keckes matblogg

Direktlänk till inlägg 9 maj 2015

Tjejträff och Fredagsmys

Av Chatarina Berglund - 9 maj 2015 15:15

Torsdag när vi vakande var det lite mulet men det hindrar inte våra sjövänner att vara aktiva dom bryr sig minsann inte om vädret..Dom jobbar på och dom är väldigt ovänner om det simmar 2 knipor utanför och så dyker det upp någon ny då jäklar jagar dom undan inkräktrna det är som att dom har sina revir. Och jag hörde på radio att kniprna återkommer oftast till samma holk och om då den knipan av någon anledning dör då kommer ungarna som hon fött i den holken tillbaka och bygger i samma. Och det stämmer säkert för vi har ju haft knipor i samma holk varje år ändå sedan vi satte upp den. Och kanadagässen dom kommer upp på land ochpromenerar och dom är riktigt stora.

Denna dag var en hemmadag för mig och Molly .Tommy han var i min brors hus och fixade lite grejer som ska vara klart när dom flyttar upp från Kungshamn i juni..

Och jag och Molly var ute en stund och busade jaa,det var mest Molly som busade..men vi har rätt så högt vatten så att tomten är inte så stor framför huset men hon sprang fram och tillbaka efter bollen och pinnarna jag kastade..

När Tommy kom hem åt han stekt palt till middagcoch jag skulle på tjejträff så jag hoppade middagen hemma..

Och tjejträffen var hos Kicki som nu återvänt hem till Boden efter 6 månaders luffande med husbilen i Portugal, Spanien, Holland med flera ställen så nu var hela gänget 6 tjejer samlade denna kväll och som vanligt hade vi en trevlig kväll med god mat och mycket skratt och surr om det mesta här i livet.

Maten det var en förrättsrulle med räkröra, varmrätten var biffar i en god sås, kokt potais och en blandad sallad med en massa godsaker och till efterrätt var det rulle med hallon och grädde(dock inte köpta frusna från Serbien)) och allt smakade så himlans gott...Sen var det gott vin till detta oxå..Och ni kan ju tänka er vilket pladder det blir...Vi var väldigt mycket på Gynavdelningen denna kväll och och avhandlade såna där saker som kvinnor kan råka ut för i de nedre regionerna det var framfall och bakfall och uppknytning av urinblåsan ringar som inte sitter fast och vi är ju lite blandade åldrar men det visade sig att de yngre var inte heller felfria inom detta område haha...Och då berättade jag om en kvinna som låg inne på Gyn när jag låg på BB och fick Anna vi träffades i rökrummet som fanns på den tiden och det var oftast fullsatt med både rökare och ickerökare Tänk nu finns det inte rökrum längre nu ska helst rökarna köras ut till skogs när dom ska röka...Denna kvinna  jobbade i charken på ett av stadens varuhus och hon låg inne för att hon hade problem med urinblåsan den ramlade ner titt som tätt. Och hon hade väldigt mycket humor och när hon berättade om sin dag i charken då började dagen bra med blåsan på plats men sen ju längre dagen led så började den hasa ner och då var det bara gå in bakom kulsserna och trycka upp den igen och så fick hon hålla på hela dagarna och sen åkte hon in på Gyn då och då och knöt upp den och det stoppade någon månad så var det samma sak . Men hon berättade detta på ett sånt roligt sätt och vad vi skrattade och det gjorde hon själv oxå..Sen var det ju mycket om du vet den där som har en son som jobbar där och han är ihop med en som jobbar där och hon är syster med hon som gick i din klass typ ni förstår och från att ha varit helt ovetande om personen vi pratade om så visste helt plötsligt alla vem det var alltså ungefär så här jasså han eller jasså hon....Ni känner väl alla igen er i det...Hur man kan reda ut sker och ting när man är några stycken...Och för att prata om dagens väder så var det ju sol och riktigt skönt på em + 14 grader, härligt..

Jaa så hämtade Tommy mig vi 23.30 ca och vi skjutsade hem Karin och sen var sängen väldigt skön..


     

Fredag då vaknade Tommy onödigt tidigt redan kl 5.30 huja men jag och Molly  låg till kl 07.00 och sen fikade vi mackor och kaffe som vanligt tillsammans med våra sjövänner..

Sen åkte Tommy i väg på sitt uppdrag inne i byn och jag och Molly vi höll ställningarna här hemma och vi var ute och busade en stund..Sen till middag då gjorde Dancing chicken. Vi fick en sån där ställning som mn ska sätta hel kyckling på och fylla röret med öl och kryddor och sen grlla den hel och det tog ungefär en timme innan den var uppe på 80 grader och den smakade jättegott mycket saftig. Jag lade den i en saltlag några timmar som jag kokade med salt, socker, lagerblad och peppar. Till det åt vi risotto på risoni som jag kokade med vitt vin och spädde den med kokande buljong och med paprika, svamp,lök och parmesan och till det en sallad med rårivna rödbetor och kokt blomkål och även hembakt bröd med en stark röra med hackad tomat, lök , vitlök, chili, paprika grön och röd, persilja olja, vinäger och salt och peppar..allt var jättegott. Vi ska absolut göra denna kyckling fler gånger..Sen tittade vi TV postkod och Lets Dance och sen var sängen ljuvligt skön och boken riktigt spännade....


         


Jag lägger in receptet på min ostbomb som några har frågat efter..


Ostbomb


2-3 dl creme fraiche (34 %)  (beroende på hur stor skål man har)

2 msk philadelfiost naturell inte light

2 msk hackad lök

Dill

Salt och peppar


Vispa creme fraichen med elvisp eller om man har matberedare med visp som jag har..

tills den blir riktigt tjock först blir den tunnare men sen tjocknar den och tillsätt sen philadelfiaosten,löken och dillen samt kryddorna och vispa ihop allt.

Tag en rund skål och kläd den med glad pack på insidan och fyll i röran i den skaka  skålen så att det som sjunker ihop... ställ den sedan i kylen helst över natten.

Vänd sen skålen upp och ner på ett fat och drag bort plasten och  bred löjrom eller annan rom och pynta den med gräslök, sallad eller annat...över servera den till kex eller dylikt.


 

 


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Chatarina Berglund - 9 juni 2022 16:15

        Hej på er alla mina vänner nu ska jag blogga litegrann om det som hänt senaste tiden!   Vi väntar på den där gula härliga saken som strålar men den visar sig inte mycket men den lyser med sin frånvaro!  Vi vill ju sitta ute på ...

Av Chatarina Berglund - 11 maj 2022 17:00

  Vi hade en trevligValborgsmässoafton i och utanför Byagården i Alträsk med massor med folk  ! Majbrasa hade vi oxå och grilleldar för de som ville. Visålde även  hamburgare som grillades i en stor murrika. Och ett dignande fikabord med många  go...

Av Chatarina Berglund - 4 april 2022 16:00

Hej all mina vänner nu var det länge sedan jag bloggade men nu blir det lite grann om mat mm! Det händer ine så mcycket i Alträsk men ute i den stora världen händer det mycket tråkiga saker alla nyhetssändningar och andra program  handlar bara om a...

Av Chatarina Berglund - 16 januari 2022 17:00

  Hej svejs på er alla mina vänner och od fortsättning på det nya året 2022 ! Jaa det är ju fortfarande Covid ochmycket restriktioner det verkar aldrig ta slut! Nu är alla storhelger över Jul.Nyår och Trettondagshelgen nu blir nästa högtidpåsken o...

Av Chatarina Berglund - 13 december 2021 16:45

  HEJ sVEJS alla mina vänner nu är det länge sedan jag bloggade men ska försöka skriva ner lite grann men det händer inte så mycket numera! Vi håller oss hemmavid för det mesta! Någon tur tll stan ca 2ggr i veckan och handlar lite förnödenheter....

Presentation


En blogg som handlar om mig min familj och mest matlagning

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4 5 6
7
8
9 10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards