keckes matblogg

Direktlänk till inlägg 12 augusti 2020

#Regn;Regn# # Rasmus o Sofia hälsade på #Ylva o Jan-Erik hälsa på#

Av Chatarina Berglund - 12 augusti 2020 17:30

 

Hej igen alla mina vänner nu ska jag blogga igen om vad som hänt jaa,det är väl inte så mycket egentligen men vi börjar med vädret fört hade vi så varmt så vi kippade efter andan och sa ganska många gånger per dag att huja vad varmt det är och nu är det tvärtom kallt och regn, regn och åter regn varje dag har det regnat sista veckan lite varmare idag onsdag men ingen sol. Igår åkte vi till stan för att handla och när vi skulle åka hem såg vi så mörka hotfulla åskmoln men vi åg att det var mer mot Brännbergshållet än mot Alträsk och när vi om hem då började det regna men det blev inte så mycket och ingen åska heller tack och lov vi har ju råkat ut för åskan tidigare för några år sedan då gick våran  TV sönder och modemet samt telefon den trådlösa telefonen och det var bara köpa nytt så nu är vi noga med att dra ur alla kotakter så fort vi hör åskan mullra.


Vi har även lagat mat och ätit varje dag för det måste man ju men att hitta på maträtter hela tiden det är svårt ibland har man ingen fantasi. 

En dag åt vi en bamsehamburgare av högrevsfärs och då tar man och gör bollar av färsen som man kryddar med

salt,peppar och lökpulver och sen tar manen ölburk och trycker ner i kötfärsbollen och formar den och trycker upp färsen runt burken så det bli en rejäl grop och den fyller man med vad man vill jag satte jalapenoost , BBQ-sås som jag kokade själv för jag hade ingen och bor man på landet 2 mil från stan då åker man inte bara och handlar på typ ICA 

då fixar man det ändå och den blev jättegod sen hade jag stekt lök och paprika och satte i det i gropen oxå och högst upp på det riven ost och så lindar man bacon runt hamurgaren och grillar den på låg värme rätt så länge jag gjorde den i ugnen för det var regn och rusk den dagen och inget grillväder det gick bra i ugnen och så gjorde jag lite strips till och lite grönsaker och det ar kanongott ochmycket vi orkade inte äta upp hela.Mycket gott vi kommer att göra det fler gånger men då gör vi nog mindre burgare.


 

Vattna blommorna ute behöver inte göra u när det regnar varje dag det är bara i växthuset vi behöver vattna,
Blommorna blir ju inte så fina när det regnar så här mycket men solen ska väl komma tillbaka  snart får vi hoppas

och då piggar dom på sig.Matfrågan ?? men det blev i alla fall på lördag helstekt fläsksida (Pork Belly)då  rubbar man först fläskbiten  med en kryddblandning svartpeppar, paprikapulver, lökpulver och vitlökoljaspulver och gnider in det runt hela biten och sen in i ugnen på 175 ca30 min och sen tar man ut den och penslar på glaze jag hade  tomatmarmelad, olja och jalapenjo som jag penslade på och sen in i ugnen 20 min och glaza igen och in i ugnen 30min till och till det gjorde jag hasselbackspotatis,sallad och en kall hot sås mycket gott var ska absolut göra det igen.

   

En dag så lagade jag köttbullar och till det gjorde jag potatisrosor fylld med tomatsås, ost och chorizokorv och en sallad till det och det var oxå gott.

  


Just nu när jag sitter här och bloggar så smäller det till ute och då var det en trast som flög i glasdörren på vår inglasade altan och denligger helt utslagen men andas i alla fall och den låg kvar länge men sen när jag tittade ut då hade den satt sig upp och satt bara och tittade ganska länge men nästa gång jag tittade ut då var den borta så den klarade sig ialla fall vad skönt. Nää nu tittade jag ut igen på altanenoch då hade den bara flyttat sig en bit men sitter kvar då får vi hoppas att den klarar sig Och den gjorde det tack och lov.

Middagsmat igen då blev det en vitkålsgratäng med vitkål, vitlök,gul lök salt.peppar och grädde och riven ost uppe på 

man steker vitkålen, löken och vitlöken till den mjuknar och sen slår man på grädde och låter den koka ihop och sen ien ugnsform och på med riven ost och in i ugnen ocg grädda ca 20-25 min och till det blev det kycklingfile en gräddig kryddad sås och sallad och den där vitkålsgratängen var jättegod.


 

Tisdag  och en tur till stan för att handla lite grann en snabb visit på Willys och där träffade vi Justina som var och handlade med sin lilla tjej Stella som är så söt och hon är bara ca 1 vecka ung och hon sov och såg så nöjd ut och det var jättekul att få se henne "live" för jag hade bara sett henne på bild tidigare och Justina var oxå pigg och allt hade gått så fort och bra.kul Familjesläkten   utökad igen med en ny person.

Till middag gjorde jag lasagne med ostkrokar som jag krossade och satte i ostsåsen och även ost så klart och det blev riktigt smarrigt men alldeles för mycket över men jag hade för stor form för 2.

 

Onsdag i dag då grattar vi Justina på hennes födelsedag hipp hipp hurra den blir säkert bra hörde talas om att Stellas Morfar skulle röka fisk och bjuda på låter smarrigt.Till middag åt vi Raggmunkar med stekt fläsk och lök samt lingonsylt mycket smarrigt.

   
      n tur En tur till stan och handlade och det var rätt grått när vi åkte och regnet hängde i luften och åskan mullrade och när vikom till Vändträsk då blxtrade det och small ordentligt och sen öppnades himlen och regnet vräkte ner vi såg knappt ut och torkarna på högsta spurt och det tog inte undan hemskt och rädd för vattenplaning men det upphörde ungefär i Mjedsjön tack och lov . Middagen bestod av pariserare med hembakt bröd och de vanliga tillbehören.Gott var det!

   


Fredag då hade vi en hemmadag men det gör ju inget annat än regnar numera varenda dag har det regnat nu jag tror snart 2 veckor vi ärless nuvill ha sol vi hade ju så fintoch då klagade vi att det var för varmt men det ångra jah nu för nu klagar vi på att det är kallt och regn hela tiden vi är aldrig nöjda joo vi är ju lagomfolk såå vi vill ha lagomt av allt...

Till middag gjrde jag helsteekt fläskfile som jag blandade en kryddblandning som jag rubbade hela filen med och sen stekte jag den i 25 min i 175 graders ugn och tog jag ut den osatte glaze på den som jag gjorde av tomatmarmelad, jalapeno och spådde med lite vatten såden blevlite tunnare så den gick att penla på filen och så i i ugnen i ca 20 min och sen skar jag den i skivor och satte glaze mellan skivorna och en stund tilli i ugnen och till det små potatisar som jag skar ett kryss i och så in i ugnen 10 min och sen tog jag ut dom och penslade med olivolja, pressad vitlök, aromat och svartpeppar och så in i ugnen och så tog jag ut dom med jämna mellanrum och penslade igen och ca45 minuter i ugnen och då var dom klara och allt var jättegott.


   

Lördag idag och det har även regnat i dag fy vad trist det är men vi får ju hålla oss mest inomhus och hitta på och det ärtur att vi har korsord som hobby för då har man något att sysselsätta sig med.

Jag ägnademig åt trav stor del av dagen och det hjälpte int bara5 rätt och jackpot så inga pengar för det DD 124 kr det var vad jag dick men nya tag nästa lördag.

Till middag gjorde jag helstekt kyckling som jag marinerade över natten i en kokt slatlag med massor av kryddor och vitlök och vanlig lök och till det ris och sallad mycket gott och en sojasås som jag gjort som pricken över iet Mums vad gott.



     


Söndag vet ni vad det har regnat idag oxå konstigt va? Nää inget konstigt alls vi är van med det nu vi blev så glatt överraskade av att få besök i dag av Rasmus och Sofia dom kom förbi och då hade flotten och det kom en skur när dom var på väg hit men dom klarade det rätt bar det var sålänge sen vi träffa dom såå vi blev jätteglada och det var dagens shöjdpunkt.Just nu är det middagen vi försöker enas omvi får se vad vi bestämmer återkommer snart om det.

Det blev flankstek helstekt,klyftpotatis, omelett, sallad och pepparsås mycket gott.


Och senare komVanessa granntjejen hit med nybakta bullar till efterrätt till kaffet  och även ett matbröd och allt var jättegott. Dom är fantastiska på baka dessa tjejer och dom har varit hit med mycket godsaker som dom gjort här är några av det vi fått avsmaka..

     


Måndag vet ni vad som hände joo,det regnade idag oxå och det var inte lite det kom ett skyfall som om himlen hade öppnat sig huja,huja vi kommer nog att bli dränkta innan detta tar slut. Vi fick besök av Ylva och Jan-Erik på kvällen och det var jättekul att surra,skratta och dricka kaffe med dom såå länge sen vi träffades en trevig stund dom hade hunden Sigge med sig men han fick sitta i bilen.Till middag blev det ugnstekt fylld korv med potatiskakor, vitkålsbullar, sallad och sötsur sås mycket gott.

Oj vadl änge sedan jag bloggade det är så att BEAB som är häroch gräver ner våraelledningar dom råkade gräva av en kabel här nerepåvårat område så att vi blev uan både telefon och bredban detta hände den 20 juli och det ska vara klart senast den 25 august fattar ni mer än en månad att det behöver ta så mycket tid för det jag har ringt flera ggr och skällt och till slut var det en som svarade att jag skule få ett mobilt bredband jaa, sa jag det har jag redan men det funkar väldans dåligt det bryter hela tiden men jag laddar det nu med 300 GB och det gjorde han så nu funkar det jättebra.

Jag sa till en jag pratade med att vi passerar denna kabel varje dag och jag funderar på att ta lite silvertape och fixa kabeln själv då skrattade han faktiskt väldigt gott.

Men nu är ju alltgammalt redan men ni får läsa lite gamla grejer med.

Vihar ialla fall ätit varje dag olika rätter. Och i helgen har Rasmus och Sofia varit i Anna och Robins stuga och dom har

vaiti ute och fiskat alla dagar och fått jättemycket fina abborrar riktigt stora  sen har dom rökt flera omgångar och varit till oss med flera st och jättegoda var dom så bra rökt och saltade MUMS! 

Och i går gick både våran frys och kyl sönder inte kul men frysar har vi så vi kunde tömma den och få ini de andra frysarna som tur är och en liten kyl hade vi oxå som vi får använda tills vidare men nu hade Anna och Robin hittat en kyl och frys på blocket som dom har varit till Luleå och hämtat den  den i kväll och så kom dom ut på måndag  med dom och hjälpte  oss att få in dom jättegulligt av dom och dessutom tog  dom  med gamla frysen och kylen och körde dom till tippen jag gjorde sjömansbiff och bjöd dom på middag och kylen och frysen  var jättefina och rymliga oxå  Cylinda  är märket och dom funkar kanonbra Robin och Anna fixade det vi hade tagit ut de gamla och tagit ner överskåparna 

Det är rätt bökigt när sånt händer  men det  löste sig perfekt tack vare Robin och Anna dom fixar det mesta där sitter det aldrig  fast dom är bara bäst!

Våra gurkor i växthuset växer så det knakar vi har hittills plockat in 5 stora fina och goda gurkor och tomaterna är oxå massor på gång hoppas alla hinner fram men annars kan man ta in  dom gröna och så mognar dom fram.

Vihar haft paltkalas i Byagården våran förening den 29 juli och vi hade massor med beställningar som folk kom och hätade jag kokade 66 fläskpaltar och sen var det 3 till som gjorde Hasse kokade 60 blodpaltar och Camilla och Andreas kokade 90 flatpaltar tillsammans så vi hade s sorter ochdet var såsmidigt några åt gångenkom och hmtade och dettog ungefär en timme så var det slut palt vi kan ju inte ha någon surströmmingsfest i augusti som vi brukar på grund av Coronan och knappast någon köttsoppsfest heller så det  ärju bra att vi kan få in pengar på andra sätt till föreningen.

Vi  har även haft Cafe 2 lördagar i juli och där har inte jag varit inblandad utan det är Camilla och Elisabeth och deras familjer som har fixat det dom är så duktiga och driftiga dessa tjejer tillsammans med sina karlar som båda heter Andreas för att inte tala om barnen jätteduktiga och trevliga alla.Vi var där och fikade första lördagen och dom hade dukat så fint och massor med fikabröd och goda mackor hade dom och allt var så välordnat och det har varit jättemycket folk och dom hade färdiga blad där det stod vad dom hade för fikabröd  och så fick sitta vid bordet och beställa och blev serverade toppen.

Jaa den här sommaren har ju vädermässigt inte varit den bästa men den är ju inteslut ännu så det kan bli bra på slutet.

Våra granntjejer dom är så snälla och kommer med gofika jämt ochen dag kom Celinamed både gosaker och nyplockade hallon dom är så snälla dom skämmer bort oss alldeles. OchVanessa den yngre hon kmmer över och sitter och pratar med oss en stund domär så gulliga.


Litet axplockav vad vi ätit


             

            



         

                        









  Min fina Hortensia som jag fick på morsdag blommar så fint och mycket.



Nu blir det inte mer denna gång

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Chatarina Berglund - 9 juni 2022 16:15

        Hej på er alla mina vänner nu ska jag blogga litegrann om det som hänt senaste tiden!   Vi väntar på den där gula härliga saken som strålar men den visar sig inte mycket men den lyser med sin frånvaro!  Vi vill ju sitta ute på ...

Av Chatarina Berglund - 11 maj 2022 17:00

  Vi hade en trevligValborgsmässoafton i och utanför Byagården i Alträsk med massor med folk  ! Majbrasa hade vi oxå och grilleldar för de som ville. Visålde även  hamburgare som grillades i en stor murrika. Och ett dignande fikabord med många  go...

Av Chatarina Berglund - 4 april 2022 16:00

Hej all mina vänner nu var det länge sedan jag bloggade men nu blir det lite grann om mat mm! Det händer ine så mcycket i Alträsk men ute i den stora världen händer det mycket tråkiga saker alla nyhetssändningar och andra program  handlar bara om a...

Av Chatarina Berglund - 16 januari 2022 17:00

  Hej svejs på er alla mina vänner och od fortsättning på det nya året 2022 ! Jaa det är ju fortfarande Covid ochmycket restriktioner det verkar aldrig ta slut! Nu är alla storhelger över Jul.Nyår och Trettondagshelgen nu blir nästa högtidpåsken o...

Av Chatarina Berglund - 13 december 2021 16:45

  HEJ sVEJS alla mina vänner nu är det länge sedan jag bloggade men ska försöka skriva ner lite grann men det händer inte så mycket numera! Vi håller oss hemmavid för det mesta! Någon tur tll stan ca 2ggr i veckan och handlar lite förnödenheter....

Presentation


En blogg som handlar om mig min familj och mest matlagning

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards