keckes matblogg

Direktlänk till inlägg 21 juni 2021

#Våren är här#Vilketfågelliv vi har#Rasmus fyller år#Vacker Tass#

Av Chatarina Berglund - 21 juni 2021 17:45


  


Hej! Nu ärdet dags att blogga igen även om det inte händer så mycket i dessa corona-tider så finns detalltid något att skriva m! Våren är här och ISEN drog idag härligt vi sknar den inte. Vi har ett riktigt fågelliv nu Kanadagässen dom kommer upp på tomten och sitter och äter gräs och dom är riktigt stora .  

Vi fick i alla fall en sommardag på kristihimmelfärdsdag oj vad vi njöt av den och vi trodde att detskulle bli fler men inte blev det så +5 på morgonen idag fredag.


Middagen bestod av wokkmat och pommes mycket gott!

 

Veckan som har varit har jag pysslat lite med mina dahlior jag har satt ner 5 st Dahliaknölar för att förgro dom innan man kan plantera ut dom och det lär nog dröja ett tag ännu.Sättpotatisen är nu färdiggrodd så idag hade jag  tänkt sätta dom i mjölkpaket av den gamla tetrasorten som vi sparat för detta ändamål men då blev det ju så ruggigt så jag tar det en annan dag när det är varmare. Det är så perfekt att göra så och så sätter man dom ipotatislandet längre fram och sen får vi tidigt njuta av egen färskpotatis.

 Vi väntar nu på vaccin nr 2 och det blir den 27 maj det blir bra känns lite tryggare.

Äter gör vi i all fall varje dag en dag åt vi kålpudding med kokt potatis och lingonsylt mums vad gott det var !

 


På fredag var vi med Molly på helrekond på Vacker tass det tog 4 timmar och vi hann handla det vi skulle och även åka förbi Anna och dricka kaffe och en macka! Pepsi har vuxit så mycket sen vi såg han! Han är så söt Anna och Pepsi hade varit uppe i berget i närheten där dom bor så han fick springa och busa lite! Vi träffade även Ludde och Linnea det var så kul att träffa dom. Anna hade köpt rökta räkor och aolli hos Fiskebutiken på Sanden och hon hade köpt en laddning åt oss oxå  soml vi fick med oss hem och det mumsade vi på kvällen med blåmusslor kokta med lök.vitlök,vitt vin mm och det var kalasgott mums, mums!


 

Nu har vi fått vaccin nr 2 och det känns bra det gick som vanligt smidigt och snabbt förutom att vi tappade bort varandra i väntlokalen där vi skulle sitta och vänta i 15 minuter. Jag var färdig före Tommy och det fanns ingen ledig tsol i första avdelningen så jag gick längre in och satte mig i den vid utgången och jag satt och jag satt och jag sattoch tänkte han kommer väl till den bortre avd eftersom han inte ser mig där han satt sig! Till slut då tänkte jag att det hade gått mycket mer än 15 minuter och folk började titta på mig och tänkte nog ska hon aldrig gå ut. Till slut så gjorde jag det och gick till bilen men ingen Tommy så gick jag tillbaka och pratade med en som jobbade där och sa att jag efterlyser min man, Jag följde med hon in igen för söka Tommy då träffade jag Hasse brorsan min där då hade han fått vaccin nr2 oxå och han  sa att Tommy hade gått ut! Då gick jag ut igen och då sammanstrålade vi där ute . Jag hann ju tänka att nu har han svimmat av där inne men jag såg ingen ambulans utanför så jag tänkte då kan det inte vara så farligt.  Vi skrattade gott i alla fall åt historien. Tommy var lite frusen i natt och har lite  ont i armen och jag känner ingenting.

Till middag åt vi korvstroganoff och färsk tagliatelle med riven parmesanost mycket gott.


 

Jag bakade 47 st mjukkakor en dag i veckan och då är det på paltspad och kokt potatis och så kryddar ja med fänkål och dom är jättegoda så bra att ha i frysen Jag spar alltid paltspadet när jag kokar palt och fryser in det så jag har för kommande behov.

Till middag den dagen blev det vårrullar med köttfärs och sötsur sås och sallad till mycket gott!


    

Vifick ett underbart väder till slut som vi har väntat attkunna sitta ute och njuta varje dag och ta frulle npå altanen tillsammans med alla sjöfåglar och andra fåglar som spelar så vackert som Sartvita flugsnapparen som bygger i 2holkar på vår tomt och det är underbart att höra.Till och med måsarna gillar jag det tillhör sommarljuden.

Ätit har vioxå gjort en hel del!


Annna, Robin , Rasmus och Sofia samt Wilma och Oliver var här och åt en dag och det var så väldigt roligt att träffa dom helt underbart! Vi hade så roliga timmar med mycket skratt och surr och hundar som badade och busade det var Pepsi och Neo våran Molly ville inte vara med de stora hundarna. Ludde ch Linnea var tyvärr inte med och vi saknade dom så klart för han är i Kiruna och jobbar ska vara där 6 mån och kommer hem på torsdagar och då är dom ledig till måndag!

Vi åt stek på fläskkarre med en god sås ugnstekt potatis,sallad och lite annat tjafs.Till efterrätt blev det kärleksmums och kaffe! Det passar bra när man har alla älsklingar samlade! Vi kramades inte någonting vi väntar med et ett tag till!


   I övrigt händer det inte mycket vi åker och handlar en snabbis och sen hem igen och det fina vädret gjorde ju att man ville hem extra fort.Nu är det sämre väder och blåser massor halv storm vissa dagar inte skönt alls nu när vi tänkte plantera en massa men det hinner vi göra. Vi har i alla fall stt potatis i mjölkförpackningar och dom växer så det  knakar då ska dom ner i landet sen och då längtar vi tills vi får smaka på första färskpotatisen från egen skörd!


Till råga på allt så blev vi utan både telefon och iternet i fredags pga att det var en lastbil här och körde ut grus vår gemensamma väg ner till vårt område och han lyckades tydligen paj en telefonledning så jag felanmälde och dom skulle lfixa det senast den 16 juni och dom har varit här idag och fixat och då fick vi ett nytt modem oxå för han tyckte det var dålig fart på det vi hade.   Snopen blevjag när dom kom så snabbt för ifjol drabbades vi oxå av fel på telefon och inernet pga någon från BEAB hade grävt av en kavel på området. men då fick vi vänta från mitten av juli til mitten av september . Sånu funkar bra igen.

Vi hade även våra grannar Christer och Chatrine här på middag här och det fredag den 4 juni då det fortfarande var sommar så vi kunde sitta ute ochta en liten fördrink och det var härligt.Då Bjöd jag på förrätt med räkor och ett tunnbrödsticks. Varmrätt porterstek på högrev, potatisrundlar, sallad och bröd. Efterrätt var kärleksmums med en gräddklick. Och dom tycket det var gott! En trevlig kväll med mycket surr och skratt. Vi fick en sån fin  blomma en ros röd och vacker som jag har planterat ute i en stor kruka.


 



                                                                               






  

V 75 från Boden jag vann 384 kr man får vara glad för de små vinsterna .

Nu stundar midsommar och vädret är bara dåligt inte kul vi vaknade på morronsidan och hörde åskmullret Tommy flög upp och drog ur all elektronikför annars så tar åskan allt så vi har lärt oss efter några smällar. Det frotsatte åska när vi steg upp och så blev det strömlöst det var åskans fel för det blixtrade och small samtidigt och  som tur var hann vi få kaffet färdigt innan och det regnade massor vräkte ner och så ljusnade det och  efter en stund en störtskur igen men nu är det uppehåll!Tommy kom just hem med 2 kartor ägg härligt XL stora. Nu kan vi frossa i  ägg!


Till middag i går åt vi Kycklingsallad med  currydressing  mycket gott!





Jag skickar några sommarbilder i går var det spegelblankt på  sjön och det är länge sedan det var det för det har ju blåst både dag och natt en lång tid det är så härligt att se sjön från sin rätta sida.! Mygg och kntott har anlänt även till Alträsk!

 

   




Nu stundar midsommarhelgen och då får jag önska alla en trevlig midsomma!   

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Chatarina Berglund - 9 juni 2022 16:15

        Hej på er alla mina vänner nu ska jag blogga litegrann om det som hänt senaste tiden!   Vi väntar på den där gula härliga saken som strålar men den visar sig inte mycket men den lyser med sin frånvaro!  Vi vill ju sitta ute på ...

Av Chatarina Berglund - 11 maj 2022 17:00

  Vi hade en trevligValborgsmässoafton i och utanför Byagården i Alträsk med massor med folk  ! Majbrasa hade vi oxå och grilleldar för de som ville. Visålde även  hamburgare som grillades i en stor murrika. Och ett dignande fikabord med många  go...

Av Chatarina Berglund - 4 april 2022 16:00

Hej all mina vänner nu var det länge sedan jag bloggade men nu blir det lite grann om mat mm! Det händer ine så mcycket i Alträsk men ute i den stora världen händer det mycket tråkiga saker alla nyhetssändningar och andra program  handlar bara om a...

Av Chatarina Berglund - 16 januari 2022 17:00

  Hej svejs på er alla mina vänner och od fortsättning på det nya året 2022 ! Jaa det är ju fortfarande Covid ochmycket restriktioner det verkar aldrig ta slut! Nu är alla storhelger över Jul.Nyår och Trettondagshelgen nu blir nästa högtidpåsken o...

Av Chatarina Berglund - 13 december 2021 16:45

  HEJ sVEJS alla mina vänner nu är det länge sedan jag bloggade men ska försöka skriva ner lite grann men det händer inte så mycket numera! Vi håller oss hemmavid för det mesta! Någon tur tll stan ca 2ggr i veckan och handlar lite förnödenheter....

Presentation


En blogg som handlar om mig min familj och mest matlagning

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards