keckes matblogg

Direktlänk till inlägg 27 maj 2019

" Rasmus kalas " Pizzakväll "Plantering " Mors dag "

Av Chatarina Berglund - 27 maj 2019 18:45

 


Jaa, nu har det gått en tid sedan jag bloggade det har varit mycket sista tiden och vädret har varit växlande med några riktigt fina dagar med sol och varmt men sen har det varit många fler dagar med dåligt väder regn,rusk blåst mm. Men det blir bara bättre får vi hoppas...Det var en fin dag med både sol och värme i veckan  och då satte vi potatis i mjölkpaket då kommer dom lite tidigare och sen sätter vi dom i landet. Jag fixade oxå mina pelargoner med ny jord och större krukor.Planterade även en pesiljeplanta. Och gräslöken den mår bra den växer så det knakar.

Ätit har vi oxå gjort sen jag bloggade sist ...
Förra söndagen var det en underbar dag och kväll då passade vi på att äta surströmming det var så skönt att vi kunde sitta inglasningen och käka den med vacker utsikt och god strömming---Kallax åt vi perfekt var den..

MUMS!

             

Rasmus har fyllt år och det var som vanligt massor med godsaker det var Mamma Anna som fixade och Sofia hade gjort en tårta som var jättesnygg och god.. Anna hade gjort en jättegod smörgåstårta och bakat en massa godsaker en trevlig stund med familjen och några vänner. En hel del skratt och surr blir det oxå när vi träffas.Dessa ungdomar dom är rätt roliga att lyssna på allt är enkelt och inga problem är för stora finns bara små.

       

Sen var det dax för pizzakväll i bagarstugan förra fredagen med 16 st bagare och bästa bagarna var absolut Rasmus och Sofia runda och snygga pizzor precis som proffsbagarnas såg dom ut.

Jag hackade och fixade alt alla ingredienser kebabkött, skinka, kyckling, tomatsås, kebabsås, räkor, musslor, tonfisk. jalapenio, oliver, ananas,bananer, ost, paprika, tomater och 36 pizzadegar mycket jobb är det men roligt är det jag gillarju sånt so har med fix vad det gäller mat mm.En mycket trevlig kväll med glada människor och mycket skrattande blev det oxå. Och vi städade bort allt innan vi åkte hem och landade i sängen kl 1.30 och den var så skön och vi låg kvar till kl 9 och då intog vi en god frukost med vacker utsikt med sjöfåglar och ekorrar och korsord förstås.

     



       



     

En dag var vi till Luleå och köpte en dynbox att ha på altanen och lägga dynorna i så man slipper hålla på och bära dom in och ut. Jag köpte även nya mattor till sovrummet. Och ett fika blev det oxå...

Till middag åt vi matjesill, inlagd sill , kokta Alträskägg,kokt potatis och en kall sås mycket gott.

           ,

På torsdag då var vi på Vacker Tass med Molly en riktig helrekond på ca 4 timmar nedklippning. kloklipp, och hon blev väldigt kortpälsad mot vad hon var innan men skönt om det blir vamare då mår hon bättre med kort päls.

Vi passade på att handla medan hon var där och så var vi och fikade oxå man hinner mycket på 4 timmar.

Till middag åt vi parisersmörgås alltså stekt fralla med köttfärsbiffar med rödbetor, saltgurka och lök.

Det är sånt vi tar till när vi inte kan komma vad vi ska äta då är dom en räddare i nöden och det är himlans gott gjorde en annan variant med lite cheddarost på.

  


     

Fredag var vi hemma och fixade lite städning både ute och inne. Till middag åt vi stekt torskfile, kokt potatis, sallad och broccoli gott, gott.

         

Framme vid lördag då var det ju V-75 som jag försökte få till men jag gjorde ett men jag fick bara 4 rätt men då köpte jag in mg på ett andelsspel och vann 276 kr på det.Ej att förakta.
Till middag åt vi  Ugnstekta kycklinglår med ris, sallad och ett glas vin gottis...

   

 

Framme vid Mors dag och det har varit en riktigt rolig dag med besök av hela familjen här på firande och middag

det blev en trerätters med en förrätt med  2rundlar fyllda med en räk,lax -röra garnerad med räkor, stenbitsrom. Till varmrätt köttgryta, friterade risbollar,  hembakt bröd, picklad rödlök och smågurkor det smakade riktigt bra och alla tyckte det var gott. Till efterrätt blev det Kaffe och Zuleikatårta. En lyckad dag och massor av skratt och surr som vanligt när vi träffas.Och jag fick så fina rosor av Rasmus och Sofia.Och av övriga familjen fick jag en hel låda med kryddväxter och en jättefin tomatplanta  dill.persilja, timjan, sallad, mynta dom vet vad jag gillar  .

     

    

   

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Chatarina Berglund - 9 juni 2022 16:15

        Hej på er alla mina vänner nu ska jag blogga litegrann om det som hänt senaste tiden!   Vi väntar på den där gula härliga saken som strålar men den visar sig inte mycket men den lyser med sin frånvaro!  Vi vill ju sitta ute på ...

Av Chatarina Berglund - 11 maj 2022 17:00

  Vi hade en trevligValborgsmässoafton i och utanför Byagården i Alträsk med massor med folk  ! Majbrasa hade vi oxå och grilleldar för de som ville. Visålde även  hamburgare som grillades i en stor murrika. Och ett dignande fikabord med många  go...

Av Chatarina Berglund - 4 april 2022 16:00

Hej all mina vänner nu var det länge sedan jag bloggade men nu blir det lite grann om mat mm! Det händer ine så mcycket i Alträsk men ute i den stora världen händer det mycket tråkiga saker alla nyhetssändningar och andra program  handlar bara om a...

Av Chatarina Berglund - 16 januari 2022 17:00

  Hej svejs på er alla mina vänner och od fortsättning på det nya året 2022 ! Jaa det är ju fortfarande Covid ochmycket restriktioner det verkar aldrig ta slut! Nu är alla storhelger över Jul.Nyår och Trettondagshelgen nu blir nästa högtidpåsken o...

Av Chatarina Berglund - 13 december 2021 16:45

  HEJ sVEJS alla mina vänner nu är det länge sedan jag bloggade men ska försöka skriva ner lite grann men det händer inte så mycket numera! Vi håller oss hemmavid för det mesta! Någon tur tll stan ca 2ggr i veckan och handlar lite förnödenheter....

Presentation


En blogg som handlar om mig min familj och mest matlagning

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards