keckes matblogg

Direktlänk till inlägg 3 januari 2021

#Julafton# Mellandagar Nyårsafton#

Av Chatarina Berglund - 3 januari 2021 17:45

Hej Svejs! Gott Nytt År på er alla mina vänner!  Nu har Julafton varit vi var hos Anna och Robin och firade där. Mycket trevligt och mysigt. Massor med god mat som vanligt  bara  för mycket av de mesta oxå som vanligt.så är det varje år ändå tycker jag att vi hade dragit ner en del. Allablev mer än mätta!Vi fick ju oxå umgås med Anna och Robins hundvalp

som dom hämtade i Umeå den 19 december och han heter Pepsi och han är såå söt. Molly och Pepsi kommer bra överens.Vi spelade även julklappsspelet och det är ju jättekul man får då verkligen skratta åt alla ivriga som sliter av en paketen hela tiden! En väldigt lugn och mysig julfton!Vi skulle inte ge varandran några julklappar men nog fick vi julklappar ändå. Vi fick en jättekorg ochen påse med massor av godsaker ostar, korvar , kex, oliver.fårfiol, serbiskt bröd att äta till kebab massor med godsaker och sen fick vi även 3 fina ljus som batteridrivna  med fjärrkontroll och dom lyser så fint ser ut som riktiga ljus för det flladdrar lite som en låga.Och jag fick ett  jättefint glas design Gynning av Ludde!


 


Se såå söt lilla Pepsi är!

r!            

JULKLAPPSPELET!


   


Vi fick  reklamblad från Vacker Tass före Jul ochdp var våran hund Molly med på en bild längst ner tillhöger!

 


Jultomten kom även till oss iAlträsk  men han var lite försenad för han kom först på annandagen men han hade  haft problem och få fart på renarna sa han så till slut tog han skotern och han kom tydligen från Finland han bröt på finska!

Han var även till grannarna våra dom har 2 tjejer och tomten hade tydligen glömt dom i grannhuset men då fick dom oxå sin paket!

 


 Julmaten blir man fort less men viköpte en rimmad skinka till jul och kokade den själv och det är den godaste skinka vi har haft på många år.Vi brukar köpa färdigkokt men det blir  sådan som man kokar själv varje jul framöver  mycket stor skillnad på smaken och saftiig men inte blöt jättegod!

Vi åt kebab som jag gjorde själv en rulle med köttfärs och kryddade med lite olika smaker. Sen åt vi det serbiska brödet till och de vanliga  tillbehören mycket gott!


     


Nyårsafton firade jag och Tommy hemma bara vi 2 det minns vi inte att vi gjort någon gång tidigare sedan vi träffades!

Men det var väldigt lugnt och skönt. Jag spelade bingolotto men ingen vinst!Vi åt gott en förrätt med en pannacotta med lök,dill räkor och stenbitsrom och en avokadohalva urgröpt och fylld med rökt lax, räkor och stenbitsrom mycket gott!

Till varmrätt blev det oxfile med potatiskakor, bearnaissås, sallad och en ostomelett. Jättegott var det!

Jag bakade små smördegsformar och sen gjorde jag egen smältost med jalapeno jag smälte cheddarost,prästost och så hackade jag ner jalapeno och smälte det i micron och det blev jättegott! Enkelt sätt att göra smältost! Passade bra som tilltugg fyllde osten i de små smördegsformarna Mums!

Skålade med skumpa vid tolvslaget!

   

Lördag i dag och lite kyligt mot vad vi är vana med. Mest inomhus och slöade mestmed korsord ochTV och V-75 men

det gick inte bra alls nää ingen vinst!

Till middag åt vi rimmad ,panerad stekt kummel med kokt potatis,sallad och stekta vaxbönor med vitlök och en räksås och det smakade väldans gott.

 



I dag är dt söndag och lite kallare ute -10 på morgon men då har vi ju fått se solen härligt att veta att den finns där uppe bland molnen! Hoppas 2021  blir bättre än skitåret 2020!


Nu blir det inget mer på ett tag men vi hörs i alla fall framöver!

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Chatarina Berglund - 9 juni 2022 16:15

        Hej på er alla mina vänner nu ska jag blogga litegrann om det som hänt senaste tiden!   Vi väntar på den där gula härliga saken som strålar men den visar sig inte mycket men den lyser med sin frånvaro!  Vi vill ju sitta ute på ...

Av Chatarina Berglund - 11 maj 2022 17:00

  Vi hade en trevligValborgsmässoafton i och utanför Byagården i Alträsk med massor med folk  ! Majbrasa hade vi oxå och grilleldar för de som ville. Visålde även  hamburgare som grillades i en stor murrika. Och ett dignande fikabord med många  go...

Av Chatarina Berglund - 4 april 2022 16:00

Hej all mina vänner nu var det länge sedan jag bloggade men nu blir det lite grann om mat mm! Det händer ine så mcycket i Alträsk men ute i den stora världen händer det mycket tråkiga saker alla nyhetssändningar och andra program  handlar bara om a...

Av Chatarina Berglund - 16 januari 2022 17:00

  Hej svejs på er alla mina vänner och od fortsättning på det nya året 2022 ! Jaa det är ju fortfarande Covid ochmycket restriktioner det verkar aldrig ta slut! Nu är alla storhelger över Jul.Nyår och Trettondagshelgen nu blir nästa högtidpåsken o...

Av Chatarina Berglund - 13 december 2021 16:45

  HEJ sVEJS alla mina vänner nu är det länge sedan jag bloggade men ska försöka skriva ner lite grann men det händer inte så mycket numera! Vi håller oss hemmavid för det mesta! Någon tur tll stan ca 2ggr i veckan och handlar lite förnödenheter....

Presentation


En blogg som handlar om mig min familj och mest matlagning

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards