keckes matblogg

Direktlänk till inlägg 26 maj 2017

Rostas,V-75 Sol,Surströmming och Pensionärslunch

Av Chatarina Berglund - 26 maj 2017 16:30

 


Hej svejs på er alla mina vänner nu är jag på G igen med min blogg det gäller att komma ihåg vad som varit och vad som hänt sen jag bloggade sist. För de flesta av oss märker ju att minnet blir lite sämre med åren men så är det bara.

Fredag då var det en fin dag och vi var hemma hela dagen och fixade lite ute. Tommy krattade en del och det blir så fint

Jag ägnade mig åt mina växter en del. Till middag åt vi rostas, och ett nytt recept på potatis som man först steker i pannan och sen in i ugnen som var riktigt god, hemgjord bernaisesås och en sallad och köttet var fantastisk gott mört och alldeles perfekt stektmycket gott!

           

Vi tittade sen på TV det var Talangjakten och det tyckerjag är ett av de sämsta program jag sett men nu var det ju bara ett par st kvar som var värdiga vinnare annanrs har det varit botten många program med urdåliga talanger ta bara gubben som försökte vara rolig med vitsar som var gamla och utnötta och dessutom läste han innantil på ett papper nää, jag förstår att Alexander Bard gav han rött X direkt han började.Men en del duktiga var det oxå som Ibrahim från Boden det var ju kul att han vann han var helt klart en värdig vinnare och dessutom från Boden han var riktigt duktig.

Han ´kommer nog att gå långt inom musiken.

Sen var det sängen och boken som gällde och jag höll aldrig på att kunna sluta läsa för det var slutet på boken och det var väldigt spännade men till slut var jag tvungen att lägga bort den och ta resten nästa dag.

Lördag en lite halvdan dag till at börja med men sen kom solen och det var en strålande dag då isen började att spricka av och dela sig rejält i stora sjok och väldans många olika sjöfåglar flög och simmade omkring dom fick större och större pölar med öppet vatteJag ägnade migvsom vanligt åt V-75 och det blev 5 rätt och 10 st alltså 200 kr/system menvi får vara glad åt det lilla för det verkar ha kört fast på 5 rätt men det är ju 7 jag vill ha.   Vi var ute mest hela dagen och njöt av det ljuvliga vädret som äntligen kom till slut.

Till middag åt vi rödspätta som jag panerade i panko och friterade , dillslungad potatis, sallad och friterade lökringar mycket gott.

         

Söndag oxå en underbar dag med soool och värme och snart är isen ett minne blott och det är inte speciellt högt vatten den har som bara luckrats upp. Vi var ute i stort sett hela dagen och njöt och det gäller att passa på så länge det är fint.

Och nu haräven flugsnapparen kommit och bygger i några holkar som vi har och dom spelar så vackert när man sitter ute och lyssnar på dom.Och på morgonen vaknar vi till dess ljuvliga sång eftersom holken sitter i en björk nära vårt sovrumsfönster helt underbart nog kan man vakna till sämre läten.

Till middag å tvi surströmming ojoj vad gott det var man njöt av varje tugga det var Oskars vi åt och med tunnbröd, lök,tomater och en klick smetana så var surströmmingsmackan fulländad och vi satt ute i inglasningen det var ju ett underbart väder. Den där middagen kommer vi att upprepa flera gånger i sommar.

        

                 

Måndag då åkte vi en tur till stan och handlade det var ju det där med mölken som var mest krisartat och så köpte vi en laxsida på Ica supermarket som jag gravade när vi kom hem och vi köpte även laxfilleer som jag lättrimmade och sen grillade vi dom och till det klokt potatis,hollandisesås,broccoli och en sjögrässallad oh,det var såå väldans gott lite lyx en måndag men spelar roll nog kan man lyxa på måndag oxå. Vi kan säga att vi firade med god mat i dag för att isen har dragit idag oj vad härligt nu är det öppet vatten och spegellankt helt underbart.Inte nog med att vi åt god mat vi åt även varm camembert med hjortronsylt och det var oxå kanongott.

           

   


Tisdag då var det pensionärslunch den här gången hade vi utökats med 2 pensionärer till det var Spaniengänget som varit borta ca 6 månader med sin husbil som hade återvänt alltås syster Kicki och Tobbe som nu är svenskar igen och dom hade inte glömt språket heller.Den här gången var vi på Oregano och dom hade massor med olika rätter attvälja mellan så jag hade svårt att bestämma mig för vad jag skulle ta det bllev en pizza till slut med oxfile, salami, paprika och orientdressing och sallad till det och Tommy åt en souvastallrik de övriga lite oilka grekisk tallrik, sallad, lövbiff, gratinerd pasta med oxfile skrovmål mm och alla var nöjda med sin mat och det var jättegott och en trevlig stund som vanligt med skratt och surr om allt möjligt.

På kvällen var jag på styrelsemöte i Byagården inför årsmötet i juni ochdet gick rätt så fort det var inte så mycket vi hade att diskutera om. Till fika på kvällen blev det en laxmacka och kaffe och det smakade bra.

En bild på mitt citronträd nedan växer så det knakar och det hade bara 3 blad när jag fick det av Anna-Lena det verkar på bra.

     

Onsdag idag med posten fick jag ett brev och det innehöll 5 sverigelotter som jag vunnit i Aftonbladets korsord som jag skickat in och jag skrapade dom och det blev vinst på 2 st 25 kr på vardera så då tar jag nya får vi se om det blir nya vinster på dom. En tur till stan igen eftersom jag hade missat att det var en röd dag och det var Anna som påminde mig om det när jag pratade med henne i telefon då sa jag att vi skulle åka och handla på torsdag jaa, sa hon det är en röd dag, visst ja det stämmer det hade jag glömt. Som pensionär håller man inte reda på de röda dagarna inte på samma sätt som när man jobbade då missade man aldrig en röd dag.Till middag åt vi köttfärssås med hemgjord spagetti det är så mycket godare att göra egen pasta jämfört med den man köper och lätt är det oxå med pastamaskinen och fort går det.

   

       

Torsdag i dag det är inte torsdag det är helt plötsligt en söndag mitt i allt och då blir man lite dagavill för då är det ju inte måndag i morgon utan fredag. Vädret är väl lite så där det är i alla fall mer moln än sol men ändå rätt skönt vi har barit ute mest hela dagen och fixat jag har planterat lite fröer basilika, dill, persilja, ruccolasallad,salladslök,sockerärtor och

grönkål. Då får vi se hur det blir med det.Jag har även vattnat och tittat till växterna vi har i växthuset och potatisen växer för fullt jaa, potatisen ser man ju inte men blasten växer i alla fall och då hoppas jag att potatisen gör det oxå.

Till middag åt vi ugnstekt falukorv och potatismos och en sallad till det mycket gott.

       

Fredag i dag och vädret är så där lite svalare luft men solen titta fram mellan varven men det är inte så där riktigt skönt att man vill sitta ute och njuta nää, jag håller mig mest inne och städar lite grann och fixar med lite annat smått och gott.


Nu blir det inte mer denna gång Trevlig Helg på er alla!

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Chatarina Berglund - 9 juni 2022 16:15

        Hej på er alla mina vänner nu ska jag blogga litegrann om det som hänt senaste tiden!   Vi väntar på den där gula härliga saken som strålar men den visar sig inte mycket men den lyser med sin frånvaro!  Vi vill ju sitta ute på ...

Av Chatarina Berglund - 11 maj 2022 17:00

  Vi hade en trevligValborgsmässoafton i och utanför Byagården i Alträsk med massor med folk  ! Majbrasa hade vi oxå och grilleldar för de som ville. Visålde även  hamburgare som grillades i en stor murrika. Och ett dignande fikabord med många  go...

Av Chatarina Berglund - 4 april 2022 16:00

Hej all mina vänner nu var det länge sedan jag bloggade men nu blir det lite grann om mat mm! Det händer ine så mcycket i Alträsk men ute i den stora världen händer det mycket tråkiga saker alla nyhetssändningar och andra program  handlar bara om a...

Av Chatarina Berglund - 16 januari 2022 17:00

  Hej svejs på er alla mina vänner och od fortsättning på det nya året 2022 ! Jaa det är ju fortfarande Covid ochmycket restriktioner det verkar aldrig ta slut! Nu är alla storhelger över Jul.Nyår och Trettondagshelgen nu blir nästa högtidpåsken o...

Av Chatarina Berglund - 13 december 2021 16:45

  HEJ sVEJS alla mina vänner nu är det länge sedan jag bloggade men ska försöka skriva ner lite grann men det händer inte så mycket numera! Vi håller oss hemmavid för det mesta! Någon tur tll stan ca 2ggr i veckan och handlar lite förnödenheter....

Presentation


En blogg som handlar om mig min familj och mest matlagning

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards