keckes matblogg

Direktlänk till inlägg 23 februari 2014

Fredag, V-75 och Middag med Anna, Wilma och Ludde..

Av Chatarina Berglund - 23 februari 2014 21:44

Fredag vaknade vi vid 7-tiden och även Molly vaknade då . Vi fikade som vanligt och läste NSD och den läser man snabbt nu för tiden .  Sen åkte Tommy till Anna och Robins stuga och fortsatte med sitt projekt . Jag och Molly var hemma och jag städade lite grann och Molly hon busade mest. Sen var vi ute och busade hon sprang som en galning med småbenen. Vissa gånger plöjde hon genom snön fastän det finns skottade vägar på tomten att springa på.     

Hon såg ut som en snögubbe ibland. .Hon verkar gilla att vara ute.

Sen förberedde jag en del till middagen som bestod av crepes med räkstuvning och vårrullar med svamp,räkor, paprika, lök, vitlök, ingefära och kryddor. En dipsås och en sallad till det . jättegott var det.

Senare kom Cilla, Milla, Tindra och Clara och  hälsade på en sväng. Det var så trevligt och Tindra och Clara lekte och busade med Molly hela tiden och hon verkade gilla det.Tindra hon är en riktig´djurvän, hon älskar hundar.Dom har ju även en hund hemma lilla Sally som inte är så liten längre.

Tindra ville ju så gärna ha en Iphone och jag har min gamla som jag inte behöver så jag lovade att hon skulle få den av mig och hon blev verkligen jätteglad. För mina barnbarn dom har ju redan iphone så dom behöver inte min.

En trevlig kväll med mycket surr och skratt och någon drink och lite tilltugg sen knallade dom hemåt vid 00.30 och vi plockade ihop en del och sedan var det skönt att krypa ner i sängen och Molly tyckte det var skönt att krypa ner i korgen sin.


   

Lördag

Jaa, V-75 som vanligt och jag började i tid i fall det inte skulle funka den här lördagen heller. Och jag fick hålla på en del innan jag lyckades komma in på ATG- sidan. Mitt internet funkar inte bra ännu. Han har nog inte bytt den där grejen som hade ärgat sönder ett åskskydd pratade han om. Ska ringa igen och höra för nu är jag lite less på detta. Det var samma nu när jag skulle blogga och ladda bilderna det avbröts hela tiden på grund av inte internet fungerar bra.

Men V.75 lyckades jag spela i alla fall och fick 6 rätt men det gav ju bara 29 kr så inte blev jag förmögen denna gång. Jag fick in DD och fick 170 kr. 5-orna gav inget alls. Bättre lycka nästa lördag, kanske.

Sen lite bus ute med Molly och hon kutade så himla mycket och busade så hon var helt slut mellan varven.

Till middag åt vi  en förrätt med gravad oxfile med basilikasås , varmrätt var wienersnitzel, klyftpotatis och det klassiska tillbehören citronskiva med ansjovis och kapris samt persiljesmör. Jättegott.

En lugn kväll med lite TV-tittande Postkod , Melodifestivalen mm. Sen var det sängen och boken en stund innan John blund om och hälsade på.


   


Söndag

Vi vaknade vi 7.30 och även Molly vaknade då. Vi steg upp och det första som måste ske är ju en promenad med Molly för hon är väldigt kissnödig direkt på morgonen. Sen fikade vi och busade med Molly. Lite bus ute med massor med spring och hopp och kast i snön inte alltid frivilliga kast. När jag skull stoppa in i diskmaskinen hoppade hon plötsligt upp på luckan oj,oj hon hinner över allt. 

Jag lagade mat för Anna , Wilma och Ludde var hit och åt, men tyvärr så var Rasmus ute på en skotertur han har köpt en ny skoter så han ville ut och prova den och det kan vi ju absolut förstå. Och Robin han jobbade.

Och dom har busat så mycket med Molly så hunden var alldeles slut , tungan hängde på henne. Sen sov hon gott ett tag .Nu är det full rulle en stund igen , men snart är det korgen för henne och sängen för oss.

Middagen blev en skinkfrestelse och även vårrullar, sallad och nybakade ostbröd. Dom tyckte det var gott. Jag skickade även  mat till Rasmus oxå.

Sen har vi tittat på Farmen och lite annat. OS är ju slut nu och det har ju varit ett givande OS för våra duktiga svenskar.


 


     


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Chatarina Berglund - 9 juni 2022 16:15

        Hej på er alla mina vänner nu ska jag blogga litegrann om det som hänt senaste tiden!   Vi väntar på den där gula härliga saken som strålar men den visar sig inte mycket men den lyser med sin frånvaro!  Vi vill ju sitta ute på ...

Av Chatarina Berglund - 11 maj 2022 17:00

  Vi hade en trevligValborgsmässoafton i och utanför Byagården i Alträsk med massor med folk  ! Majbrasa hade vi oxå och grilleldar för de som ville. Visålde även  hamburgare som grillades i en stor murrika. Och ett dignande fikabord med många  go...

Av Chatarina Berglund - 4 april 2022 16:00

Hej all mina vänner nu var det länge sedan jag bloggade men nu blir det lite grann om mat mm! Det händer ine så mcycket i Alträsk men ute i den stora världen händer det mycket tråkiga saker alla nyhetssändningar och andra program  handlar bara om a...

Av Chatarina Berglund - 16 januari 2022 17:00

  Hej svejs på er alla mina vänner och od fortsättning på det nya året 2022 ! Jaa det är ju fortfarande Covid ochmycket restriktioner det verkar aldrig ta slut! Nu är alla storhelger över Jul.Nyår och Trettondagshelgen nu blir nästa högtidpåsken o...

Av Chatarina Berglund - 13 december 2021 16:45

  HEJ sVEJS alla mina vänner nu är det länge sedan jag bloggade men ska försöka skriva ner lite grann men det händer inte så mycket numera! Vi håller oss hemmavid för det mesta! Någon tur tll stan ca 2ggr i veckan och handlar lite förnödenheter....

Presentation


En blogg som handlar om mig min familj och mest matlagning

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards