keckes matblogg

Direktlänk till inlägg 12 februari 2014

Pizzasöndag, Hämtat Molly, Hemmadag och stadstur

Av Chatarina Berglund - 12 februari 2014 17:49

Onsdag

Glöm det första som drog i väg till FB var inte alls tänkt att det skulle vara där. Det gick inte spara på grund av strulet med internet så jag tog bort det och tänkte jag skriver senare om det funkar bättre. Men av någon konsti anledning for det i väg fattar inte hur??? Här nedan kommer det rätta.

Ringde idag igen till Telia och påpekade att det var fortfarande felpå våra ledningar och då svarade killen att stämmer bra, men det ska varaåtgärdat senast kl 18.30 i kväll,.. och som det verkar så funkar det bättre nu.


Söndag

Ytterligare en dag med +grader. Tänk nu är det så där igen konstigt väder för årstiden. Bara det inte blir som det var tidigare med halka och regn och blåst.

Nää vi får hoppas att det blir några kallgrader i alla fall. Tommy var ute och fixade bort snön som hade rasat från taket. Och jag var ute en sväng och promenerade mm. Sen åkte vi ner till Anna och Robin för vi hade bestämt att vi skulle beställa pizza alla och äta  hos Holmgrens. Vi hade egentligen tänkt bjuda fam. Holmgren på Ming , men då hade dom stängt till den 4 mars så då får vi ta det någon gång längre fram.

Det var gott med pizza jag åt en Italiensk med parmaskinka bl a. Sen drack vi kaffe där oxå och sen åkte vi hem och tittade å Farmen mm.


Måndag

Jag har inte kunna blogga sen söndag för det har varit fel på mitt internet och jag ringde på Telia och dom påstod att det inte var något fel på linjen min eller på bredbandet. Hon påstod att det funkade bra.

Men ack så fel hon hade för då var det andra här i byn som haft problem som oxå ringt och då hade dom sagt att det är driftstörningar ut hit och detskulle åtgärdas.

Idag var det en spännande dag vi har nämligen köpt en hund som vi hämtade i Måndags. .Först åkte vi till Djurmagazinet och handlade en del grejer till den en ny korg bla och lite leksaker en rosa gris  som nöffade och lite annat smått och gott.

Det är en Bicon havanaise en  tik som är 13 veckor. Gissa om den är söt.Det är en likadan som Felix vi hade tidigare men den här är lite mörkare i färgen. Den heter nu Molly och det är Wilma som har namnat henne.

Vi åkte dit vid 13-tiden och skulle hämta den och det var så många hundar både stora och små som bodde där

Och vi hade 3 st att välja på och den vi valde kändes helt rätt. Och dom badade henne innan vi skulle åka hem med den och hon luktade så gott.  Sen åkte vi därifrån och hälsade på Holmgrens för att visa upp lilla Molly. Och hon skuttade på för fullt som om hon redan kände dom . Inte de minsta rädd. Dom tyckte hon var jättesöt.

Sen åkte vi hem och installerade lilla Molly och hon gick runt och luktade och tittade och sen busade hon en hel del. Och åt gjorde hon oxå. Vi fick med oss foder som hon ätit där och då fortsätter vi med det. Dom hade haft Kennel i 20 år så dom verkade veta det mesta.

Vi var ut med henne men direkt efter vi kom hem men inte ville hon pinka då. Jaa sa vi det är bara göra ett nytt försök igen, men inte det hon hann ju kissa inne, men det är ingen fara det är sånt som händer.

Hasse, Fredrik och Justina var förbi och fikade och hälsade på lilla Molly. Justina föll pladask hon ville oxå ha en sån.

Andra gången vi var ut med henne gick det bra.Sen sov hon hela natten i korgen bredvid vår säng och inte ett pip förrän vi steg upp på morgonen kl 6.30 Man vill helsta bara gossa med Molly hon har så mjuk och skön päls.


 


        


Så kan man oxå ligga om man är hund....

 

Tisdag

Idag var det oxå +grader. Vi vaknade vid 6.30 och fikade som vanigt och Molly hon sprang runt och busade mer vild än tam, men helt plötslig så bara slänger hon sig ner och somnar, helt slut.

Vi valde att vara hemma med henne hela dagen så hon får bo in sig och känna hur hon trivs.  Men när vi åkte med bilen när vi hämtade henne så låg hon i mitt knä och sov i stort sett hela vägen.

Vi gick ut med henne när vi märkte att hon var nödig och det funkade nästan alla gånger. Tommy testade med koppel men inte var det kul i alla fall inte för Molly, med lite träning så blir det nog bra.

Hon verkar väldigt trygg och lugn inte rädd för ljud vad vi hittills märkt. Hon verkar ha funnit sig väl till rätta med nya husse och matte.

Idag gjorde jag korvgryta till middag det var jättegott med en sallad till.

Hon sover väldigt mycket, men det gör ju valpar. Hon somnade i korgen bredvid vår säng även denna kväll

 

Onsdag

 Tommy vaknade kl 5.00 och skulle gå på toa då skuttade hon oxå upp ur korgen fullt utvilad och då var det inte lönt att somna om, så det blev en väldigt tidig morgon för oss oxå..Men vi ska nog försöka ändra på den  vanan så hon sover längre. Vi fikade och busade lite med Molly och kastade den rosa grisen som hon verkligen gillar , men helt plötsligt upptäckte vi att svansen var borta hon hade lyckats bita av den och ändå skulle det vara riktigt bra kvalite.

Vi bestämde oss för att åka till stan en sväng för att handla lite grann. Sen är det bra att vänja Molly att åka bil så hon inte ska vara rädd för det.

Vi åkte till Vacker Tass och köpte ett nytt halsband och ett vanligt kortare koppel. Och det är ju perfekt där får ju hundar följa med in. Vi får vänta med flexikopplet ett tag.

Sen åkte vi förbi hos Rasmus han var hemma för han var lite krasslig och Molly hon sprang runt verkade som om hon kände igen sig där. Och det hände en liten olycka men det är ju så lätt att det gör det...

När vi kom hem provade vi nya halsbandet och kopplet och tog en promenad med Molly och det gick förvånansvärt bra. Bara lite mer träning.  Vi har varit ut några gånger och provat gå med henne och det funkar riktigt bra redan.

Sen är hon väldigt lång hon råkade nå upp till bordet framför soffan och lyckades riva ner några tidningar på golvet och bland dom tidningarna valde hon Kommunalarbetaren och började bläddra i den, och jag sa åt henne att om du nu ska läsa kan du väl läsa något som är roligare.

Till middag åt vi Potatissoppa med potatis, paprika,lök,vitlök och korv och ostmackor till det , mycket gott och enkelt.

I kväll har det blivit lite TV-tittande Farmen ,Sveriges mästerkock och Mia på Grötö..


 





 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Chatarina Berglund - 9 juni 2022 16:15

        Hej på er alla mina vänner nu ska jag blogga litegrann om det som hänt senaste tiden!   Vi väntar på den där gula härliga saken som strålar men den visar sig inte mycket men den lyser med sin frånvaro!  Vi vill ju sitta ute på ...

Av Chatarina Berglund - 11 maj 2022 17:00

  Vi hade en trevligValborgsmässoafton i och utanför Byagården i Alträsk med massor med folk  ! Majbrasa hade vi oxå och grilleldar för de som ville. Visålde även  hamburgare som grillades i en stor murrika. Och ett dignande fikabord med många  go...

Av Chatarina Berglund - 4 april 2022 16:00

Hej all mina vänner nu var det länge sedan jag bloggade men nu blir det lite grann om mat mm! Det händer ine så mcycket i Alträsk men ute i den stora världen händer det mycket tråkiga saker alla nyhetssändningar och andra program  handlar bara om a...

Av Chatarina Berglund - 16 januari 2022 17:00

  Hej svejs på er alla mina vänner och od fortsättning på det nya året 2022 ! Jaa det är ju fortfarande Covid ochmycket restriktioner det verkar aldrig ta slut! Nu är alla storhelger över Jul.Nyår och Trettondagshelgen nu blir nästa högtidpåsken o...

Av Chatarina Berglund - 13 december 2021 16:45

  HEJ sVEJS alla mina vänner nu är det länge sedan jag bloggade men ska försöka skriva ner lite grann men det händer inte så mycket numera! Vi håller oss hemmavid för det mesta! Någon tur tll stan ca 2ggr i veckan och handlar lite förnödenheter....

Presentation


En blogg som handlar om mig min familj och mest matlagning

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards