keckes matblogg

Direktlänk till inlägg 26 februari 2014

Måndag, Tisdag och Onsdag

Av Chatarina Berglund - 26 februari 2014 18:15

Måndag

Idag vaknade vi vid 7-tiden och det är redan ljust den tiden . Det är ju såhärligt och det känns lätt att stiga upp nu till ljuset. Vi fikade som vanligt och läste NSD och surrade om vad vi skulle hitta på idag. Lite bus med Molly som verkligen gillar när man busar hon springer som en galning  fram och tillbaka. Hon fick en skunk Anna en sån där mjuk en som piper och det är det bästa hon vet av alla sina leksaker. Hon har rätt så många olika.

Tommy åkte till Anna och Robins stuga och fortsatte med sitt projekt och det går bra han har hunnit en hel del.

Jag och Molly var hemma och fixade en del. Vi var ute och busade i snön och hon är så vild när hon kommer ut så det finns inget slut..Till middag åt vi äggakaka med stekt rimmat fläsk. . Jag har aldrig gjort det tidigare. Jag tog 6 ägg och 6 dl mjölk, salt och 3 1/4 dl vetemjöl och vispade ihop till en smet. Jag stekte äggakakan i kastrullen först en stund på högsta värmen sen slog jag ner till ca 6 på min platta som har 12 lägen.Och stekte den ca 20 min på ena sidan och sen vände jag den och stekte den på andra sidan ca 10 min. Serverade den med stekt fläsk och lingonsylt. Det varjättegott.

Senare på kvällen blev det lite TV-tittande Farmen , Familjen Annorlunda.


     

Tisdag

En ny dag med nya äventyr och kl var bara 6.30 när vi klev upp lite för tidigt men man känner skillnaden nu när det är ljust ute. Och det är inte Molly som vaknar utan det är Tommy eller jag som vaknar och då kommer ju Molly upp oxå. Hon ligger kvar så länge vi ligger.

Fikade och läste NSD som vanligt och hade fullt upp med kolla på kurrarna som hade cirkusuppvisning när dom skulle komma åt maten därute hängde upp och ner ibland i ett ben och försökte ta tag i en fröhållare av plast men hur den än försökte så fick hon inget grepp om plasten den var för halkig. Kurren ramlade ner gång på gång. Till slut gav den upp och i stället balanserde den på tvättlinan och försökte komma till fröbehållarna och den lyckdes att balansera på den smala linan helt otroligt....

Tommy åkte till Anna och Robins stuga och fortsatte med sitt uppdrag och jag och Molly var hemma och vi tog en promenad med kopplet. Inte världens lättaste att gå i koppel men det tar sig bra. Sen fick hon vara lös och busa ute jag kastade snöbollar och hon sprang och hämtade gång på gång. Det är ganska halt så hon åker mycket kana och slår en och annan kullerbytta men hon gillar det verkligen.

Sen blev det lite matlagning, en form med sjömansbiff som vi tog med oss till stan och bjöd Holmgrens på middag och dom blev så glada. Dom blev nog gladast över att få träffa Molly.

Jag var på Opalen och fikade med mina gamla arbetskamrater från Björknässkolan. Ylva, Katarina, Britt-Inger, Inga och Marianne det var trevligt att träffa dom men det var inte alla som kunde komma, men nästa gång vi träffas då kanske fler kan haka på. Vi skrattade och pratade om händelser från Björknästiden bl a. Det är alltid lika roligt att träffas. Vi har ju jobbat tillsammans i många år. 

Sen när vi kom hem var Molly en slagen hjälte efter allt bus med klanen Holmgrens hon sov nästan hela kvällen.

Hon fick även några nya ben som hon gillar att gnaga på..Vi tittade på Farmen, Bygglov och Leif GW .

Sen vi 24-tiden var det dax för sängen och Molly lade sig snällt i sin korg och sov hela natten.


 

Onsdag

 I dag vaknade vi till en gråmulen dag med +grader i alla fall. Molly ville ut direkt på en kissrunda och sen är det bus som gäller för hela slanten hon är väldigt snabb och upptäcker ständigt  nya saker. Idag var det nära att hon fick i sig ett tugg, men jag lyckades se det i sista stund. Sen när jag öppnade ett skåp så ramlade det ut en nikotintablett som jag har köpt när jag tänkt sluta röka hela förpackningen ramlade ut och så upptäckte jag att det låg en lös på sidan om henne och hon hade redan slickat på den men kände väl förhoppningsvis att det smakade illa. Tommy har varit till Anna och Robins stuga i dag oxå och jag och Molly har varit hemma hela dagen.

Jag har bakat en sockerkaka med kolasmet på. Och sen har vi varit ute jag och Molly och busat i snön hon älskar verkligen att vara ute och springa. Hon sprang upp på en snöhög idag som har blivit efter takras hon   stod där och tittade som om hon tänkte hur tar jag mig ner, men hips vips rusade hon bara ner .

Idag har vi haft många besökare här på kaffe och sockerkaka Hasse, Helena , Annelie, Karin och Fredrik hälsade på det var jättekul att träffa dom. 

Till middag blev det en soppa med tomater, potatis, lök, vitlök och kryddor till det ostmackor. Mycket gott..

Nu blir det lite TV-tittande Farmen. Mästerkocken mm...

Nu går solen upp 06.58 och ner kl. 16.37 Visst är det härligt...    


   


 

Kl. 13.15 i novembersåg det ut så här...

    

Februari samma tid ser det ut så här ni ser skillnaden vad gäller ljuset... 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Chatarina Berglund - 9 juni 2022 16:15

        Hej på er alla mina vänner nu ska jag blogga litegrann om det som hänt senaste tiden!   Vi väntar på den där gula härliga saken som strålar men den visar sig inte mycket men den lyser med sin frånvaro!  Vi vill ju sitta ute på ...

Av Chatarina Berglund - 11 maj 2022 17:00

  Vi hade en trevligValborgsmässoafton i och utanför Byagården i Alträsk med massor med folk  ! Majbrasa hade vi oxå och grilleldar för de som ville. Visålde även  hamburgare som grillades i en stor murrika. Och ett dignande fikabord med många  go...

Av Chatarina Berglund - 4 april 2022 16:00

Hej all mina vänner nu var det länge sedan jag bloggade men nu blir det lite grann om mat mm! Det händer ine så mcycket i Alträsk men ute i den stora världen händer det mycket tråkiga saker alla nyhetssändningar och andra program  handlar bara om a...

Av Chatarina Berglund - 16 januari 2022 17:00

  Hej svejs på er alla mina vänner och od fortsättning på det nya året 2022 ! Jaa det är ju fortfarande Covid ochmycket restriktioner det verkar aldrig ta slut! Nu är alla storhelger över Jul.Nyår och Trettondagshelgen nu blir nästa högtidpåsken o...

Av Chatarina Berglund - 13 december 2021 16:45

  HEJ sVEJS alla mina vänner nu är det länge sedan jag bloggade men ska försöka skriva ner lite grann men det händer inte så mycket numera! Vi håller oss hemmavid för det mesta! Någon tur tll stan ca 2ggr i veckan och handlar lite förnödenheter....

Presentation


En blogg som handlar om mig min familj och mest matlagning

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards