keckes matblogg

Alla inlägg den 2 mars 2017

Av Chatarina Berglund - 2 mars 2017 19:00

 

Jaa, nu är jag här igen med bloggandet om maten, vädret, snön mm.

Jaa vädret det har ju kommit mera snö och det är ju så att denska ned i vilket fall som helst och kommer den inte i november, december och januari så kommer den i februari och mars.Under helgen var det ett strålande väder med massor med   några minusgrader men väldigt vackert. Det var lite liv och rörelsepå isen både de som promenerade och dom som skotrade fler av dom senare.Det är så härligt med såna dagar och det kommer flera sådan dagar med strålande so, takdropp och +grader detär ju detta vi ser fram emot hela den  långa vintern men den här vintern den har gått så fort och det kan ju bero på att den varit så mild och kylan saknar jag inte alls vi har haft till¨äckligt många vintrar med rekordkyla men inte senaste åren. Jag minns den vinter då vi inte hade bott här i Alträsk  så länge då var det -43 och då går man inte så gärna ut och jag ringde på jobbet och sa att jag stannar hemma i dag och dom förstod mig och Tommy stannade oxå hemma man vet aldrig vad som händer med bilen vid den kylan tänk när man kör hur många grader blir det då. Men sen när kl var 8.30 då var det bara -37 sådå åkte vi till jobbet båda 2 och det gick bra.Det var inte så länge det var så kallt men det räcker med en sån dag och efter det har vi aldrig upplevt ensådankyla igen och det är jag glad för.

Fredag då åt vi raclettmiddag mycket pyssel och gott var det och det tar lite tid men vi hade ju inte bråttom.

Vi hade 2 sorter kött tunt skivat , lök, paprika, räkor, och lite charkvaror chorizokorv, lufttorkad skinka och pepparsalami, kokt potatis och 2 olika såser mm. Det var gott det var väldigt länge sedan vi åt detta men det passar bäst på sommaren när man kan sitta ute för det osar ju en del

                        

V-75 i lördags det gick åt pipsvängen ingen vinst nää, oj vad det är svårt förstår inte varför om det är hästarnas, kuskarnas eller rent av mitt fel som inte kan läsa av dessa kuskar och hästar jaa, hur jag än försöker analysera loppen och läser om dessa så blir man inte klokare om hästen bestämt sig för att galoppera för att det ska falla bort en massa spelare så blir det nog så tror jag trallalala....Jaja nya tag nästa lördag med hopp om vinst.

Till middag åt vi fisksoppa med en massa godsaker i  och till det hembakt bröd som jag stekt i olivoja mycket gott.

   

Söndag då vi brukar vara lite segare än vanligt så kände vi oss rätt så alerta så vi åkte en sväng med bilen och hamnade på Storheden där vi gick inågra affärer inte mycket shopping men middagen den åt vi på Coop-restaurangen

jag åt bräckt lax, dillsås, kokt potatis och sallad till det och Tommy åt snitzel med stekt potatis och vi var rätt nöjda båda 2 med det.

   

Sen åktevi hem och kollade Farmen och den svenska serien Innan jag dör och den var så rå jag mådde riktigt illa efteråt trots att man vet att det är film.

Måndag då vaknade vi tidigt och fikade som vanligt kaffe, ägg, macka, tomatjuice och NSD och ett korsord så klart en rätt så vanlig morgon hos Berglunds och nu är det riktigt ljust kl 7 härligt är det.

Tommy har varit och hjälpt en kompis och jag och Molly har varit hemma och vi har varit ute på isen och promenerat jaa, jag promenerade och Molly sprang som en galning fram och tillbaka hon hann flera gånger till Lillholmen medan jag bara hann dit en gång hon vände och kom tillbaka till mig och sen drog hon järnet igen mot Lillholmen och så höll hon på så det blir ett riktigt motionspass för henne.

Jag bakade hönökakor igen dom var så goda tyckte Tommy och jag oxå så då passade jag på medan han var borta.

Till middag blev det korvstroganoff med kokt potatis och sallad till det det smakade bra. och Tommy kom precis hem när maten var klar .

Senare ringde Rasmus och undrade om vi skulle vara hemma och om vi behövde något från stan för dom skulle ut och åka bil och tänkte komma förbi och hälsa på och det gjorde dom och det var jättekul att träffa dom det var Rasmus och Linnea och dom hade 2 kompisar med sig Albin och Jesper oxå trevliga grabbar och vi fikade och surrade och skrattade en hel del en skojig kväll på landet med stadsbesök.

   

Tisdag alltså fettisdag i dag oj vad vi har åkt skidor, ätit bruna bönor, semlor och apelsiner nää, skämt åsido inget av de har vi gjort Tommy har även i dag varit till stan och hjläpt  kompisen Hasse så det blev inget firande av fettisdag men vi åt ju bruna bönor tidigare i februari fast det inte var fettisdag så vi får väl göra det en gång till i mars det går oxå bra.

Vi åt i stället stekta strömmingsflundror,potaismos, rårivna morötter och broccoli jättegott var det.

         

Onsdag tjejträff hos Karin och då var 08-systern hemma oxå så hon fick vara med eftersom hon bor i Stockholm kan hon bara vara med några gånger per år. Vi hade som vanligt vädligt trevligt och vi åt väldigt god mat det var en förrätt och det var en soppa som var jättegod och det var räkor, morötter och grädde mm och god kryddning och till det ett bröd mycket gott. Till varmrätt var det fläskfile gratinerad i ugnen med en god sås med en massa goda grejer och till det ostgratinerat potatismos och sallad mycket, mycket gott. Till efterrätt var det en bit kladdkaka med grädde mm oxå gott jag smakde den i alla fall. Vi surrade om allt som vanligt på dessa täffar det var om semlor och att det ska vara traditionella semlor och inget tjafs med hallon och lakritsgrädde, wraps, choklad men det rådde lite delade meningar om detta en del tyckte att man kan visst äta annorlunda semlor jo,men tyckte nån då ska det inte heta semla utan alla vet vad en vanlig hederlig semla är och jag bryr mig inte så mycket i det för jag äter inte semlor varken de gamla vanliga eller de nya uppstickarna.

Milla berättade om deras underbara resa till Mauritius där vattnet är turkosblått och väldigt grönt och frodigt eftersom det är rätt så fuktigt där så var det en prunkande   grönska. Helena hade varit ute på secondhandbutiken hon var på jakt efter moulinex rivvjärn ni vet en sån där gammalt köksverktyg som inte längre går att köpa som är toppen när man ska riva potatis till Janssons eller skiva till gratäng mamma kallade den molijansson och alla vi syskon kallar den oxå så.

Nu är det en till från tjejgänget som åker bort på långresa dom ska vara borta till i juni det är som tio små negerflickor så nu är vi bara fyra.Men dom kommer ju tillbaka så vi återförenas senare.

Oj,oj vad mycket snö vi fått nu räcker det faktiskt även till nästa vinter det är ingen hejd när det börjar snöa men i morgon skulle det bli   och då får vi tro på det. Tommy har skottat halva dagen och jag har förberett en del för pizzaväll i morgon i bagarstugan det är en hel del som ska bakas ,grejas, lagas, hackas, skivas mm mm så det är bra att förbereda en del som går att göra i förväg.

Nu ska vi titta på TV en hel del att titta på i kväll Farmen , Antikrundan och Mandelmann


               


Nu blir det inte mer denna gång men vi hörs snart igen .Trevlig  Helg på er alla.   

Presentation


En blogg som handlar om mig min familj och mest matlagning

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards