keckes matblogg

Direktlänk till inlägg 23 februari 2019

# Snö # Varmt # Stadstur # Besök från stan # Varmt +7 #

Av Chatarina Berglund - 23 februari 2019 16:30

 

Hej alla minna vänner nu dyker jag upp här igen med bloggen jaa, mycket skönt att det är vamrare i alla fall när man tittar ut får man vårkänslor när solen strålar på en sjön och snön gnistrar och det droppar från taken då känns det som att nu har vi en härlig tid framför oss med stundande vår. Snart ska pelargonerna tas fram från vintervilan undrar om dom överlevt denna bistra vinter men dom är tåliga i alla fall så vi hoppas på det.Ska man sätt frödå bör manbörja nu med vissa sorter som behöver mer tid att växa till sig innan utplantering. Jag tycker det är mförmycket jobb med frösättning ochsen ska man ha plats oxå för alla dessa krukor och dom ska skolas om i större krukor och hujavilket jobb nää, det får bli färdigköpta.

Förra helgen då blev det ingen vinst på V 75 men det är man ju mest van med att det ska vara så svårt fattar jag inte men nya kuskar ploppar upp och dom är jätteduktiga men man har inte lärt sig alla nya ännu man tror mer dom gamla stötarna men nu måste jag börja tänka om och satsa på dom nya och några av de gamla.....

Lördag då bestod vår middag av plankstek med hemgjord bearnaisesås och i stället för bakad potatis så gjorde jag

Ugnstekta kryddiga potatisskivor och det smakade jättebra.Bearnaisesås är inte så svår att göra som man tror...


Recept Bearnaisesås


2 msk hackad lök

1/2 dl vitvinsvinäger eller vit balsamvinäger

1//2 dl vatten

Några hela vitpepparkorn

Persilja

Dragon efter smak


3 äggulor

150 gram smör mjukt inte smält


Koka upp alla ingredienser utom smöret och äggulan i en kastrull reducera ner till det är ungefär

1-1,5 msk. Tag av kastrullen och sila bort lök, kryddor mm. Häll tillbaka reduceringen i pannan samt vispa ner äggulorna och vispa hela tiden det får inte koka för då koagulerar äggen vispa,vispa tills den börjar tjockna när den tjocknat ta av den från plattan och vispa ner smöret några bitar i taget men inte för mycket vispning nu.


Jag tar fram 150 gram smör och låter det ligga framme i rumstemperatur  tills det är mjukt och delar det i mindre bitar så är det perfekt att vispa ner i den varma såsen. Krydda med salt, peppar och dragon efer smak.

Lycka till den blir kanongod smaklig sås.

   


Söndag då var det en sån där slödag med TV korsord, data mm.

Till middag blev det en enkel grönsakssoppa med ost mackor mycket gott.

 

Ny vecka med måndag hemmadag med lite fix Tommy var ute och tog reda på lite snö.Eller inte tog hanreda på den han körde bort den . Jag och Molly var ute på en kort promenad.

Till middag blev det ugnstekta kycklingvingar, cole slaw, en omelett med ost och kryddor gjord i mikron och en sallad till mycket gott.

 

Onsdag en tur till stan och handlade lite grann och Molly fick hänga med för det var ju bara - 6 sådå klarar honsig bra i bilen. Och resan dit och nem gick bra ochinga älgar störde oss heller. Däremot sa vijust vad länge det är ljust nu på em när vi åkte hem då var kl vid 16 och det var fortfarande ljust härligt,

Till middag åt vi tacos med hembakta tortillabröd väldigt enkla att baka själv.Jättegott var det.

     

Framme vi torsdag nu ärdet plusgrader fantastiskt skönt . Molly vill vara ute mycket längre nu när det är så varmt hon springer som en galning fram och tillbaka i snön hon tyckersom vi härligt .

Middagen bestod av Hemgjord ravioli med 2 olika fyllningar en med spenat, lök, svamp, paprika, ost och vitlök och den andra med köttfärs,bacon ,lök,paprika och kryddor och till det en hemgjord tomatsås ochen varm sallad med stekt med vitkål. lök, paprika och chilipeppar mycket gott  och mycket jopbb med ravioli.


     

Fredag härligt väder blida, takdropp, skotrar på sjön och Rasmus, Sofia och Ludde hälsade på oss dom kom ut på torsdag Rasmus och Sofia och Anna skjutsade ut Ludde på fredag och dom skulle köra skoter och elda på Lillholmen och grilla hamburgare och då bakade jag Hamburgerbröd åt dom och dom var så nöjda.

Själv åt vi en flätad pizzarulle med med spenat, lök,vitlök, skinka och ost och en sallad till mycket gott.

   


Lördag och Travdag med V-75 och jag har nu försökt på alla sätt att få till en bra rad men vi får se hur det går man lever ju på hoppet så länge man inte vet resultatet men fy vad svårt det är med dessa hästar och kuskar det blir bara svårare och svårare om det då beror på att hästarna blir bättre och bättre så vilken häst som helst kan vinna i alla lopp även om dom är lågt spelade numera kan man inte lita på  någon kusk eller häst.nää,kanske elle belle bi skulle gå

lika bra.Till middag blev det  förrätt ,med ett  stekt hjärtbröd med en räk och crabfishröra  dekorerad med stenbitsrom,

 och en röra med räkor och stenbitsrom.Till varmrätt stekt lättrimmad lax med kokt potatis, broccoli, en sås med dill, grädde, buljong, vitpeppar allt smakade mycket gott.

 


Det var den laxen vi åt en del av till middag och sen gravade jag en del och frös in en del Tommy fick den när han pimplade här utanför i sjön fantastiskt.

           

Söndag en härlig dag igen med sol och vacker natur en hel del folk ute med skotrar det märks att sommargästerna börjar dra sig ut till sina stugor när det bjuds på ett sånt här kanonväder. Anna och Robin kom förbi en sväng dom hade kört skoter från stan och varit på Lillholmen och grillat hamburgare kul att träffa dom.

Till middag åt vi fläsklägg och rotmos oj,oj vad gott det ärman njuter av varje tugga mums!

     

Måndag en tur till stan och handla en del och vi hade plogbilen framför oss genom Vändträsk men han höll av innan Rävasten så vi fick köra om där och det var bra inte kul att ligga bakom den hela vägen till stan för det var massor av snörök så man ser ju inget när och om man ska köra om men det löste sig på ettbra sätt.

Inga älgar såg vi heller varken på dit eller hemresan.

Till middag åt vi potatisbullar med stekt fläsk och lök och rårivna morötter och det var jättegott.

   


 


Tisdag en hemmadag med lite fix jag bakade 24 mjukkakor och 22 hamburgerbröd och dom lyckades bra.Jag har bakat dessa mjukkakor några gånger nu och dom blir så goda och då kokar jag potatis och sen pressar jag dom och jag använder även potatisvattnet till degspad och blandar upp det med lite mjölk och dom blir så goda och mjuka och dom blir inte torra heller. Till middag åt vi chili con carne Tommy har surrat om det ett tag nu så sist vi var och handlade då kom vi ihåg att köpa vita börnor och det är väldigt länge sedan vi åt den rätten och den är väldigt enkelatt laga och det var så gott med liter iven parmesanost på.

     

Onsdag idag och då fyller Sofia år Grattis till henne    och hon ska väl ha något kalas till helgen på fredag så jag ska göra en smörgåstårta åt henne då. Och vad vi ska äta idag vet jag inte svårt att hitta på varje dag men det löser sig nog....Middagen blev strömmingsflundror med potatismos, rårivna morötter och dillsmörsky mycket, mycket gott.

Jag provade i dag att göra egna nachos med majsmjöl och det lyckaes väl ganska bra nästa gång lyckas det nogännu bättre dom blev väl inte så snygga i formen men goda blev dom

   


   

Torsdag en hemmadag med lite jobb i köket jag gjorde 1 smörgåstårta till Sofia som ska ha en födelsedagsfest på fredag och så gjorde jag en mindre till oss och det gick bra sen bakade jag lite bröd igen och till middag åt vi helstekt rimmat fläsk med ugnstekta potatisskivor med god kryddningoch en kall senapssås mycket gott.
       

Fredag i dag och vädret är bra lite mulet men varmt och takdropp och det rinner från takrännorna det är som att våren kom lite tidigt i år.Rasmus hämtade smörgåstårtan och naturligtvis var vi rätt oroliga för det regnade ju på  em så vi tänkte att det skulle var jättehalt men det gick bra i alla fall.

Till middag åt vi köttfärsbiffar med,klyftpotatis, sås och sallad väldans gott. Lite TV-tittande blev det oxå.

 

          

Lördag i dag och det är en mulen dag men varmt +7 ochjag har ägnat dagen åt V-75 bådeåt mig själv och åt 3 -na då får vi se hur det kan gå kanske som vanligt åt skogen eller så blir det inte som vanligt utan att det kanske blir vinst man lever på hoppet så länge man inte vet resultatet. Nu är det slut på bloggandet för idag ska ägna mig åt middagsmaten nu och återkommer om vinst eller förlust nästa bloggtillfälle.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Chatarina Berglund - 9 juni 2022 16:15

        Hej på er alla mina vänner nu ska jag blogga litegrann om det som hänt senaste tiden!   Vi väntar på den där gula härliga saken som strålar men den visar sig inte mycket men den lyser med sin frånvaro!  Vi vill ju sitta ute på ...

Av Chatarina Berglund - 11 maj 2022 17:00

  Vi hade en trevligValborgsmässoafton i och utanför Byagården i Alträsk med massor med folk  ! Majbrasa hade vi oxå och grilleldar för de som ville. Visålde även  hamburgare som grillades i en stor murrika. Och ett dignande fikabord med många  go...

Av Chatarina Berglund - 4 april 2022 16:00

Hej all mina vänner nu var det länge sedan jag bloggade men nu blir det lite grann om mat mm! Det händer ine så mcycket i Alträsk men ute i den stora världen händer det mycket tråkiga saker alla nyhetssändningar och andra program  handlar bara om a...

Av Chatarina Berglund - 16 januari 2022 17:00

  Hej svejs på er alla mina vänner och od fortsättning på det nya året 2022 ! Jaa det är ju fortfarande Covid ochmycket restriktioner det verkar aldrig ta slut! Nu är alla storhelger över Jul.Nyår och Trettondagshelgen nu blir nästa högtidpåsken o...

Av Chatarina Berglund - 13 december 2021 16:45

  HEJ sVEJS alla mina vänner nu är det länge sedan jag bloggade men ska försöka skriva ner lite grann men det händer inte så mycket numera! Vi håller oss hemmavid för det mesta! Någon tur tll stan ca 2ggr i veckan och handlar lite förnödenheter....

Presentation


En blogg som handlar om mig min familj och mest matlagning

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards