keckes matblogg

Direktlänk till inlägg 10 maj 2017

Tjejträff, Fredagssmys, Middag med Familjen, Pensionärslunch

Av Chatarina Berglund - 10 maj 2017 16:00

 

Tjabba , Tjena Hallå Tjingeling på er igen nu är dax för lite tramsigen om senaste veckan.Vi börjar med vädret joo, inte är det vår och inte är det sommar nää det känns ju mer som höst precis när första snön ska komma blåser snålt och snö och snöhagel fy sjutton vad less man blir. Och isen den ligger kvar och den lilla landvaken som blivit den fryser ju till is varje natt huja, vad trist det är. Och jag som bara vill börja med mitt växthus och fylla det med planteringar men icke går det ännu.Kanske jag inte har fel vad det gäller midsommarfirande på isen. Jaa, en tröst kan detblisämre nää,det tror jag bara bättre. Och söderut verkar det vara liknande väder. Ni kanske tänker men flytta då till Spanien typ eller Italien och sluta gnäll men jag kan väl få gnälla lite grann och ändå bo kvar i Sverige och i Alträsk. Jag hör ju att andra oxå gnäller när man pratar med folk man träffar...Ja,ja hoppas på bättre..

Torsdag då hade jag tjejträff med tjejerna det var 2 samer (ni undrar kanske  varför jag skrev 2 samer joo, för när vi var utomlands för några år sedan alla från tjejträffen då kallade Cilla, Milla och Lotta oss 3 systrar Karin,Kicki och mig för samer dom stod på balkongen och ropade åt oss när vi var på väg hem från någon shoppingtur hej nu  kommer samerna) och två just nu moderlösa  barn eller barn och barn båda  i 50-årsåldern och en katt bland hermelinerna hade smygit sig in och det var av manligt kön en "PItbo" vid namn Tommy.

Och han hade det inte lätt som skulle ersätta både Kicki och Lotta.men han skötte sig bra ialla fall.

Jag bjöd på en drink och lite tilltugg först. Sen var det en förrätt med pannacotta med gräslök, salt, peppar och löjrom med ett tunnbrödssticks till och en brödrundel med gravat kött och kall basilikasås.Till varmrätt var det Fisksoppa (som jag hade kokat egen fond till av räkskalen från räkorna som jag hade i soppan)med

aoili, hembakt bröd och ost.Till efterrätt en rånkorg med hemgjord glass och hallon. Jaa, dom tyckte det var gott.

Sen var det en hel del surr om det mesta.Gode män pratade vi en del om och alla sköter sig inte bra det har vi läst om i tidningarna ofta och det är hemskt att de får vara gode män och bete sig som dom gör. Tobbe och Kicki ringde på kvällen och då var dom i Frankrike och på väg hemåt äntligen och dom gillade inte Frankrike speciellt mycket det var dyrt att leva där ungefär som hemma i Sverige men dom skulle åka vidare nästa dag till Tyskland. Jaa, nu är det dax att dom kommer hem efter att ha varit borta i ca 6 mån. Lotta skickade en bild från Benidorm där dom är nu och det var + 25 och dom hade det väldigt bra och hon skrev att dom hade nästan lika fin utsikt som jag har och då var det palmer på hennes bild och blå himmel och det saknar vi här men vi har ju tallar, granar och Björkar.

Karin hade en körig vecka onsdag var det möte i föreningen, torsdag tjejträff och Fredag Bodensia med några arbetskompisar från svunna tider som träffas då och då hemma hos varandra eller så går dom ut och äter någonstans.

Jaa, tjejerna skjuts hämtade upp dom vid 23.30 ca och vi plockade undan allt inan sängen intogs och den vari nte det

minsta obehaglig nädå vi låg kvar till 8.30 skönt.

 

 

 

Framme vid fredag oj, glömde ju att vi hade en sommardag då med blå himmel och srååålande     det var nästan som att det var 2 solar och skönt var det vi var ute mest hela dagen och satt på altanen och njöt och planterade lite mer det blev bl a potatissättning i mjölkpaket ca 50 st och lite annat och såg då att gräslöken har börjat komma upp så den lever ialla fall. Till middag åt vi grillad fläskytterfile med potatisgratäng och sallad mycket gott.

Sen Lets dance och sen sängen och boken och det blev rätt så många sidor den kvällen i Keplers Kaninjägaren.

Jag fick denna dag ett brev från Piteå-tidningen med en trisslott som jag vunnit i ett korsord som jag skickat in men ingen vinst på lotten. Jag hoppas nu ni som bor i Piteå och läser PT  har sett mitt namn bland vinnarna i korsordet.

   

     

Lördag jaha, tittade ut inte var det lika fint väder och inte var det lika mycket sol inte ens en till att börja med och inte var det varmt heller nää inte blev det mer än en sommardag synd det var ju inte superdåligt men om man jämför fredagens väder så var det skit.

.          


Vi som bestämde att vi skulle ta fram sommarmöblerna på altanen och det gjorde Tommy oxå på lördag men inte fick vi njuta av dom ännu men så småningom förhoppningsvis.

V-75 på lördag det vill man bara glömma 4 rätt och inga pengar tänk vad hopplöst det är med detta spel  ingen tur numera men nya tag på lördag för att jaga 7-an igen.Till middag på lördag blev det faktiskt rester och det beror på tjejerna som var här i torsdags dom åt inte tillräckligt mycket eller så hade jag kokat onödigt mycket soppa så då åt vi det till middag med ostmackor och det var lika gott då. Bra att slippa slänga maten är det värsta jag vet.

Söndag då var det en sån där dag med snö, snöhagel lite sol och sen genommulet och snöhagel igen och så höll det på mest hela dagen.Tur att vi får vara inomhus såna dagar.

Jag lagade middag och så kom hela fam. Holmgren hit och åt det blev en liten förrätt med en rundel med gravat kött och en basilikasås. Till varmrätt lasagne med hemgjorda pastaplattor och även en stor hamburgare receptet såg jag på

Matbibeln och det var först en deg som skulle jäsa och sen stekte man köttfärsen men stod ingenting om kryddning men jag satte i alla fall svartpeppar och då skulle degen kavlas och läggas i en form med avtagbar kant sen i med köttfärsen  och sen skulle man sätta ketchup på köttfärsen och då tog jag en lite starkare tomatsås som jag hade och på det skulle man sätta hackad lök och  på det skivad saltgurka ett lager och sist skivor av cheddarost och sen den andra degrundeln på och klämma ihop den med den undre degen pensla med ägg och strö över sesamfrön och grädda i175 grader i 45 min jaa, den var jättegod tyckte alla det var något nytt dom aldrig ätit så den kommer jag absolut att göra fler gånger men då ska jag krydda den lite mer. Det var snyggt när man skar den i bitar och såg osten som smält en del och de övriga färgerna. Läckert. Jaa, det var en trevlig em som vanligt när vi träffas och en hel del skratt oxå och lite jobb för Robin som vanligt när han kommer hit vi hade köpt en ny rullgardin till sovrummet och vi hade inte fårr upp den ännu så då fixade han det han är så fantastiskt det sitter aldrig fast där.Och han kan dessutom det mesta det är såna man kallar för tusenkonstnärer . Sen var det en lugn kväll med lite TV-tittande och sen sängen och boken oj, vad den är spännade nu jag törs knappt släcka lampan och sova efter att ha läst rätt många sidor svårt att sluta.

   

 

Måndag då var vi en sväng till stan och handlade egentligen var det mest mjölken som Tommy var orolig skulle ta helt

slut men det följde med lite annat oxå som vanligt.

Till middag åt vi isterband med stuvad potatis och rödbetor och det är verkligen mumsmat.

Lite TV och sen sängen och boken huja vad spännade den är just nu...

       

Tisdag den vanliga pensionärslunchen blev denna dag på Norrigården och det var massor med folk som var där och vi var där kring 12.30 men då började de flesta droppa av och det fanns platser dom har tydligen bara lunchöppet mellan 11-13.30 och dom hade 2 lunchrätter att välja på och det var laxburgare med hummersås, kokt potatis och det åt jag ochTommy och Barbro åt köttgryta och de övriga åt laxburgare och dom var jättegoda och ett rejält salladsbord har dom oxå. En trevlig stund som vanligt på våra utflykter på tisdagarna då får vi se vilket håll vi åker åt nästa tisdag.

Titta så fina små blommor jag har imin rabatt skillor och tulpaner nää jag skämtar det är utanför Norrigården jag fotade.....

     

Vi åkte sen till Dollar för jag skulle köpa en ny mus till datorn för min trådlösa har lagt av men dom hade inte trådlösa men den här får duga tills vidare jag kan inte använda den inbyggda det går inte jag blir nästan galen när jag använder den. Men nu funkar den nya bra.Och ingen middag behövde vi denna dag men en god macka med gravad lax till kvällskaffet och det smakade bra.Sen när jag kom hem bakade jag 16 hönökakor och dom blev så g   oda.


Onsdag idag och vädret är inte bättre idag heller samma skit med snö, snöhagel, moln och lite sol men vad kan vi göra åt det jaa, ingenting alls bara finna sig i detta så länge.

I dag fick jag ett brev från Folkspel och i de var det 5 Sverigelotter som jag vunnit på ett korsord jag skickat in till Aftonbladet och pålotterna fick jag 2 lotter med 25 kr så 2 vinster på 5 lotter då kan det bli större vinst på de nya när jag hämtar dom. Turen har nog vänt nu hoppas det gäller även hästspelet. Jag vann i höstas många lotter på korsord som jag skickade in men nu har det varit dåligt länge.

   


Grattis till Anton mitt syskonbarn som fyller 29 år i dag hoppas du får en bra dag!!!


Nu blir det inte mer denna gång hörs snart igen tjingeling

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Chatarina Berglund - 9 juni 2022 16:15

        Hej på er alla mina vänner nu ska jag blogga litegrann om det som hänt senaste tiden!   Vi väntar på den där gula härliga saken som strålar men den visar sig inte mycket men den lyser med sin frånvaro!  Vi vill ju sitta ute på ...

Av Chatarina Berglund - 11 maj 2022 17:00

  Vi hade en trevligValborgsmässoafton i och utanför Byagården i Alträsk med massor med folk  ! Majbrasa hade vi oxå och grilleldar för de som ville. Visålde även  hamburgare som grillades i en stor murrika. Och ett dignande fikabord med många  go...

Av Chatarina Berglund - 4 april 2022 16:00

Hej all mina vänner nu var det länge sedan jag bloggade men nu blir det lite grann om mat mm! Det händer ine så mcycket i Alträsk men ute i den stora världen händer det mycket tråkiga saker alla nyhetssändningar och andra program  handlar bara om a...

Av Chatarina Berglund - 16 januari 2022 17:00

  Hej svejs på er alla mina vänner och od fortsättning på det nya året 2022 ! Jaa det är ju fortfarande Covid ochmycket restriktioner det verkar aldrig ta slut! Nu är alla storhelger över Jul.Nyår och Trettondagshelgen nu blir nästa högtidpåsken o...

Av Chatarina Berglund - 13 december 2021 16:45

  HEJ sVEJS alla mina vänner nu är det länge sedan jag bloggade men ska försöka skriva ner lite grann men det händer inte så mycket numera! Vi håller oss hemmavid för det mesta! Någon tur tll stan ca 2ggr i veckan och handlar lite förnödenheter....

Presentation


En blogg som handlar om mig min familj och mest matlagning

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards