keckes matblogg

Alla inlägg den 29 maj 2018

Av Chatarina Berglund - 29 maj 2018 19:00

 


Hej på er alla igen tänk att jag hade knappt en aning om att det var pingsthelg förr innan man blev pensionär då höll man minsann reda på alla extra röda dagar men nu är ju bara pingst en vanlig helg eftersom dom tog bort annandagpingst som var en måndag och gav en extra ledig dag och sen blev då 6 juni en röd dag i stället alltså vår nationaldag. Vädret är ju lite trist nu men det kommer tydligen bättre väder med sol och värme till veckan vi hoppas att det stämmer. Tommy har börjat kratta på tomten men det är fortfarande blött på gräsmattan. Vi har snart fått tillbaka hela tomten som försvann en vecka ungefär.

I går spelade jag V-75 som jag alltid brukar på lördagar och det gick inte så bra 3 C-na där blev det 6 rätt och 22kr. Jag fick oxå 6 rätt på mitt eget och jag hade 3 st  å fick 66 kr man får vara glad åt små vinster oxå.

Till middag åt vi oxfile, råstekt potatis, sallad och hemgjord bearnaisesås mycket gott.


       Söndag en lite kulen dag med mest moln men ändå +18 grader vi bestämde oss för att woka mat ute i vår elektriska wok och det funkade perfekt strimlad lövbiff, potatis,morötter, lök, bambuskott och sen kokade jag en sås med fisksås, soja, oystersås. socker och vatten och sen när woken var klar då hällde jaf öcer såsen smakade ungefär som på kinarestaurang mycket gott.

     

Måndag idag och från morgonen var det rätt mulet och grått men sen helt plötsligt så sparack det upp och solen flödade här på vår altan ochdå gäller det att njuta och jag har bäddat rent i sängarna och tvättat påslakanen och det är första tvätten jag hänger ute i år men det luktar ljuvligt gott.

Till middag åt vi matjesill, kokt potatis, Alträskägg Och en cremefraichesås med dill och gräslök mycket smarrigt var det .

     

 


Tisdag i dag dax för pensionärslunch varmt även i dag och lunchen intog vi thai o grill   på Björkelund för min del blev det vårrullar med sallad och sötsur sås och det var jättegott. IKarin åt oxå det Tommy, Mats och Maija Liisa åt kirunaburgare oj,oj vilken hamburgare och det var både hamburgare, bacon ,ost och souvas på den . Fredrik åt någon form av pasta och alla var mer än mätta och nöjda.Sen handlade vi lite innan hemfärd för Molly fick inte följa med för det var så varmt i bilen så hon mådde bäst hemma och hon  var väldigt glad när vi kom hem.

En stund ute i solen blev det oxå i det ljuvliga vädret. Ingen ordentlig middag behövde vi efter denna lunch det blev parisersmörgås med köttfärs, rödbetor, saltgurka och stekta frallor och kaffe och det var väldans gott.

     

Onsdag varmt även i dag men kanske lite svalare en sväng till stan i dag oxå för jag hade tid hos frissan kl 14.15 för klippning och efter det så handlade vi på Willys och sen hem och njöt en stund på altanen och nu är vattennivån bättre inte lika lågt som det ska vara ännu men det sjunker för varje dag. Härligt. Tommy krattar för fullt och det är relativt torrt och det blir så fint och det grönskar för fullt.

Till middag åt vi en omelett med ost, paprika, lök,vitlök och chrizokorv och en sallad till det gott var det som  omväxling till allt grillat.    

Torsdag i dag och även en fin dag med sol och blå himmel varit ute och njutit av det fina vädret och bakat bullar har jag oxå gjort och Tommy har fixat utepumpen till sjövattnet  och tvättat mattor med högtrycket det funkade perfekt dom blev så fina och rena.

Till middag åt vi Potatispannkaka med fläsk och det var väldans gott det oxå.


 

Fredag varmt idag oxå och jag städade lite grann dammsög och vaskade av golven och lade in de nytvättade mattorna

och sen var vi ute och njöt av det fina vädret även om det blåser så är det skönt för när det är 25-26 grader då är det skönt att det blåser.Till middag grillade vi karrekotletter och tilll det åt vi coleslaw och en sallad.

     


Lördag idag var det en svalare dag än vi haft på länge en kall vind var det oxå det blir mest inomhus idag med V-75 och annat pyssel.Tommy har varrit ute och krattat och städat på tomten. och spelade i alla fall V-75 och vann 352 kr och Chatrine spelade åt oss 3-na och hon fick 384 kr till spelkassan.

Till middag åt vi wienersnitzel, hasselbackspotatis, persiljesmör, klassiska tillbehör som ansjovis o kapris på en citronskiva och det  smakade kanoners.

Lite naturbilder från veckan som varit...


       

     

Söndag och Mors Dag i dag och så kyligt det var på morgon när jag var ut med Molly det blåste iskalla vindar och endast +9 grader burr men nu ska värmen komma tillbaka säger dom som vet om dom n vet så bra men vi får hoppas på det. Vi blev bjudna på morsdagsmiddag ho Anna och Robin och alla barnbarnen var oxå hemma kul att träffa dom alla. Och vilken middag vi blev bjuden på det var en massa olika rätter som ett riktigt buffebord lax, parmaskinka, melon och mozarellaspett, marinerad fläskfile, grillad fläskfile , grillade majskolvar,potatissallad, tzatsiki,cole slaw, gravad lax, inkokt lax, rökt renkorv mm mm och allt smakade så bra. Vi invigde deras nya altan som Robin håller på med och det var dukat så fint med deras nya utemöbler och solen sken och det var så kul att träffa dom som alltid många skratt och mycket surr ni vet 3 generationer då är det inte alltid vi tycker lika som den yngsta exempelvis men deras filosofi är mer att det är inga problem det löser sig alltid och jag kan hålla med om att det är en bra filosofi dom har. Vi ser väl kanske mer problem med mycket som kanske egentligen inte behöver vara problem men man får sig många glada skratt när man umgås och lyssnar på barnbarnen. Wilma åker till Magaluf tisdag alltså i dag med sin klass på gymnasiet hon tar studenten i år  och naturligtvis så var jag tvungen att förmana en del bl a att aldrig lämna ett glas vid bordet så att någon kan ploppa ner något farligt i dessa det är vanligt där har vi hört. Hon skulle ha koll och det tror jag hon har för hon är den som vill ha allt under kontroll. Till efterrätt blev det schwarzwaldtårta och kaffe en mycket trevlig stund tillsammans med denna härliga familj. Tack alla för denna dag.

               


Lite naturbilder från veckan....

           

Det här är knipholken och det här ägget låg i vattnet när det var högvatten och Tommy hittade det och hur det  hamnat det där vet vi inte för det är ett knipägg och en knipa mindre och varför är det är utkastat tror inte det är knipmamman som gjort det men vem kan det vara en liten ekorre kanske eller någon annan sabotör inom djruvärlden vi måste ha bättre koll på knipholken....

Vi var så glada för någon vecka sedan när flugsnapparen dök upp och byggde i båda holkarna vi har och en sitter alldeles utanför vårt sovrumsfönster och den spelar så vackert och så en morgon när Tommy gick ut på altanen så låg det en död flugsnappare  där som förmodligen flugit in i fönstret på inglasningen och den stackars ensamma flugsnapparen  sitter varje dag och spelar och ropar på sin fru eller male  och då undrar vi hur det går för den lilla stackaren om han hittar en ny fru eller en ny make som ruvar äggen eller vad händer...i den världen



   


Måndag i dag oj, vad varmt så härligt redan tidligt var det 19+ och vi har varit en sväng till stan på em för jag hade tid hos frissan för att bleka lite slingor kl 15. 00 och det tog till 16.30 och då handlade vi lite innan vi styrde kosan hem till Molly som fick stanna hemma för att det är så varmt att lämna henne i bilen och hon var så lycklig när vi kom hem.

Och på vår altan var det så varmt  vi njöt där några timmar hela kvällen var det varmt , Till middag blev det foliepaket med torsk som jag lättgravade med salt, socker och vitpeppar., smör, potatis, lök, dill på grillen och tillsammans med  en kall sås var det en riktigt delikat middag.

     

Idag tisdag ingen pensionärslunch en del var upptagna med annat och sen värmen gör att man gärna håller sig hemma och njuter idag har det blåst rejält på Alträsket men det har varit nordvästlig vind så vi har lä på altanen och jättevarmt hat det varit men på träsket har det blåst rejält vita gäss huja,huja.

Lite bilder på blåsdagen ...


         

Presentation


En blogg som handlar om mig min familj och mest matlagning

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards