keckes matblogg

Direktlänk till inlägg 23 juni 2018

# Plantköp # Pensionärslunch # Plantering # Tjejträff # Studenten #

Av Chatarina Berglund - 23 juni 2018 18:00

 

Hej, svejs, tjing, tjong nu är jag här igen för att berätta om senaste veckan som nu närmar sig slutet veckorna bara flyger iväg.Vädermässigt har det inte varit något strålande sommarväder nää, blåst och kylig luft. En dag hade vi spegelblankt och det var riktigt vackert den dagen.

Måndag då var vi till Hedströms trädgård i Råbäcken och köpte plantor Dahlior, petunior, tomater och gurkplantor dom hade en hel del kvar av alla möjliga sorters plantor. Man blir som galen när man ser allt vackert men det gäller att begränsa sig för det kostar en hel del. Vi satte allt vi köpt i växthuset för att plantera ner det senare.

Till middag åt vi wokad palt och det smakade mums.

     
Tisdag pensionärslunch på The Bull och dom har grillbuffe varje dag nu på lunchen och det var lite blandat kyckling, fläskkött, korv, kebabskav mm och en masa olika salladspytsar det enda var att dom hade en serveringsbord med mat och sallad och man kunde bara ta från ena sidan för det stod mot väggen så det blev en ryslig kö innan alla hade tagit för sig från alla pytsar så det var en nackdel men i övrigt en trevlig lokal och maten var väl hyfsat bra.

Kaffe och kaka till efterrätt. En trevlig stund med gänget.

Vi behövde ingen middag den dagen så det blev en macka till kvällskaffet,

 

Onsdag en hemmadag med planteringar av plantorna vi köpte på Hedströms och det blev så bra med Dahliorna och petuniorna.Vi vattnade och donade mest hela dagen på utsidan. Vi satte tomatplantorna i stora hinkar men gurkan får stå någon dag till för dom hade planterat om dom nyss på Hedströms.   Helt plötsligt drog molnen ihop och det började regna då var det bara avsluta för den dagen på utsidan i alla fall.Vi har även planterat grönkål. sallad, sockerärtor, smålökar och rädisor. Även lite olika kryddor har vi satt.Nu är det bara vänta på att det ska bli sol och varmt så växterna får fart.        

Till middag åt vi grillade karrekotletter , stekt potatis och sallad det smakade bra.

       

Torsdag en dag med klippa och klistra med ett collage till Wilma som tar studenten på fredag en hel del pyssel med foton,rim och annat. Sen gjorde jag skyltarna till årsmöet som vi har den 28 juni och vi satte även upp dom.

Sen åkte vi till stan och handlade innan jag skulle på tjejträff hos Lotta och då skjutsade Tommy och Molly mig till Lotta.

Jag var som vanligt först av alla tjejer. Det var en trevlig kväll med en hel del surr och skratt om allt möjligt.Lotta bjöd på god mat fläskfile i en god sås, pressad potatis, sallad och baconlindad sparris. Till efterrätt (vet ej vad den heter)men jag smakade ialla fall lite av den och den var god  kaffe och likör till.   Vi surrade om myggen som kommit nu en del påstod att det var massor med mygg och jag tycker inte att vi har så mycket här men vi har ju som en sandtomt med en del tallar så det är nog därför som vi inte märker myggen lika mycket för om man bara går upp en bit ovanför oss så är det en hel del mygg. Vi var ute och planterade på onsdag och det var en och annan mygg men ingenting som störde oss. En del getingar har vi sett och dom gillar jag inte men jag är inte lika rädd för dom som jag var tidigare jag skrek rakt ut  när jag såg dom men nu kan jag faktiskt slå i hjäl en och annan som kommer i min väg.Tommy har koll på var dom bygger så han ska upp där och spruta med radar. Karin hon är däremot väldans rädd för getingarna hon berättade att en dag kom det in en geting i hennes lägenhet i stan och började med en tidning och skulle försöka vara modig ge den en smäll och det gorde hon men då landade den på fönsterbrädan och då gav hon den en smäll till och då hamnade den på golvet och snurrade omkring där och fick hon till slut in en femetta på den så

den slutade sin tid där. Och hon sa att hon höll på en timme med detta odjur. Jaa, dom är inte roliga nu säger dom som vet mycket om getingar att dom biter inte husfolket nu tror jag vad jag vill om det. En trevlig kväll och Tommy och Molly hämtade mig vid 23.30 och resan hem gick bra inga missöden.

Framme vid fredag och då vaknade vi tidigt vi skulle ju titta på när  Wilma tog studenten nu var det hennes tur att bära studentmössan och komma ut från Björknässkolan för sista gången på 3 år. Dom tjoade ,ropade ,sjöng och blåste i sina visslor och det var som vanligt trevligt och festligt och så fina var dom och kul att se alla stora skyltar som släktingarna till studenterna höll upp i luften och Wimas var jättefin. Och vädretdet var trist och regnigt på morgonen men sen kom solen och lyste över studenter och alla andra och sen var det så fint  när dom åkte i väg med sina bilar och traktorer genom stan några varv, Sen var det studentbuffe hos Anna och Robin och dom hade smyckat så fint redan utanför dörren.  Även inne var det dukat så fint och så mycket mat kycklingspett, rökt lax, Västerbottensostpaj, rökt kött som Anna hade gjort, potatissallad, tzatsiki, parmaskinka, hembakt Gahkku samisk mjukkaka mm mm och allt var så väldans gott. En trevlig dag att minnas och kul att träffa alla även Iris var där och det var roligt att träffa henne vi ses inte så ofta numera sen hon flyttade. Och bad blev det oxå i deras nya jacuzzi  jaa, jag badade inte men lilla Elna och Rasmus badade och Elna ville inte upp ur badet hon tyckte det var jättekul.

 

                         

Lördag då var det som vanligt V-75 jag ägnade mig åt en del av dagen men det gick inte så bra alls iga pengar vann jag. Till middag åt vi grillad lättrimmad lax , potatismos, hollandaisesås och sallad mycket gott var det.

     

Söndag var en bättre dag vädermässigt kunde sitta ute på altanen och njuta av det vackra vädret. Till middag åt vi grillad nötytterfile, potatisfritters och sallad mycket gott.

    

   

Måndag hemmadag med ute och innefix och vi planteringar lite tvättning och till middag en potatisoppa med korv och ostmackor till det och det var oxå gott.

 

Tisdag då var det en tur till stan för att handla och innan vi skulle åka så upptäckte vi att vår förbränningstoalett hade helt plötsligt stannat och det är inte bra för då blir den överhettad men Tommy slog av den och drog ur kontakten och sen fick den stå en stund men den funkade inte i alla fall. Jaha vadgörvidå joo,vi ringde på Hem och Hushållstjänst för dom har service på dessa toaletter. Men det fannsingen tid att göra det denna dag för han som jobbade med det han jobbade bara 4 timmar och han hade reedan slutat jaa, vad gör vi då utan toa kan man inte vara. Vi fick ett telefonnummer till Separett för att prata med en tekniker där och då hade Tommy kollat på huvudströmbrytaren på toan och den knappen gick nte att vippa på det var där felet var tydligen så han sa att det kan du byta själv . Ok, vi ringde

igen H o H för att kolla omdom hade hemma sådana kontakter och det hadedom så vi åktener och köpte ny och sen hem ochTommy skruvade upp hela ovandelen och bakstycket för att komma åt denna kontakt och bökigt var det men han lyckades i alla fall få till det och den funkade kanon efter det tack och lov.Annars har dom service i Arvidsjaur så nästa gång vi ska serva den då får vi åka en tur dit.

Till middag åt vi hemgjord pytt i panna med stekta ägg och rödbetor mycket gott var det.

     

Onsdag i dag och en riktigt bra dag varmare i luften men blåsigt värre vi har mest varit ute och fixat till på altanen och i inglasningen. Vi har även planterat mina dahilor i större krukor  som jag har satt från fjolårets knölar. Så nu är allt planterat. Vi har pockat in den första gurkan i dag och smakat den och den var jättegod lite smal men inget fel annars.

Tvättat mattor har vi oxå gjort med högtrycket och såpafina blev dom.

Till middag åt vi kycklingklubbor, pilaffris, sötsur sås och sallad.

 

     

Torsdag en bra dag vädermässigt sett sol och jättefint på em vi satt ute en stund på altanen och drack kaffe mm.I övrigt fixade jag en del mat inför midsommarafton. Västerbottensostpaj med purjolök , en skagentårta på vitt bröd med lax, löjrom och räkor, en bomb med stenbitsrom och rostat bröd. Inlagd sill, en tjälknöl mm.

Till middag blev det inlagd sill och matjesill, kokt potatis,ägg och en cremefraichesås ochdet var riktigt god sommamat.

   

Midsommarafton idag fredag oj,oj, vilket dåligt väder det blev just denna dag med regn och 11 +grader huja inget uteväder alls. Vi åkte till Helena vid 18-tiden och där var det full rulle med mat och folk.

Vi var 12 personer ochvi har alltid" knytis" och mycket mat fanns det lax, sill, färsk potatis, sillsallad, marinerat kött, paj,

mm mm. En trevlig kväll trots vädret vi fick ju vara inomhus så det gick bra.Och jorgubbar till efterrätt serverades oxå.

Vi hade ingen midsommarstång i år utan Helena hade gjort en midsommrsnippa hon tycket att vi behöver inte ha stång varje år utan variera sig och så blev det ni ser midsommarsnippan på bild nedan,

                         

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Chatarina Berglund - 9 juni 2022 16:15

        Hej på er alla mina vänner nu ska jag blogga litegrann om det som hänt senaste tiden!   Vi väntar på den där gula härliga saken som strålar men den visar sig inte mycket men den lyser med sin frånvaro!  Vi vill ju sitta ute på ...

Av Chatarina Berglund - 11 maj 2022 17:00

  Vi hade en trevligValborgsmässoafton i och utanför Byagården i Alträsk med massor med folk  ! Majbrasa hade vi oxå och grilleldar för de som ville. Visålde även  hamburgare som grillades i en stor murrika. Och ett dignande fikabord med många  go...

Av Chatarina Berglund - 4 april 2022 16:00

Hej all mina vänner nu var det länge sedan jag bloggade men nu blir det lite grann om mat mm! Det händer ine så mcycket i Alträsk men ute i den stora världen händer det mycket tråkiga saker alla nyhetssändningar och andra program  handlar bara om a...

Av Chatarina Berglund - 16 januari 2022 17:00

  Hej svejs på er alla mina vänner och od fortsättning på det nya året 2022 ! Jaa det är ju fortfarande Covid ochmycket restriktioner det verkar aldrig ta slut! Nu är alla storhelger över Jul.Nyår och Trettondagshelgen nu blir nästa högtidpåsken o...

Av Chatarina Berglund - 13 december 2021 16:45

  HEJ sVEJS alla mina vänner nu är det länge sedan jag bloggade men ska försöka skriva ner lite grann men det händer inte så mycket numera! Vi håller oss hemmavid för det mesta! Någon tur tll stan ca 2ggr i veckan och handlar lite förnödenheter....

Presentation


En blogg som handlar om mig min familj och mest matlagning

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards