som hade tappat den vet vi inte men våra närmaste grannar hade tydligen en sån som har försvunnit  nu i sambandmed islossningen.. Annars är ju vädret såå fantastiskt med strålande sol och blå himmel bara passa på att njuta. + 22-23 grader. Egentligen skulle man passa på att ta årets första dopp nu när vi kan hoppa i från altanen men nää, det är ännu för kallt vatten.

Lördag hade vi 30-årsfest i Byagården här i Alträsk det var vår bästa Anton som vi firade. En trevlig tillställnng med blandade åldrar det var inte bara ungdomar nää även vi äldre släktingar fick vara med och vi var nog 40-50 st  .Elin och Anton hade ordnat det så fint och maten var beställd från Noi-s catering och dom var på plats med sin vagn där och det är första gången vi har haft en sådan  i Byn. Maten var jättegod med kycklingspett, friterad kyckling,kyckling med grönsaker,olika sorters ris,sötsur sås, och en annan jättegod sås med asiatisk touch mm allt smakade jättegott.

Jag stod för tilltugg till fördrinken och jag hade gjort en bomb med stenbitsrom och rostat bröd till det att doppa i röran tunnbrödsrullarmed cremefraiche, riven ost, sambal oelek, lök, chorizo , lufttorkad rökt skinka och kryddor sen rullade jag ihop dom skar i bitar och gräddade dom ugnen ca 12 min. dom var uppskattade var lite hetta i dom och sen hade jag även gjort små brödrundlar och  då rullade jag kanterna  i krossade ostbågar och toppade dom med en lax och räkröra , liten persiljekvist och en bit paprika. Anna hade gjort eftrrätten en pannacotta med hallon och den tyckte alla var jättegod.

Jag vann 724 kr på V-75 och det var ju inte illa .


 



 


               

Det var väldigt mycket musik som spelades och rätt hög ljudnivå kanske musiksmaken inte gick hem hos alla men är man bjuden på 30-årsfest då får man finna sig i att musiken skiljer sig från vår musik men dom varvade så vi fick även höra lite Elvislåtar och annat som vi gillade.

En trevlig kväll med många skratt och mycket surr och Anton han sa att ingen skulle åka hem före kl 03.00 men vi var inte kvar till kl 3 men ca 00.30.- 01.00 då började vi känna oss lagomt trött och Molly var ju hemma så vi kunde inte stanna längre. Anton var vid god vigör när vi åkte det var många som ville skåla med han.Och vi har hört nu i efterhand attt festen pågick till kl.04.00 några vilsna själar som syntes promenera vid storbacken i sommarvädret och där vart upplockade av någon stadsbo.Jaa, en trevlig kväll att få umgås med dessa härliga ungdomar att vi äldre var lite "lomhörda" dagen efter det får man ta det går till sig.Undrar var det ordet kommer  från för min mamma sa ofta till oss är ni helt lomhörda när vi inte hade hört vad hon sagt men jag tror mer på att vi låtsades att inte höra....


Söndag en lugn dag med massor av sol och vi bara njöt av detta på vår altan och nu är det inte mycket kvar av isen den flyter runt i tunna shok härligt att den snart är borta.Och helt plötsligt fick jag en ide och sa till Tommy ska vi käka surströmming till middag i dag och han var inte sen att haka på oj, så gott sa han vilken bra ide du kom med.

Och så blev det Kallax surströmming med kokt potatis, lök, tomater, creme fraiche, hembakt tunnbröd mums, mums årets första surströmmingsmiddag.Oj,oj vad gott det var vi satt i vår inglasning och det var perfekt temp där och så en vacker utsikt på det vad kan man mer begära.Helt plötsligt dök Sarah och Niclas upp här för att titta till sin stuga som är granne med våran och då var det mest vattennivån dom ville se hur de såg ut runt och på  deras tomt dom fick en kopp kaffe i surströmmingslukten och resterna efter densamma och Sarah gillar verkligen surströmming så hon bara njöt men Nicklas han håller på att lära sig så snart är han ett riktigt proffs på det där förhoppningsvis. Sammanfattningsvis en härlig dag och kväll.

 

Här sitter kniphonan på taket på holken och väntar på maken som är ute och simmar.


          


 

Måndag en tur till stan och handlade lite grann och sen när vi kom hem då satt vi ute och njöt av solen och det underbara vädret och samtidigt ser vi hur mycket vattnet sjunkit det går väldigt fort när det väl börjar och det känns ju bra att få tillbaka tomten bit för bit och en riktig rotblöta har gräsmattan fått sig så den kommer nog och grönska snabbt.

Till middag åt vi grillad fläskkarre med strips ,pepparsås och sallad och det smakade bra.

   

Tisdag ingen pensionärslunch i dag då en del hade annat för sig serva bilen mm. Men det är skönt att vara hemma när det är så härligt väder och jag planterade ner mina dahliaknölar som jag sparat från i fjol ochså 2 nya som jag köpt i år.

Jag planterade även ruccola, mynta och koriander och satte ut mina pelargoner i växthuset det var en väldans varm dag och vi  var ute hela dagen och pysslade.

 Nu är det dags för potatissättning oxå i mjölkpaket som vi brukar göra och vad man längtar efter denna hemodlade  färskpotatis.

Till middag grillade vi angusburgare med hembakt hamburgerbröd tydligare en bättre sorts hamburgare men inte vet jag om vi kände någon större skillnad men gott var det i alla fall.

   


Onsdag då fyllde vårt kära barnbarn Rasmus 21 år oj,oj vad tiden går fort det käns som nyss han var liten och sov här ofta och cyklade eller skotrade men han kommer fortfarande och hälsar på ofta. Jaa, tiden går och vi med den nu är han sugen på att köpa sig ett hus han tycker att   varje månad han betalar hyran för lägenheten så är det som att kasta pengarna i sjön har man ett hus då betalar man till  något  eget och får tillbaka pengarna när man säljer det. Det är ju helt rätt tänkt men mycket jobb med ett hus oxå men han är ju ung.

Som vanligt så hade Anna fixat en massa godsaker även denna gång det var tacopaj med sallad och guacamole och en massa hembakta godsaker och även tårta jag glömde fota allt det goda tyvärr.En trevlig stund tillsammans med familjen mycket skratt och surr. Elna och Andre  var ju där och hon är så söt och pratar massor och hon blev jätteglad när hon fick se Molly. Hon berättade att hon varit hos mormor några dagar  och dom hade planterat blommor.

Jag vann 924 kr på V-86 en ynka häst i från 8 rätt och dom gav över 300 000 men inte illa med 7 rätt i alla fall.

Torsdag då hade vi en hemmadag och då ägnade jag en del av dagen till att sy lite grann. Lite ändringar på vissa saker Och Wilmas symaskin som jag fått låna funkar jättebra . Det var lite kyligt i luften men det är skönt med en sådan dag då man kan vara inne och göra lite nytta. När det är sol och varmt då vill man bara vara utomhus.Till middag åt vi en soppa med kyckling, kokosmjölk , krossade tomater, vitlök,lök, sambal oelek och den var god och hade styrka och till det ostmackor.

Fredag i dag och det är rätt så kyligt i luften och blåser en hel del här nere vid vattnet men det är strålande sol. Sotarmurre har varit här och sotat i dag så nu är det bara att elda på för fullt men förhoppningsvis ska vi väl inte behöva elda i sommar men man vet aldrig.

Till middag åt vi friterade kycklingben, ris,och  cole slaw mycket gott!

 


        

I dag är det pingstafton och vädret är inte det bästa lite kallblåst och en hel del moln. jag har ägnat mig åt V-75 som vanligt på lördagar det var även min tur att spela åt 3-Cna och då får vi se hur det lyckas i dag återkommer om det nästa bloggning.....Glad Pingst till er allamina vänner...

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Chatarina Berglund - 9 juni 2022 16:15

        Hej på er alla mina vänner nu ska jag blogga litegrann om det som hänt senaste tiden!   Vi väntar på den där gula härliga saken som strålar men den visar sig inte mycket men den lyser med sin frånvaro!  Vi vill ju sitta ute på ...

Av Chatarina Berglund - 11 maj 2022 17:00

  Vi hade en trevligValborgsmässoafton i och utanför Byagården i Alträsk med massor med folk  ! Majbrasa hade vi oxå och grilleldar för de som ville. Visålde även  hamburgare som grillades i en stor murrika. Och ett dignande fikabord med många  go...

Av Chatarina Berglund - 4 april 2022 16:00

Hej all mina vänner nu var det länge sedan jag bloggade men nu blir det lite grann om mat mm! Det händer ine så mcycket i Alträsk men ute i den stora världen händer det mycket tråkiga saker alla nyhetssändningar och andra program  handlar bara om a...

Av Chatarina Berglund - 16 januari 2022 17:00

  Hej svejs på er alla mina vänner och od fortsättning på det nya året 2022 ! Jaa det är ju fortfarande Covid ochmycket restriktioner det verkar aldrig ta slut! Nu är alla storhelger över Jul.Nyår och Trettondagshelgen nu blir nästa högtidpåsken o...

Av Chatarina Berglund - 13 december 2021 16:45

  HEJ sVEJS alla mina vänner nu är det länge sedan jag bloggade men ska försöka skriva ner lite grann men det händer inte så mycket numera! Vi håller oss hemmavid för det mesta! Någon tur tll stan ca 2ggr i veckan och handlar lite förnödenheter....

Presentation


En blogg som handlar om mig min familj och mest matlagning

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards