keckes matblogg

Direktlänk till inlägg 7 april 2019

# Pensionärslunch # Utedag # Stadstur # V-75 #Storm # Vinst #

Av Chatarina Berglund - 7 april 2019 16:45

 

Hej på er alla mina vänner nu var det dax igen för lite bloggande. Nu är det inte snön vi klagar på nu är det stormen som drabbat oss oj,oj vad det har blåst man törs knappt gå ut.Och våran lilla Molly när hon är ute då är man rädd att hon ska blåsa bort. Igår när hon var ute då hade det blåst aven en pessening från fyrhjulingen och hon skuttade på och så kom presseningen farande över henne och hon syntes inte men helt plötsligt skutta hon bara fram och det var som om inget hade hänt. Usch det är inte kul när det blåser och strölöst hade vi på fredag ett tag men den kom tillbaka ganska fort. Och våran parabol hade ändrat riktning så vi hade ingen bild på TV-n men Tommy lyckades fixa tillbaka den så vi fick bild i alla fall.

I övrigt så har vi varit hemma och fixat en del och tisdag då var vi på Pensionärslunch på Thairestaurangen den

på nya thairestaurangen fd Bull. Och dom hade ca 20 rätter att välja av massor med mat och även sushi hade dom

vrårrullar,friterad kyckling, ris, pommes, köttbullar, och en massa olika blandningar med kyckling , fläskkött, nötkött,. pasta., dumplings, mm mm och glass och kaffe till efterrätt.Det smakade riktigt bra.Det var Hasse, jag, Tommy, Karin och så var Lasse här från Stockholm han har varit i Boden några dagar och han var oxå med och åt kul att träffa han. Han är numera pensionär. En mycket trevlig stund med många skratt och en hel del surr.

Det blev ingen middag utan bara en  Billypizza var till kaffet på kvällen.

     

Onsdag hemmadag och en tur till Lillholmen och Mollyspran det höll till och med på skaren för henne och det gillade hon. I övrigt lite korsordslösning och sen blev det middagsdax ochdet blev stekt fkäskkött med lök. potatissnurror,sallad och sås mycket gott.
 


   

       


Torsdag en tur till stan och handlade lite grann och det gick bra och då började det vara dags att tänka ut middage vad skulle vi hitta på idag joo, det blev Parisersmörgås alltså köttfärsbiffar med lök, hackade rödbetor och gurka och så steker man frallorna och biffarna och det är jättegott .

   

Fredag då var vi hemma hela dagen och jag städade en lätt veckostädning och sen var det lite korsord mm. Till middag åt vi friterad kyckling och hemgjord pommes hemgjord majonäs colslawsallad mm mycket gott.

       

Lördag en sån dag då det är V-75 och det tar sin tid att få ihop det men  det är så svårt nu för tiden att få 7-an verkar då helt hopplöst men man får inte ge upp.

Till middag åt vi wienersnizel, rösti och sallad och då de klassiska tillbehören som citronskivat oppad med ansjovis och kapris och även persiljesmör.

Jag har även satt potatis i mjölkkartonger från de gamla tetrorna som vi sparat för vi sätter ju varje vår potatis och driver upp dom i mjölkpaket och sätter sen dom i landet när det är dags för det. Men nu provar jag att sätta dom extra tidigt för att då kanske jag kan sälja till midsommar färsk Alträskpotatis och ni vet ju vilka priser de kan vara på den tidiga potatisen och det är ju bra om man kan dryga ut den låga pensionen ni kan ju hör av er om ni är intresserad men räkna med ett väldigt högt kilopris....


 

       

Söndag då blev de en paltdag med familjen på Erikslund jag kokade palt och sååkte vi nertill stan och bjöd alla på palt jaa, inte nu alla på Erikslund men vi fick träffa alla i familjen denna gång mycket trevligt var det och palten var omtyckt och paltswimen infann sig och roligt var det och många skratt blev det och en hel del surr om det mesta..Och sen vände åter till landet och det blev lite TV-tittande och lite serier som vi påbörjat på C-more.

 

I övrigt så har vi mest varit hemma och vissa dagar har varit strålande med sol och lite blåst men många har varit blåsiga och mulna och även lite snö och snöblandat sånt där  som vi kallar aprilväder.

Ätit har vi gjort och bakat har jag oxå det blev ca 20 mjukkakor av endel av paltspadet det blir riktigt goda mjukkakor av paltspadet.

 

Och en dag blev middagen torsk i ugn med en god gräddig sås med dill och lite sambal oelek och andra kryddor,kokt potatis och det var jättegott.

     

En dag blev middagen en köttgryta med ris och sallad och det smakade oxå gott.

       

Middagarna är inte alltid lätta att variera och hitta på vadvi ska äta är oxå probelm men det blir ju alltid något ch vi äter en rejäl frukost och sen till unch blir det oftasten macka varm eller kall eller en varmkorv med bröd eller dylikt så vi satsar järnet på middagen.

Onsdag då var vi en tur till stan och handlade och och då blev middagen stekt färskt sidfläsk    som vi handlade på Willys och det är inte ofta man får tag i färskt sidfläsk och till det kokt potatis och sallad och det smakade väldans gott!

   

   

Torsdag då hade vi en hemmadag med lite städning och sen gjorde jag en liten smörgåstårta och den blev god det blev middagen denna dag och tillsammans med en kopp kaffe så blev vi mätta och belåtna inför kvällens TV-tittande med Robinson, Antikrundan och lite serietittande på C-more.

 


 

Framme vid fredag oj, vilken ljuvlig dag med strålande sol och blå himmel en fantastisk dag att sitta på altanen och njuta jag tog på både kofta  och jacka men snabbt insåg jag att någon jacka behöver jag inte och efter en stund kände jag att jag behöver heller inte någon långärmad kofta så det blev kortärmat och vad härligt det var och Molly var jättelycklig att få var ute med oss på altanen hon sprang ut på isen några gånger och vilken fart hon hade överlycklig.

Och vi är oxå överlyckliga när det blir sådana härliga dagar hoppas på flera såna. Anna och Robin dök upp här på kvällen dom är i stugan sin i helgen och dom var solo inga barn med denna gång det var kul att dom dök upp och fikade.

Till middag åt vi stekt strimlat kött med grönsaker, kokt potatis och salld det smakade bra.

 


       

Framme vid lördag och då undrade vi när vi steg upp och fikade var solen höll hus om dom lovat skulle skina väldans mycket denna dag men icke det  inte en solgnutta på hela dagen  som vanligt är att dom hade fel igen.

Jag ägnade en del av dagen till trav som vanligt V-75 och det var även min tur att spela för de 3-na och det blev 5 rätt på både mitt och de 3 C-nas jag fick 195 kr och på det andra blev det 468 kr.

Anna och Robin var här och dom var ute och körde skoter  och fiskade  en del och dom kom förbi här på em med 2 fina rödingar som vi fick och det var inte dåligt att vi fick middagen så vi behövde inte fundera vad vi skulle äta.

Det blev ugnstekt röding med kokt potatis, sallad och hemgjord hollandaisesås mycket, mycket gott.

Sen en lugn kväll med lite TV-tittande och sen sängen med boken och några sidor i den innan  det var dags att somna.

         

Söndag idag och lika trist väder denna dag oxå ja,ja men det blir bättre det tror då jag i alla fall.

Nu blir det inte mer denna gång men vi hörs snart igen.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Chatarina Berglund - 9 juni 2022 16:15

        Hej på er alla mina vänner nu ska jag blogga litegrann om det som hänt senaste tiden!   Vi väntar på den där gula härliga saken som strålar men den visar sig inte mycket men den lyser med sin frånvaro!  Vi vill ju sitta ute på ...

Av Chatarina Berglund - 11 maj 2022 17:00

  Vi hade en trevligValborgsmässoafton i och utanför Byagården i Alträsk med massor med folk  ! Majbrasa hade vi oxå och grilleldar för de som ville. Visålde även  hamburgare som grillades i en stor murrika. Och ett dignande fikabord med många  go...

Av Chatarina Berglund - 4 april 2022 16:00

Hej all mina vänner nu var det länge sedan jag bloggade men nu blir det lite grann om mat mm! Det händer ine så mcycket i Alträsk men ute i den stora världen händer det mycket tråkiga saker alla nyhetssändningar och andra program  handlar bara om a...

Av Chatarina Berglund - 16 januari 2022 17:00

  Hej svejs på er alla mina vänner och od fortsättning på det nya året 2022 ! Jaa det är ju fortfarande Covid ochmycket restriktioner det verkar aldrig ta slut! Nu är alla storhelger över Jul.Nyår och Trettondagshelgen nu blir nästa högtidpåsken o...

Av Chatarina Berglund - 13 december 2021 16:45

  HEJ sVEJS alla mina vänner nu är det länge sedan jag bloggade men ska försöka skriva ner lite grann men det händer inte så mycket numera! Vi håller oss hemmavid för det mesta! Någon tur tll stan ca 2ggr i veckan och handlar lite förnödenheter....

Presentation


En blogg som handlar om mig min familj och mest matlagning

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards