keckes matblogg

Direktlänk till inlägg 28 juni 2017

Midsommar utan sol men bättre än vi trodde..I övrigt skitväder!!!

Av Chatarina Berglund - 28 juni 2017 16:00

 

Hej alla mina vänner nu är jag här för att återge midsommarveckan den har väl inte bjudit på något kanonväder precis nää kyligt har det varit och vi åkte tll Hedströms och köpte plantor på onsdag och dom hade ändå en hel del kvar vad dom inte hade var tomatplantor men dom hade dahlior, petunior, gurka och 2 små söta vita blommor som jag inte vet vad dom heter.

Sen åkte vi till Magasin W och dom hade tomatplantor, squashplantor och paprika och på Willys och handlade innan vi styrde kosan hemåt.

Vi planterade ner våra växter som vi handlat och det blev riktigt fint. Onsdag då bakade jag hönökakor och bakade ett tomatbröd.

 

Torsdag då var det matlagning inför midsommarafton och Tommy klippte gräset och fixade ute. Jag gjorde kyckling,

Ostbomb med stenbitsrom och rostat tomatbröd, pannacotta med gräslök och stenbitsrom och tunnbrödsticks till det, Västerbottensostpaj och en petitshouxrulle med spenat, lök,vitlök, ost och rökt lax det var den mat jag bidrog med till

midsommarbuffen.

Vi åkte till Helena vid 17-tiden och där var det dukat så fint och midsommargästerna började droppa in vi blev en hel del till slut var vi 25 personer som samlades vid matborden och det fanns en hel del mat på denna buffe som vanligt när vi samlas i Alträsk på Midsommar. Jag själv har ju svårt att begränsa mig när jag börjar laga mat det går av bara farten och så gör jag en sån och en sån osv. men jag måste ju sätta stopp i alla fall för det är ju "knytis" så det är många som har mat med sig. Det var en fin em med lite varmare luft men sen efter maten då var det lite kyligt men vi hade ju brasan att sitta vid och värma oss och varma kläder, dunjackor mm och där satt vi hela kvällen och surrade och lyssnade på musik Rasmus hade ju sin golf där med värstingljudnläggning oj, vad vi poppade och surrade.Lite senare dök det upp lite mer folk från byn tillsammans med några stycken från Norge och det var bara trevligt.

Efter en trevlig kväll drog vi  hem vid 02.30 och sängen var väldigt varm och skön och iden låg vi kvar till kl 10.30 mycket skönt.

             

                    Detta är bara en bråkdel jag lyckades inte få med all mat.

Förutom detta så fanns det janssons, varmrökt lax, en räkpaj mm. Och efterrätten var pannacotta med 2 lager ett med hallonbåtar och ett lager med choklad.

Midsdommardagen var lugn och vi gjorde inte många knop jag löste korsord och var allmänt lat men det får man vara såna dagar. Till middag åt vi fläskfile med en sås med grädde ,dijonsenap och lite andra kryddor.Stekt potatis och även stekta potatisbullar, med vitlök, paprika och ädelost och en sallad till det och det smakade mums.

         

Söndag då var det ingen vidare fin dag heller vi var bara inne och hade ungefär samma stil som midsommardagen med korsord och väldigt slapp men sen åkte vi en sväng med bilen till stan och då blev det en pizza på Da Vinci och vi orkade inte äta mer än halva pizzan så det blev en Doggy bag.

   

Måndag skitväder i dag oxå var är sommaren  vi åkte en sväng till stan och handlade några saker och sen förbi Granngården och köpte 5 jordsäckar till och jag köpte en melonplanta får vi se om vi får några meloner.När vi kom hem planterade vi de sista växterna så nu väntar vi på solen och värmen som ska se till det växer och frodas men det vete sjutton om den kommer någon gång. Vi får hoppas på juli att den blir riktigt bra.

Till middag gjorde jag foliepaket med smör, salt sill, lök och dill och så grillade vi dom och till det kokt färskpotatis och en kall sås med gräslök och dill och det var verkligen smaskens.

Sen en lugn hemmakväll med lite TV-tittande Halv åtta hos mig, Ullared och Beckfilmen Sveket vi har sett den en gång men det var länge sedan så den gick an att se en gång till.Ute var det regn och rusk inne varmt och skönt.

           

Tisdag i dag och ingen bättring vad det gäller vädret kom en riktig rejäl regnskur det öste ner och blåsten tilltog så det gick höga vågor på sjön och ingen värme i luften.

Vi bestäme med pensionärsgänget att vi skulle åka och äta lunch i dag och det blev Da Vinci och vi var 8 st idag. Dom har ju lunchbuffe med 3 rätter och även pizza men tydligen var den mat som skulle vara på buffen slut så dom hade fått ersätta med kött, korv mm och köttet var jättesegt nää, ingen höjdare där i dag nää, nu dröjer det ett tag till vi äter där. Karin saknades för hon är hos Annelie och Peder i Nyköping och kommer hem  imorgon så nästa tisdag då hänger hon med då pratade vi om Vischan i Lillpite då får vi se hur det blir med det.

Vi behövde inte tänka på någon middag så jag visste inte riktigt vad jag skulle hitta på så då gjorde jag en smörgåstårta

och vi avsmakade den till kvällskaffet och den var god men behöver safta till sig över natten så till fikat på morgon var den perfekt.

 

Vi har varit en tur till stan idag oxå för vi var tvungen att åka och köpa ett nytt däck till bilen för den fick punka och vi ska besikta på måndag och Tommy lade på ett vinterdäck tills vi fått det nya men man får inte besikta med ett vinterdäck och resten sommar men nu har vi ett nytt och det gick så fort dom la om det våran fälg och vi fick hämta det på en timme ¨snabbt jobbat. Med posten i dag fick jag 2 trisslotter som jag vunnit i Piteåtidningens kryss men det blev ingen vinst på lotterna.

 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Chatarina Berglund - 9 juni 2022 16:15

        Hej på er alla mina vänner nu ska jag blogga litegrann om det som hänt senaste tiden!   Vi väntar på den där gula härliga saken som strålar men den visar sig inte mycket men den lyser med sin frånvaro!  Vi vill ju sitta ute på ...

Av Chatarina Berglund - 11 maj 2022 17:00

  Vi hade en trevligValborgsmässoafton i och utanför Byagården i Alträsk med massor med folk  ! Majbrasa hade vi oxå och grilleldar för de som ville. Visålde även  hamburgare som grillades i en stor murrika. Och ett dignande fikabord med många  go...

Av Chatarina Berglund - 4 april 2022 16:00

Hej all mina vänner nu var det länge sedan jag bloggade men nu blir det lite grann om mat mm! Det händer ine så mcycket i Alträsk men ute i den stora världen händer det mycket tråkiga saker alla nyhetssändningar och andra program  handlar bara om a...

Av Chatarina Berglund - 16 januari 2022 17:00

  Hej svejs på er alla mina vänner och od fortsättning på det nya året 2022 ! Jaa det är ju fortfarande Covid ochmycket restriktioner det verkar aldrig ta slut! Nu är alla storhelger över Jul.Nyår och Trettondagshelgen nu blir nästa högtidpåsken o...

Av Chatarina Berglund - 13 december 2021 16:45

  HEJ sVEJS alla mina vänner nu är det länge sedan jag bloggade men ska försöka skriva ner lite grann men det händer inte så mycket numera! Vi håller oss hemmavid för det mesta! Någon tur tll stan ca 2ggr i veckan och handlar lite förnödenheter....

Presentation


En blogg som handlar om mig min familj och mest matlagning

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards