keckes matblogg

Direktlänk till inlägg 29 januari 2019

#Kallt# Kallt # Middag på Erikslund #

Av Chatarina Berglund - 29 januari 2019 18:00

Hej svejs igen mina vänner nu är jag här igen med bloggen det har väl inte hänt så mycket sen sist och kylan håller i sig fortfarande. Nu börjar vi vara less på detta även om dagarna är väldigt vackra och det ser inbjudande ut att gå ut så när man kommer ut så är det inte alls skönt.Nää man får nöja sig att betrakta kylan genom fönstret från insidan.

Vi fördriver dagarna med en liten promenad, korsord, TV och dator.

Äter gör vi oxå alla dagar måndag då åt vi köttgryta, kokt potatis, tomatmarmelad och picklad lök.


     

Tisdag då var det oxå en vanlig morgon med frukost . en brasa i kaminen, NSD och korsord.

Jag bakade mjukkaka för jag hade paltspad och så pressade jag 3 kokta potatisar och blandade i som jag använde och det blev  jättegoda mjukkakor.jag bakade även pitabröd till kvällens middag och dom vart oxå goda väldigt lätt att baka själv. En kort promenad med hunden men hon fryser om tassarna så det bli inte så långa promenader.

Till middag åt vi stekt älgskav ( jag fick av brorsan en bit som han kallade skav) och det var som den finaste stek men jag tinade den lite och sen skar jag tunna bitar och stekte med lök och kryddor och till det mina hembakta pitabröd, tomtater, lök, paprika,saltgurka, pfepperoni, tacosås, riven ost och picklad lök lite som man äter till tacos och det smakade väldigt gott.

             


Onsdag och kyligt fortfarande burr, burr men inne eldar vi för fullt så vi får mysa inomhus och det är ju skönt men vi vill ha¨lite varmare utomhus helst. Vi ser en massa spår här utanför på vår tomt och det är någon räv som smyger omkring här på nätterna för vi ser den/dom aldrig på dagarna. Vi lägger ut en del rester som bröd och annat till fåglarna och dom äter för fullt.  Vi har även rådjur ovanför oss vi har sett dom flera gånger.

Middagen på onsadg blev ugnstekt korv med potatismos och haricote verts.

 

Torsdag fortfarande kallt vi hade -18 på dagen och vi åkte en tur till stan för att handla lite grann och väglaget är bra

Och när vi kör efter Alträskvägen ner mot Älsbyvägen ser vi massor med älgspår på båda sidorna om vägen och vi pratade om älgarna när vi åkte ner för dom kommer snabbt farande och har man för hög fart så hinner man inte få stopp och det skulle inte vara kul  att köra på dom där  stora djuren oj,oj . Vi var snabba inne på ffärerna vi var på för Molly var i bilen och det blir ju så kallt för henne även om hon är tålig så kan man inte lämna henne så länge men allt gick bra och på hemvägen hände just det vi  pratat om på nedvägen till stan när vi kommer och kör uppför den lilla backen upp mot hedtjärnskurvan så kommer det en rätt så stor älg farande över vägen som ett jehu och Tommy bromsade och fick stopp som tur var. För det hade ju börjat skymma en del så dom är inte lätt att se då.Det gick j bra den här gången men det gäller att hålla låg hastighet.

Till middag blev det ärtsoppa ingen hemkokt nää en färdigköpt sån där korv att bara värma men nog är den hemkokta god går inte jämföra ingen timjankrydda hade dom då i sin men jag satte dit det och salta på den fick jag göra men med ostmackor och senap till så gick den ner och mätta blev vi.

Vi såg farmen och Torpet påT V sen efter det såg vi Advokaten på Viaplay en jättebra serie svensk/dansk men när kl var 01.30 då insåg vi att nu måste vi gå och lägga oss fast det var svårt att slita sig när den var så spännande.Vi såg nog 5 avsnitt.

   

Fredag i dag och lite varmare bara - 15 under dagen och Tommy har  varit ute och fixat en del till fåglarna och jag och Molly oxå och man kände stor  skillnad på 25 och 15.

Funderat en bra stund på vad middagen ska bli i dag men det står stilla men vi kanske kommer på något snart

får vi hoppas. Det blev stekt pankopanerad torsk med kokt potatis, stuvad spenat,en kall remoladsås  och broccoli

mycket gott var det.

         


Lördag och fortsatt kallt ägnat mig åt V-75 en del men det hjälper inte hur man än spelar så går det inte längre att få 7-an ,men jag ger inte upp kanske till slut så smäller det.Mycket sport på TV skidåkning på längden ,bredden, tvären och även många omkullåkningar. Fåglarna syns inte till och ändå har vi fyllt på en massa godsaker som bröd ,nötter  och fläsksvål dom ratar det än så länge menvi får väl se om dom inte dyker upp snart

Middagen som serverades idag var oxfile, potatisrosor, ädelostsås, broccoligratäng med ostsås.och det var rackarns gott mums!

         


Söndag i dag och kylan håller i sigde känns som att det har varit långvarigt med det ska väl vända någon gång hoppas jag.

Vi hade en sån däer turdag idag blev bjudna på middag hos Anna och Robin och vi var inte sena med att tacka ja.

Vi åkte vi 16.30 vi skulle vara där vid 17 och vi körde sakta efter Alträskvägen med tanke på älgarna jag bromsade hela tiden och det hjälpte inte för jag hade inget dubbelkommando men det gick bra.Vi fick en jättegod pastarätt med pasta ,kött, parika,lök och en jättegod sås på det med ädelost och en god sallad och det var så himlans gott.

En mycket trevlig och rolig stund med en hel del surr och skratt med  en del av familjen denna gång var det Anna, Robin ,Ludde och så fick vi för första gången träffa Luddes tjej Linnea och det var kul hon var så söt och lagomt blyg.

Rasmus och Sofia var inte med dom firade 1 år tillsammans hemma. Wilma var hos Oliver  så vi var en mindre skara denna gång. Familjen uökas hela tiden och det är ju som det ska vara.

 

Måndag kallt även idag men något varmare under dagen bara - 15 mitt på dagen. Mest inomhus och eldar och myser med korsord,TV och dator och lite matlagning mellan varven. Jag har dåligt i ryggen nu igen som jag brukar ha rätt ofa nu tycker jag för det är så jobbigt och det tar väl en vecka innan det blir bättre för bra är det ju aldrig men när det är så här då kan jag inte göra mycket tur att det finns medicin som hjälper någon timme i alla fall.

Till middag blev det köttsoppa med klimp och ostmackor och det var jättegott. Lite TV-titande som Farmen, Gunde Svan

mm.


 

Tisdag jobbig morgon svårt att ta mig upp ur sängen på morgon men väl uppe och ätit frukost och medicinerats  så

efter en timme drygt så verkade tabletterna så jag kunde i alla fall röra på mig.

Och nu funderar vi på middagen vad det ska bli för något  men det brukar lösa sig.

Och nu är middagsgåtan löst jag hade ju potatismos över och då tänkte jag att då gör jag potatisbullar med stekt lök och bacon till och Tommy åt lingonsylt och jsg bara smör. Mycket gott!

     

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Chatarina Berglund - 9 juni 2022 16:15

        Hej på er alla mina vänner nu ska jag blogga litegrann om det som hänt senaste tiden!   Vi väntar på den där gula härliga saken som strålar men den visar sig inte mycket men den lyser med sin frånvaro!  Vi vill ju sitta ute på ...

Av Chatarina Berglund - 11 maj 2022 17:00

  Vi hade en trevligValborgsmässoafton i och utanför Byagården i Alträsk med massor med folk  ! Majbrasa hade vi oxå och grilleldar för de som ville. Visålde även  hamburgare som grillades i en stor murrika. Och ett dignande fikabord med många  go...

Av Chatarina Berglund - 4 april 2022 16:00

Hej all mina vänner nu var det länge sedan jag bloggade men nu blir det lite grann om mat mm! Det händer ine så mcycket i Alträsk men ute i den stora världen händer det mycket tråkiga saker alla nyhetssändningar och andra program  handlar bara om a...

Av Chatarina Berglund - 16 januari 2022 17:00

  Hej svejs på er alla mina vänner och od fortsättning på det nya året 2022 ! Jaa det är ju fortfarande Covid ochmycket restriktioner det verkar aldrig ta slut! Nu är alla storhelger över Jul.Nyår och Trettondagshelgen nu blir nästa högtidpåsken o...

Av Chatarina Berglund - 13 december 2021 16:45

  HEJ sVEJS alla mina vänner nu är det länge sedan jag bloggade men ska försöka skriva ner lite grann men det händer inte så mycket numera! Vi håller oss hemmavid för det mesta! Någon tur tll stan ca 2ggr i veckan och handlar lite förnödenheter....

Presentation


En blogg som handlar om mig min familj och mest matlagning

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards