keckes matblogg

Direktlänk till inlägg 19 februari 2014

Middag med Holmgrens, Fredagsmys, Lördag utan V-75...

Av Chatarina Berglund - 19 februari 2014 16:44

Nu ska jag sammanfatta det som hänt sedan sist jag bloggade. Eftersom jag har haft fel på internet igen så har det inte gått att blogga , inte heller via mobilen. Även den vanliga telefonen har haft något galet för sig det har sprakat så det har knappt gått att prata. Jag ringde åter till Telia och klagade och sa att dom måste skicka ut någon tekniker för att kolla vad det är för fel. Det var ju fel förra veckan och då fixade dom det och då funkade det några tinmmar för mig, men dom som bor inne i byn dom hade full sprutt på sitt internet efter teknikerna hade varit ut och fixat det felet.Jag sa, till tjejen på Telia att dom måste kolla ledningarna ner till oss och även ett skåp som finns här nere på vårt område. Och tjejen som jag pratade sa att det var något fel på både telefonledningen och driftstörning på inertnet fram till oss. Och det skulle åtgärdas senast onsdag denna vecka.


Förra veckan på torsdag var vi till Anna och Robin och åt middag med dom fläskfilegryta med kokt potatis och en sallad till det , jättegott. Dom är ju så glada när vi kommer så dom får träffa Molly.Nya grejer att leka med får hon varje gång vi kommer dit. Jag, Anna och Wilma spelade Kinaschack och Wilma vann och jag försvann..Och dom busade med Mollyhela tiden så det var en slagen hjälte när vi åkte hem och även sen vi kom hem sov hon några timmar. Hon är så himla söt , snäll och klok.

Kopppelträningen går bra det blir bättre och bättre för varje dag...

 


Fredag kom Rasmus och Linnea hit och sov över ,det var jättekul att dom hälsade på oss när det var Alla hjärtans dag. Dom busade i stort sett hela tiden med Molly och hon trivdes. Jag gjorde en förrätt med 2 små hjärtformade bröd med löjrom, räkor och lax, Till varmrätt helstekt fläskkarre med klyftpotatis, sallad och sås. Alla tyckte det var gott.

Sen tittade vi på TV postkod mm. En lugn kväll...


 

       


Lördag en konstig lördag ingenting funkade på datorn . Jag kunde inte ens spela V-75 gissa om jag var rasande. Det gick inte spela via mobilen heller...Oj, vad konstigt det kändes men kanske så sparade jag dom pengarna för jag hade nog inte vunnit , trorjag eller intalar mig det i alla fall.

Rasmus och Linnea var ute en sväng och körde  med Tommys nya skoter dom körde runt sjön och kollade efter någon plats där dom kunde elda och grilla hamburgare. Jag gjorde i ordning varm choklad och hamburgare och allt som hör till. Men dom tyckte det blåste så kallt så vi grillade hamburgarna hemma och dom drack mjölkchoklad till, dom tyckte de var smarrigt. Sen kom Anna och Wilma och hämtade dom. Dom var så sugen på att träffa Molly.

Vi åt ugnstekta kycklinglår till middag med stekt potatis, sallad, fyllda små paprikor och en god sås. Det var jättegott.

Sen tittade vi på TV postkod, Melodifestivalen mm.


     


Söndag var vi bara hemma och var ute med Molly och hon sprang som en vilde, men hon kommer i alla fall när man ropar på henne. Det är ju ett härligt väder förutom att solen inte visar sig så mycket nu för tiden. Men det är ju varmt. Till middag åt vi en omelett med lök, potatis, skinka och en sallad till det.

Sen tittade vi på farmen och sista delen på ettor och nollor,lite konstig serie tyckte jag men..


Måndag kokade jag palt 26 st och så tog vi med paltgrytan till Anna och Robin och åt middag med dom och alla tyckte det var jättegott med palt.

Och alla busade med Molly hon var helvild sprang som en galning och busade med barnen..

Sen när vi kom hem var hon helt slut somnade genast i sin korg och sov någon timme.

Efter det var det full fart en stund igen. Hon är så mysig.Jag trodde även att teknikerna från Telia skulle höra av sig , men inte det.

 


Tisdag bara hemma idag och helt plötsligt dök teknikern upp här på området och han var in och mätte upp i modemet hur det var med signalen  och kollade även telefonen och den hade sluta spraka. Han sa att en tråd var av som sitter i ett skåp uppe vid vägen och det var därför telefonen inte funkat och även internet påverkades av detta fel. Sen helt plötsligt funkade det jag hade full styrka på internet. härligt. Jag berättde åt teknikern att jag var väldigt arg särskilt i lördags när jag inte kunde spela V-75 och då ville han att jag skulle gå in på atgsidan för att kolla om den funkade och det gjorde jag och den var ganska seg nää, sa han så där segt ska det inte vara. Han skulle åka till den där plinten som sitter här nere på vårt område och kolla om det var något vaj där.

Och det var ett åskskydd som hade ärgat sönder som han skulle byta, men han hade inget nytt  med sig så han skulle komma ut igen och byta det. Det har säkert varit fel länge på det eftersom mitt internet har kommit och farit väldigt länge. Hoppas det kommer att funka bättre nu. Hittills funkar det bra ialla fall. Det skulle bli snabbare när han bytt det där åskskyddet påstod han.

Tll middag blev det Pasta med köttfärssås och sallad. Gott...

Sen lite bus med Molly och lite TV-tittande Farmen, Bygglov och Leif GW....

Molly hon är fantastisk på kvällen när vi lägger oss då lägger hon sig i korgen direkt och somnar utan att säga ett pip. Och så sover hon hela natten. Det är oftast om Tommy stiger upp och måste gå på toan då vaknar hon och då vill hon oxå ut och pinka. Då stiger Tommy upp även om kl bara är 5.30-6.00 Molly skulle säkert somna om igem han bara la sig igen.


     

Onsdag nu är vi framme vid rätt dag. Den här dagen var det -1,6 på morgon och det syntes små blå fläckar på himlen som om solen skulle kunna bryta igenom. Vi fikade som vanligt och kollade även våra små vänner där ute

som äter för fullt tillsammans med minst 5 kurrar som jobbar frenetiskt för att få tag i maten. Nu har även Molly upptäckt kurrarna när hon är ute. Och även kråkorna som kraxar  hon  stannar  och lyssnar på dom.

Senare idag åkte vi en tur Åppa bojn och handlade. Molly fick naturligtvis följa med det var hennes första besök där, men inte sista.Vi lämnade henne i bilen och gick in och handlade och Tommy gick ut och kollade henne och hon låg och sov så gott. Hon tittade bara upp på han och sen lade hon ner huvudet oh sov vidare. Det funkade otroligt bra.

Koppelträningen går oxå väldigt bra nu bryr hon sig inte alls när vi sätter på henne kopplet. Och även lös funkar det bra hon kommer när vi ropar. Hon hoppar en del och biter, men vi tränar med henne för att få henne att sluta bitas.Jag läste att man skulle ropa aj, högt med gäll röst just när hon biter och då släpper hon och det funkar bättre och bättre, bara mer träning som behövs.Och att lära henne sitta tränar vi oxå på det går oxå framåt. Hon sätter sig men har lite svårt att sitta så länge. Rumsren är hon oxå snart. Hon har en väldans energi och pang så sover hon helt slut.

Idag har ju solen varit framme , härligt känns det hoppas det blir fina dagar framöver....

Solen går nu upp kl 7.24 och ner kl 16.13



 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Chatarina Berglund - 9 juni 2022 16:15

        Hej på er alla mina vänner nu ska jag blogga litegrann om det som hänt senaste tiden!   Vi väntar på den där gula härliga saken som strålar men den visar sig inte mycket men den lyser med sin frånvaro!  Vi vill ju sitta ute på ...

Av Chatarina Berglund - 11 maj 2022 17:00

  Vi hade en trevligValborgsmässoafton i och utanför Byagården i Alträsk med massor med folk  ! Majbrasa hade vi oxå och grilleldar för de som ville. Visålde även  hamburgare som grillades i en stor murrika. Och ett dignande fikabord med många  go...

Av Chatarina Berglund - 4 april 2022 16:00

Hej all mina vänner nu var det länge sedan jag bloggade men nu blir det lite grann om mat mm! Det händer ine så mcycket i Alträsk men ute i den stora världen händer det mycket tråkiga saker alla nyhetssändningar och andra program  handlar bara om a...

Av Chatarina Berglund - 16 januari 2022 17:00

  Hej svejs på er alla mina vänner och od fortsättning på det nya året 2022 ! Jaa det är ju fortfarande Covid ochmycket restriktioner det verkar aldrig ta slut! Nu är alla storhelger över Jul.Nyår och Trettondagshelgen nu blir nästa högtidpåsken o...

Av Chatarina Berglund - 13 december 2021 16:45

  HEJ sVEJS alla mina vänner nu är det länge sedan jag bloggade men ska försöka skriva ner lite grann men det händer inte så mycket numera! Vi håller oss hemmavid för det mesta! Någon tur tll stan ca 2ggr i veckan och handlar lite förnödenheter....

Presentation


En blogg som handlar om mig min familj och mest matlagning

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards