keckes matblogg

Alla inlägg den 8 september 2017

Av Chatarina Berglund - 8 september 2017 19:00

 

Hej tjingeling tjong pling plong nu är jag här igen med min blogg och ska försöka få till lite grann om det som hänt sista tiden sen sist jag var här...jaa vad har hänt joo.Wilma har fyllt 18 år och vi var där på ett  hejdundrande kalas i torsdags den 31 augusti nu är det körkort som hägrar och hon hade gjort teorin samma dag hon fyllde 18 och hon hade även klarat det duktig tjej och hon tyckte inte det var svårt heller och nu är det bara körningen kvar och vi håller alla tummar och tår för henne. Hon är ¨så skärpt den tjejen så det går säkert  bra. Wilma hadebakat chokladtårtan själv riktigt läcker var den. Det var ett riktigt buffebord med både salt och sött och jag höll mig till det salta och det var jättegott.

Världens bästa Wilma

 

                     

 

Fredag en hemmadag med lite fix både ute och inne och plockade in 2 gurkor till och några röda tomater och tomaterna är såå goda. Till middag åt vi panerad friterad kyckling med potatisstavar gjorda i ugnen sallad och en röra med lite av varje god var den i alla fall jag hittade recptet på nätet det är en röra som man  servererar till tapas tydligen och även en currysås.

           

Jaa, vad har mer hänt vi var bjudna på grillkväll   hos brorsan Mats och Maija ´Liisa inne i byn på lördag och det var ju ett strålande väder vi satt ute och åt fantastiskt varmt och mysigt och maten var jättegod det var grillad benfri kotlett . älgskav, kokt egen färskpotatis från deras land, sallad,grillad ananas och en fantastiskt god gräddsås.Till eferrätt var det glass och hallon, kaffe och cognac och allt var så smarrigt och trevligt.Vi flyttade in senare för när solen sen försvann bakom träden så kylde det av och det var ju enklare att flytta inomhus än att vi skulle börja såga ner träden.

Molly fick följa med oxå och hon trivdes där ute och sprang som en galning och snusade överallt det var nya spännande lukter där och stora ytor att springa på. En trevlig kväll hade vi.

Söndagvar det en kanondagvad gäller vädret det var sol och + 20 vi var ute en hel del synd att vara inomhus i detta väder sen satt vi påaltanenoch njöt och det var så varmt som en sommardag som vi inte haft så många av denna sommar.

Och helt plötsligt blev vi så sugna på surströmming och så blev det vi tog upp potatis från landet vårat och sen då alla övriga tillbehör och så satt vi i inglasningenoch det var så mysigt och spegelblank sjö vad kan man mer begära till denna fantastiska mat. Oh,så gott och vad mätta vi blev.

         

Måndag hemma hela dagen och fixade en del ute med växterna vattnade en del som var torrt och mina dahlior som jag dragit upp från fjolårets lökar dom har massor med knoppar men dom hinner nog inte blomma den här sommaren kanske någon blomma jag vet ju inte exakt hur dom ser ut jag hade ju flera olika men dom tar verkligen tid på sig för att komma i blom och ändå satte jag dom tidigt men det är kanske olika på olika sorter dom är  väldans stora i bladverket och en  del stora knoppar det blir spännande att se.

Tisdag ingen vanlig pensionärslunch i dag för det är ju älgjakt så Hasse är ju med där men då åktevi till Storheden en sväng med Karin och vi var på Rusta, ÖB och sen åt vi lunch på Coop-restaurangen och det var lite blandad kompott som revbensspjäll, kyckling, stekt strömming med potatismos och broccoligratäng med skinka jaa, ingen höjdare direkt

moset väldans osalt, revbensspjällen torra, hårda och inte alls goda, kycklingen samma, gratängen med broccoli var bäst . Vi var hemma vid 16-tiden och vi behövde ju ingen rejäl middag så det blev en liten buffetallrik till kvällskaffet

det var ju min födelseag men vi firade inte något speciellt Tommy fyller snart ochdå firar vi oss båda den dagen.

Jag gjorde en röra med löjromstäcke, smördegsrullar med ansjovis, lök ochdill och en rostad macka med rökt lax, räkor, löjrom,majonäs mm och det smakade väldans bra.


Den skylten jag fotat satt på Coop restaurangen ovanför brickinlämingen

     

Onsdag en tur till stan och handlade lite grann på Dollar och Supermarket mm. Sen åkte vi hem och satt ute en stund på altanen det var riktigt soligt och varmt och nästan ingen blåst.Till middag åt vi kycklingfile med paprika, lök, timjan och rätt mycket svartpeppar i en god gräddig sås med , sallad på stekt vitkål,lök , paprika och chili och färsk pasta till detta och det var himlans gott.

       

Torsdag i dag och det är en mulen dag än så länge men en glädjens dag ändå för i dag har Wilma fått sitt körkort

Grattis lilla vännen vad du duktig du varit. Nu gäller det att du kör försiktigt för nu kommer vi ju att oroa oss för dig som vi gör för Rasmus.Pratade med Anna och Wilma hade mest kört bil idag hon hade varit på stan och så skjutsade hon Ludde på träningen och Oliver hade hon oxå skjutsat någonstans. Nu är det bara bil som gäller så då får vi se vad det blir dom skulle åka till Luleå och titta på en tydligen i kväll. jaa, bara önska lycka till.

Till middag åt vi tomatsoppa med lök, vitlök, sambal oelek, en skvätt grädde, nybakt bröd och en basilikasås att klicka i soppan det var jättegott.
       


Fredag i dag Oj,oj en riktigt genommulen dag med nada sol man ser knappt skogen på andra sidan sjön och så regnar det dessutom väldigt trist.

Just nu väntar jag på att rödbetorna ska koka färdigt i tryckkokaren så ska jag koka en lag och lägga in dom.

Nu blir det inte mer denna gång vi hörs snart igen..


Tjingeling!!!

  

Presentation


En blogg som handlar om mig min familj och mest matlagning

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2017 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards