keckes matblogg

Direktlänk till inlägg 18 oktober 2018

# V-75 # Fönsterputsning # Brittsommarvärme # Kalas för Ludde 17 år #

Av Chatarina Berglund - 18 oktober 2018 19:15

    

Hej svejs igen alla vänner nu bloggas det igen och just nu där jag sitter vid fönstret och solen ligger på och det är så varmt så det går knappt sitta här.Men då är jag ju inne men ute är det väldigt vackert men lite kyligare luft men vilka färger man kan se på hösten otroligt vackert när man tittar över på andra sidan och ser alla färgskiftningar på träden.

 Sjön den blänker och glittrar så vackert den riktigt bländar mig och mina fönster ser jag behöver en putsning till innan kylan kommer.

I går ägnade jag en del av dagen till V-75 men inte blev det några pengar jag hade 6 rätt och det gav 20 kr och en 6-a hade jag det är svårt nu för tiden att vinna några pengar men jag ger inte upp ännu nya tag nästa lördag.

Nu är det korsorden jag skickar in som jag vinner lotter på och dom sista jag vann då fick jag 7 nya lotter och vann på 3 st 25 kr/st så då ska jag ämta ut ya lotter när vi åker till stan nästa gång.

Till middag gjorde jag helstekt fläskkarre , ugnsbakad sötpotatis, sallad ,broccoligratäng och en sås med senap mm och det smakade väldigt gott.

   


    

    

Söndag i dag och en slappardag med TV, Data och annat tjafs. En soppa blev det till middag  det med potatis, morötter, lök,paprika, vitlök och korv med ostmackor till mycket gott.

Lite TV-tittande Kockarnas kamp, Allt för Sverige och Springfloden och sen var det sängen och den var skön.

     


När vi vakande tyckte vi inte det var så kul att titta ut grått och mulet och efter en stund kom även regnet inte kul alls men vi får hålla oss inomhus. Nu har vi problem med vår förbränningstoa igen på fredagmorgon gick inte värmetempen på förbränningen upp mer än på 10-12 grader och den ska gå upp till 550 grader och så kom heat error upp efter en stund man blir inte glad när det inte funkar alltid är det något som inte funkar nyss var det internet och nu det här och vi hade ju in den på service i juli och dom böt ut massor av grejer och den var som en ny toa men nu är den inte det . Tommy har åkt ner med den till Hem och Hushållstjänst för att dom ska fixa den för dom har servicen åt separett. Nu är portapottin inne igen och det är bara hoppas att vi får tillbaka separetten snabbt .

Till middag åt vi kycklingfile i en god sås med varm sallad med glasnudlar, paprika ,lök, vitlök och morötter och en cole saaw med äpplen och det smakade mums!

   

Onsdag en tur till stan och handlade lite grann det är ett underbart väder med sol och blå himmel med en spegelblank

sjö.Nästan synd att åka till stan men ibland måste man ju det oxå.

Till middag åt vi revbensspjäll som jag kokade först i tryckkokaren först och sen glaserade jag dom med senap, soja och sirap och in i ugnen ca 20 minuter och till det egen poatis från landet vårat och en sallad mycket gott var det.

     

 

 

    

Torsdag en hemmadag med utejobb det räcker till att jobba ute med allt som ska tas reda på och köras bort men det är ju bara skönt och så fint väder det är på dagarna då njuter man bara  av att vara ute strålande sol och blå himmel och denna vackra sjö som träden speglar sig i helt fantastiskt. Vi har nu grävt ner rosorna i potatislandet och täckt med löv och även hortensian är i potatislandet då får vi se om dom klarar sig över vintern och alla sommarblommor och annat är borttaget och krukorna rengjorda och färdiga att ta fram till våren för nya planteringar. Jag putsade fönster för jag såg när jag tittade ut genom fönstret i burspråket när solen låg på att dom var väldigt smutsiga så bäst att passa på innan det blir för kallt. Jag passade på att byta gardiner och tvätta lite grann bra torkväder jag tvättade bl a överkastet och hängde ut det. Till middag åt vi varma mackor med kantarellstuvning med bacon  och sallad mycket gott var det oxå.

Så härvackert var det när silen började gå ner denna dag.

 

Fredag i dag oj, vilken mulen dag det är vi inte vana med lite bortskämda med härliga mornar och dagar men idag kan vi inte skryta över träden som speglarsig från andra sidan för nu ser vi knappt över till andra sidan för dimman som ligger tät över sjön. Dom ringde och sa att toan var nu repad och klar för att hämta och det var tydligen batteriet och styrkortet som var paj så nu ska den funka bra igen och det gör den oxå.

Vi var bjudna på middag hos våra grannar Christer och Chatrine på kvällen och det var gott allt och trevligt som vanligt.

Vi fick en förrätt  med en   röra med räkor och ett brödsticks  till varmrätt en soppa med kött, potatis och lite olika grönsaker och till efterrätt en marängsviss med bananer och allt smakade väldans gott. En trevlig kväll med mycket skratt och vi rumlade hemåt vi 01.30 tur att vi har nära hem .

   

Sängen var skön att  lägga sig i och vi låg kvar till 9-tiden och då var det dax för frukost med kaffe, smörgås, ägg med kaviar och tomatjuice mycket gott smakade det som vanligt. Rätt så mulen morgon och hela dagen var mulen men varmt och solen försökte ta sig genom molnen men den lyckades bara visa sig en liten stund . Till middag blev det sushi lite pillrigt med alla rullar och riskuddar men gott var det i alla fall med soja, Wasabi,inlagd ingefära, majonäs och sjögrässallad Mums!

             

Söndag i dag och vi har haft +17 och sol i dag helt underbart vilket härligt väder vi har så här långt in i oktober
toppen helt enkelt. Vi har varit på 17-årskalas hos Anna oh Robin för  Ludde fyller år i morgon egentligen men vi firade han i dag.Där var det som vanligt laddat med godsaker petitchoux-rulle fylld med en röra på kyckling, curry och en massa andra godsaker och en sallad till den. Sen en massa sötsaker och hemgjord prins (ess) tårta. Jag höll mig till det salta som vanligt så det blev middagen denna dag . Rullen var jättegod.En trevlig stund på Erikslund tillsammans med hela familjen Rasmus, Wilma och Oliver var oxå där  och Urban fick vi oxå träffa och en massa surr och skratt blir det när vi träffas.Tänk vad tiden går fort att den här killen sötnosen Ludde  fyller 17 år oj,vad fort det går...

       

Måndag i dag och varmt har vi +12 och solen är på väg fram ser ut att bli en kanondag även i dag och på morron till frukosten hade vi massor med sjöfåglar som simmade omkring här utanför fönstret i vassen som gör att dom kan gömma sig lite grann så dom inte syns så mycket men det är massor om dom kanske är på väg att lämna oss för  att åka till varmare ställen och därför samlas alla för att dra tillsammans. En hel del svanar ser vi oxå segla förbi.Och idag såg Tommy 4 rådjur alldeles ovanför oss. Och brorsan min sa att det finns ca 15 björnar ungar inräknade runt omkring Alträsk och Vändträsk men det är tur att dom ska gå och sova vintersömn snart.

Till middag blev det köttgryta med smaksatt ris mycket gott.

 


      

Tisdag en fin dag igen med sol och blå himmel jag fortsätter med att städa lite inomhus med lite lådor och skåpar som

får lite oreda ibland förstår inte varför ??Jag satte frön från ruccola häromdagen och dom har redan grott en hel del verkar funka inomhus oxå.Jag köpte även en krispsallad ien kruka som jag planterat i en större kruka och den mår så bra växer för fullt i fönstret. En basilika och rosmarin har jag oxå i fönstret få se om dom klarar sig över vintern.

Till middag åt vi heta räkor med chili,paprika.lök och vitlök och en god sås med egen fond som jag kokade på räkskalen

0ch grädde så klart till det pasta och en sallad. Mycket gott.

     

 


Onsdag i dag vi vaknade tidigt redan vid 7-tiden men kände oss utvilade och den goda frukosten väntade med kaffe, smörgås, ägg med kaviar , tomater, paprika och tomatjuice och så korsordet från Bodentidningen en fulländad morgon.

En glad överrasknig med posten i dag ännu en vinst från aftonbladets korsord 2 Sveigelotter och vinst 25 kr på den ena så nu ska jag hämta ut 4 nya lotter jag har 3 vinstlotter sedan tidigare. Jag önskar att jag skulle ha lika mycket tur på hästarna men se icke det.Till middag åt vi  helstekt skinkstek som jag gjorde i tryckkokaren och till det en smördegsrundel med potatis och ost en god sås och sparris mycket gott.

    

 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Chatarina Berglund - 9 juni 2022 16:15

        Hej på er alla mina vänner nu ska jag blogga litegrann om det som hänt senaste tiden!   Vi väntar på den där gula härliga saken som strålar men den visar sig inte mycket men den lyser med sin frånvaro!  Vi vill ju sitta ute på ...

Av Chatarina Berglund - 11 maj 2022 17:00

  Vi hade en trevligValborgsmässoafton i och utanför Byagården i Alträsk med massor med folk  ! Majbrasa hade vi oxå och grilleldar för de som ville. Visålde även  hamburgare som grillades i en stor murrika. Och ett dignande fikabord med många  go...

Av Chatarina Berglund - 4 april 2022 16:00

Hej all mina vänner nu var det länge sedan jag bloggade men nu blir det lite grann om mat mm! Det händer ine så mcycket i Alträsk men ute i den stora världen händer det mycket tråkiga saker alla nyhetssändningar och andra program  handlar bara om a...

Av Chatarina Berglund - 16 januari 2022 17:00

  Hej svejs på er alla mina vänner och od fortsättning på det nya året 2022 ! Jaa det är ju fortfarande Covid ochmycket restriktioner det verkar aldrig ta slut! Nu är alla storhelger över Jul.Nyår och Trettondagshelgen nu blir nästa högtidpåsken o...

Av Chatarina Berglund - 13 december 2021 16:45

  HEJ sVEJS alla mina vänner nu är det länge sedan jag bloggade men ska försöka skriva ner lite grann men det händer inte så mycket numera! Vi håller oss hemmavid för det mesta! Någon tur tll stan ca 2ggr i veckan och handlar lite förnödenheter....

Presentation


En blogg som handlar om mig min familj och mest matlagning

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards