keckes matblogg

Direktlänk till inlägg 4 maj 2017

Pensionärslunch,Kalas, Köttsoppa, Valborgsfirande och Vischan

Av Chatarina Berglund - 4 maj 2017 15:45

 

Hipp,hopp, tjingeling oj vad länge sedan jag bloggade nu har jag verkligen misskött mig men nu ska jag försöka ge en återblick om vad som hänt den senaste veckan.

Vi har varit ute en del och försökt röja upp i våra uthus som alltid ser det förfärligt ut i de flesta man bara ställer in mer och mer grejer och sen är det knökfullt och man kommer inte in och då är det dax att röja upp. Förhoppningsvis ska ju vinterredskapen bort snart men man vet ju aldrig den här våren är då sämre än sämst bara kyla och mycket snö och isen ligger fortfarande stabil ingen landvak vid oss som det brukar det  vara oftast  i slutet av april nä våren  har kommit av sig alldeles.

Tommy var ute och pimplade på isen i lördags och isen var lika tjock fortfarande som tidigare något lite lättare att borra så att det verkar som att den är lite porösare men vi får väl vara glad om vi har isfritt till midsommar.

Kan ju bli en annorlunda midsommar som man firar på isen med dans kring Lillholmen en helt ny upplevelse nää, hoppas inte det....Nu har pessimisten sagt sitt nu övergårvi till något positivt.

Tisdag då var vi på pensionärslunch hos Karin som omväxling till att äta ute varje tisdag och det var så himla god mat laxlåda med smörsky, sallad och hembakt bröd och till efterrätt rabarberpaj med vaniljsås och kaffe.

Ni hör ju själva vilken kanonlunch vi fick och alla var glada och nöjda och Karin fick hjälp med sin dator som hade haft lite knas för sig en period.

Och inte nog med det sen var det kalas hos våran Anna som fyllde år tänk vad tiden går oj,det känns som nyss jag låg där och ploppade fram henne ja, kanske lite mer än så det var hon ville inte så gärna komma ut i ljuset men till slut så hände det oj, vilken härlig känsla det var med tårar ,skratt och stor glädje och stor glädje ger hon oss jämt och ständigt

tillsammans med sin man Robin och  familjen som har  utökats med 3 barn och vi har alltså fått en underbar måg och 3 underbara barnbarn och det är fantastiskt roligt.

Och där var det mycket "gofika" och även petitshouxrulle med räk och laxröra (och laxen i den röran hade Anna rökt själv) och sallad till den och det var ju det jag åt av det är ju tur att inte alla är som mig som inte gillar "gofika" utan jag håller mig till den salta varianten. Men dom övriga smaskade på friskt av det söta.Lee , Andre och Elna var ju oxå där och hon pratar massor nu den lilla tjejen hon är så himla söt och glad och hon är så glad när hon ser Molly men samtidigt är hon lite rädd för henne så hon går inte fram och tar i Molly och Molly håller sig en bit i från Elna oxå.

Vi fick ju även träffa den övriga familjen alltid lika trevligt  men Robin han jobbade tyvärr.

Anna har ju börjat nytt jobb oxå och hon verkar trivas bra en hel del nytt att lära men det går säkert jättebra och vi är glada för hennes skull.

       

Onsdag en hemmadag med lite fix och premiärgrillning det blev grillad karre med hasselbackspotatis hemgjord bearnaisesås och sallad.

Torsdag då åkte vi en sväng till stan och handlade som vi ofta gör på torsdagar en sväng på Dollar oxå för att köpa lite småtjafs till lotteriet vi har i byagården på Valborgsmässoafton.

Till middag blev det grillade hamburgare med tillbehör och det smakade bra det oxå.

   

Fredag då var Christer och Chatrine här och åt middag det en förrätt med pannacotta med löjromstopp och ett tunnbrödsticks  samt en liten rundel med gavad oxfile med basilikasås. sen blev  blev det  köttsoppa med klimp till varmrätt med hembakt ostbröd och även ost på brödet. Till efterrätt creme brule med dumleoch hallon och kaffe och det smakade bra allt och dom älskar köttsoppa så det är kul att bjuda dom på det förjag vet at dom uppskattar det.

En trevlig kväll med en hel del surr och skratt alltid lika trevligt att träffas.

 

   

Våra gäster gick hem vid 00.30 och vi plockade undan och sen var sängen riktigt skön till k l9.30 på morgonen.

Framme vid lördag och vi fikade denna morgon tillsammans med solen och en blå himmel en helt underbar dag och jag ägnade mig åt V-75 en del av dagen och det gick inte bra alls för oss denna gång men vi vann 424 kr på båda systemen förra lördagen så man får vara glad åt det lilla. Men det är ju ändå de stora vinsterna man är ute efter mendet är såå hopplöst just nu.

Vi satt ute några timmar och njöt av det fantastiska vädret och det var riktigt varmt så jag satt med kortärmat.Och nog är det sent med våren i år för det körs fortfarande skoter för fullt överallt på sjön det har varit massor med skotrar ute hela helgen.

Till middag åt vi grillad karre med stekt potatis,  grillost och grillspett med svamp, lök, paprika och tomater.

Och till det en bearnisesås och  allt smakade såå bra.

       

Framme vid söndag Valborgsmässoafton men ve och fasa så hemskt att öppna sina blå och titta ut det hade snöat och det snöade och det blåste och det var snöblandat regn och huja vad hemskt att det inte var i går när det var kanonväder. Jag tänkte ju genast på kvällen Majbrasa i byagården det kommer nog inte många personer dit i kväll men samtidigt var jag tvungen att tänka positivt det är klart att det kommer folk ingen behöver ju vara ute vi har ju så mysigt varmt och gott inne  i Byagården.

Och kvällen kom och jag hade bakat bullar, chokladformar och en chokladbollskaka som man rullade som en rulltårta och fyllde den med smör, havregryn, kokos, socker och en liten skvätt Bayles och den var tydligen väldigt god tyckte dom flesta.Och inte behövde vi ooa oss för att det inte skulle komma folk nää, det var massor med folk ca 65 personer

och nytt för i år var ju att vi grillade hamburgare med tillbehör som vi sålde för 30 kr och det var strykande åtgång ett mycket populärt inslag som vi absolut kommer att köra varje Valborg. För eftersom vädret inte var det bästa så kändes inte så kul att vara ute och grilla korv utan då köpte folk i stället en hamburgare och många åt den inomhus för där var det varmt och gott med kaffe, te och gott fikabröd i massor, bullar, chokladformar, rulltårtschokladboll, toscakaka, kärleksmums mm. Jaa, en väldigt lyckad kväll med folk från alla håll till och med stadsborna hade tagit sig ut på landet, och grannbyn Vändträsk repesenterades oxå med några stycken. Och min kusin Stig från Mjedsjön var där kul att träffa han oxå synd att han inte mår så bra. Och ändå från Stockholm hade Björn kommit.

Och lotteriet innehöll många och fina vinster både barnvänligt med lite godis mm och lite hemgjord marmelad och pesto, hembakt mjukkaka, tunnbröd ägg från vårt hönseri i Alträsk, sockar, handskar,jaa, det mesta fanns och jag vann en karta med ägg, ett par sockar, panelgardiner och smörstekta abborrfileer mummmmms.

En mycket trevlig kväll med glada och trevliga barn och vuxna och ett ständigt sorl av folkets glada röster runt alla bord

det kan inte bli bättre. Tack alla ni som kom och gjorde kvällen så trevlig.

Vi städade undan och satt sen kvar och surrade ett tag vi kom hem vi 24-snåret då hade vi städat ihop och fixat allt.

Sängen var skön och vi låg kvar till 9 på morgonen då smakade kaffe, smörgås,ägg och ett glas tomatjuice väldigt gott och så ett korsord förstås. Vi gjorde inte så mycket vi var ganska lata med all rätt.Och vi såg fram emot middagen extra mycket denna dag för vi bestämde att vi skulle ju äta smörstekta abborrfileer till middag och till det kokt potatis, citronsås,tunnbröd och en sallad med stekta rödbetor, lök och grönmögelost och allt smakade så gott och abborrfileerna var ju fantastiskt goda måste ha varit en riktig hejare han som hade fileat dom för det fanns inte ett ben och salta och helt underbart goda var dom tack det var bästa vinsten. Och nu ska jag lära mig att filea abborre för jag är inte så bra på det men jag måste ta tag i den biten men det är klart jag måste ju ha abborrar oxå och då får jag skicka ut Tommy och fiska och då filear jag dom och tillagar dom.

 

         

Framme vid tisdag en vanlig tisdag man blir lite "dagavill" när det blir en extra söndag så där helt plötsligt och då var det ju dax för pensinärslunchen som vanligt på tisdagar och då blev det Vischan i Lillpite denna dag och det var ett riktigt

bra förslag från mig och alla nappade på det och en trevlig utflykt och god mat var det oxå och sen är personalen väldigt glada och trevliga och Tommy kände sig hemma med språket. Vi var 8 personer i dag vi hade även en  "ickepensionär" med i dag. Jag åt dagens och det var pankopanerad torsk med kokt potatis och äggsås och ett riktigt salladsbord, Tommy åt "Juggeburgare" dom har lite egna namn på hamburgarna, och 2 st åt lövbiff och resten åt dagens. Och alla var så nöjda och vi tittade på antikviteter och annat som dom oxå säljer i samma byggnad och en del handlade oxå några saker där. Vi kommer absolut att åka dit fler gånger. man kunde även få en drink på Vischan dom hade lite annorlunda namn på vissa drinkar en hette "kärringen"och en hette "gamm kall" och det var fler lustiga namn.

Men vi tog då ingen drink i all fall.

På hemvägen stannade vi till och handlade på Ica i Älvsbyn några saker och sen hemåt och nu är en lugn kväll med lite TV-tittande och ingen middag behöver vi heller men en macka till kvällskaffet får det bli.

         

     

Onsdag en hemmadag med lite städning för jag har tjejträff på torsdag och då måste man försöka ta bort lite "skit i hörnen" och lite dammråttor för man vet aldrig med dom där tjejerna hur dom kollar städningen men vi var även ute och njöt av det underbara vädret med soool och värme riktigt skönt var det.

Till mddag åt vi ugnstekta kycklingklubbor, ris kokt i buljong och en sallad mycket gott var det.

 


       

Oj,oj så mycket det blev denna gång jag har skrivkramp nu så jag måste sluta....




 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Chatarina Berglund - 9 juni 2022 16:15

        Hej på er alla mina vänner nu ska jag blogga litegrann om det som hänt senaste tiden!   Vi väntar på den där gula härliga saken som strålar men den visar sig inte mycket men den lyser med sin frånvaro!  Vi vill ju sitta ute på ...

Av Chatarina Berglund - 11 maj 2022 17:00

  Vi hade en trevligValborgsmässoafton i och utanför Byagården i Alträsk med massor med folk  ! Majbrasa hade vi oxå och grilleldar för de som ville. Visålde även  hamburgare som grillades i en stor murrika. Och ett dignande fikabord med många  go...

Av Chatarina Berglund - 4 april 2022 16:00

Hej all mina vänner nu var det länge sedan jag bloggade men nu blir det lite grann om mat mm! Det händer ine så mcycket i Alträsk men ute i den stora världen händer det mycket tråkiga saker alla nyhetssändningar och andra program  handlar bara om a...

Av Chatarina Berglund - 16 januari 2022 17:00

  Hej svejs på er alla mina vänner och od fortsättning på det nya året 2022 ! Jaa det är ju fortfarande Covid ochmycket restriktioner det verkar aldrig ta slut! Nu är alla storhelger över Jul.Nyår och Trettondagshelgen nu blir nästa högtidpåsken o...

Av Chatarina Berglund - 13 december 2021 16:45

  HEJ sVEJS alla mina vänner nu är det länge sedan jag bloggade men ska försöka skriva ner lite grann men det händer inte så mycket numera! Vi håller oss hemmavid för det mesta! Någon tur tll stan ca 2ggr i veckan och handlar lite förnödenheter....

Presentation


En blogg som handlar om mig min familj och mest matlagning

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards