keckes matblogg

Direktlänk till inlägg 1 november 2020

# Stadstur# Hemmafix ute# Besiktning #

Av Chatarina Berglund - 1 november 2020 16:15

 

Hej svejs nu är det ett tag sedan jag bloggade men det är så i dessa tider det händer inte så mycket här i byn och vi träffar inte så mycket folk så därför blir det inga sensationer man är med om. Vi åker en sväng till stan och handlar och sen är det Alträsk som gäller och det är inget dåligt ställe alls vi trivs då väldigt bra här ute med vacker natur omkring oss.Och en stor vacker sjö att titta på och nu har nog alla sjöfåglar lämnat oss för denna säsong men dom är välkomna nästa år igen vi saknar dom redan! Det är inte länge sdan när vi satt och åt frulle då simmade ett helt gäng utanför oss det är ju ingen dålig frukostbild. 

Vädret det räckertill att prata om fy f..n vad dåligt det är. Vi vaknade ju till full vinter söndag den 18 oktober man trodde inte sina ögon närman tittade ut och vi som skulle till stan och fira Ludde som fyllt år och inga vinterdäck hade vi lagt på

huja det var bara  att ställa in för det var ju stora mängder snö osm dalat ner. Alldeles för tidigt kan man tycka men man kan inget annat göra än att skotta...

Tommy lade på Vinterdäck på måndag så nu är klart att ta emot resten av vintern. Vi var till stan och handlade en sväng och jag var så åkrädd för första snön är värst men det blir så lång vinter när snön kommer så här tidigt.

En stor  händelse som hänt i Boden är ju att Lidl har öppnat här den 22 oktober och det var  massor med folk men vi väntar ett tag innan vi besöker den butiken.


I övrigt så har vi i alla fall ätit varje dag som tur är men svårt att hitta på vad vi ska äta men alltid blir det något.

Willys hade hade rimmad fläsklägg när vi handlade senast och då åt vi Fläsklägg och rotmos super dupergod middag.


     

 Vi löser mycket korsord det är så roligt och när man skickar in dom så kan mn vinna och har vunnit en hel del  trisslotter och sverigelotter men unga stora vinster sen på dom det är kul när de dimper ner i brevlådan och spänningen finns ju om en större vinst men inte ännu men det kanske kommer. Annars så har städat lite lådor och skåpar man måste ju hitta på något och så laga mat förstås och det är mitt stora intresse.

Vi åt stekt fisk en dag med en citron och dillsås, kokt potatis och broccoli mycket gott!

Travet går inte så bra jag vann förra onsdagen på V 86 1250 kr så det var ju bra att vinna lite spelpengar.

V -75 går sämre.


   


Tommy var och besiktade bilen och den gick igenom med blankt papper det var ju skönt att det blev så!

Alltid något positivt som sker. Nu ökar Coronan igen på många ställen och det är ju oroande för alla.

Man måste hålla på alla restriktioner som dom kommer med men alla gör inte det och tvätta händerna och sprita 

sig jaa, inte invärtes för dt hjälper inte mot Corona. Vi har alltid en spritflaska i bilen så när vi handlat  spritar vi oss för att ta död på eventuella baciller!

Middagsmat igen och då blev det Köttsoppa med klimp och ostmackor och när jag skulle koka det i tryckkokaren så satte jag igån den och kokade och funkade bra men helt plötsligt så började det pysa och ångade ur tryckkokare en massa vätska och jag trodde ju att den skulle explodera såjag  slet av den från plattan och trycket gick ner och det var inte riktigt klart köttet så fick koka i vanlig panna till det var klart och gott blev det, Tommy kollade på tryckkokare och det visade sig att det var hål i packningen som sitter undersidan av locket..Jag fick direkt in på datorn och beställde en ny.

Den kostade 79  kr och kan skickas som brev såj ag får den säkert denna vecka. Utan tryckkokare  kan vi inte vara 

Köttsoppan blev ialla fall god.


   och Nuhar vi haft dubelhelg och vädret har ju varit  lite bättren ågon solig dag faktiskt men idag söndag är det disigt och grått inte kul alls men man får ju vara inomhus som tur är. Tommy fick rycka ut idag och rädda våran slang till sjövattnet som vi har på sommaren och den är 100 m lång och inte lätt att dra in och så blåser det en del oxå men som tur var såg våra grannar Håkan och Catarina att den lossnat från flytdonet i vattnet så dom hjälptes åt att  dra upp den alla 3 och dom lyckades men flytdonet ligger kvar utanför Rune och Jessica.

Häromdagen gjorde jag pizza med pizzasallad och aoili till middag och detvar riktigt gott!


 


Travet i onsdags lyckades bra 6 rätt och 742 kr en ynka häst från 7-an som gav drygt 20 000 syndmen man får vara glad fördet lilla. Till middag lördag åt vi stekt rimmad laxmed kokt potatis,sås och sallad mycket gott!


 

Jag har nu fåttt den där packningen till tryckkokaren som gick sönder så nu har vi bytt den och den funkar precis som

den ska göra. En dag denna vecka åt vi parisare stekta frallor med köttfärs som man blandar hackad saltgurka,lök och rödbetor och salladtill det mycket gott!


 

En annan dag åt vi fåraherdens paj och sallad till och det var himlans gott.


 

I dag är det söndag och tanken var att hela familjen Holmgren skulle komma ut till Alträsk i dag och äta middag här men då hade Ludde blivit sjuk feber och ont i halsen.Då bestämde vi att ställa in det för vi villju inte riskera något om det nu skulle var Corona det kan vara en vanlig förkylning oxå vi får hoppas det.Vi hade ju som vanligt sett fram emot att få träffa dom alla men vi skjuter på det till nästa helg så får vi se hur det är då om alla är friska.


Nu blir det inte mer denna gång vi hörs snart igen!



 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Chatarina Berglund - 9 juni 2022 16:15

        Hej på er alla mina vänner nu ska jag blogga litegrann om det som hänt senaste tiden!   Vi väntar på den där gula härliga saken som strålar men den visar sig inte mycket men den lyser med sin frånvaro!  Vi vill ju sitta ute på ...

Av Chatarina Berglund - 11 maj 2022 17:00

  Vi hade en trevligValborgsmässoafton i och utanför Byagården i Alträsk med massor med folk  ! Majbrasa hade vi oxå och grilleldar för de som ville. Visålde även  hamburgare som grillades i en stor murrika. Och ett dignande fikabord med många  go...

Av Chatarina Berglund - 4 april 2022 16:00

Hej all mina vänner nu var det länge sedan jag bloggade men nu blir det lite grann om mat mm! Det händer ine så mcycket i Alträsk men ute i den stora världen händer det mycket tråkiga saker alla nyhetssändningar och andra program  handlar bara om a...

Av Chatarina Berglund - 16 januari 2022 17:00

  Hej svejs på er alla mina vänner och od fortsättning på det nya året 2022 ! Jaa det är ju fortfarande Covid ochmycket restriktioner det verkar aldrig ta slut! Nu är alla storhelger över Jul.Nyår och Trettondagshelgen nu blir nästa högtidpåsken o...

Av Chatarina Berglund - 13 december 2021 16:45

  HEJ sVEJS alla mina vänner nu är det länge sedan jag bloggade men ska försöka skriva ner lite grann men det händer inte så mycket numera! Vi håller oss hemmavid för det mesta! Någon tur tll stan ca 2ggr i veckan och handlar lite förnödenheter....

Presentation


En blogg som handlar om mig min familj och mest matlagning

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards