keckes matblogg

Direktlänk till inlägg 16 oktober 2019

#Höststädnig ute #Sushi Erikslund#Vacker Tass#Ludde 18 år#

Av Chatarina Berglund - 16 oktober 2019 18:15

 


Hej alla mima bloggvänner nuär jag här igen med bloggen jag börjar nu då får vi se hur länge det tar innan jag får iväg den . Hösten är här och kyligare luft har vi börjat känna av men så är det vi går mot vinter usch så tråkigt.Men det är bara gilla läget och  det går ju bra när den väl kommer vi är ju van med snö och kyla. Och Tommy gillar att skotta snö

fast i måttliga mängder men nu ska vi inte börja skotta innan snön har kommit.Nää än är det snöfritt och vi var ute och jobbade med alla våra planteringar i onsdags och det var riktigt skönt ute tog in alla pelargoner och en del var i så stora krukor så jag delade dom och satte i mindre krukor för jag ska ha dom inne så de tar så stor plats om dom så där yviga nää men det blev bra och jag har helt plötsligt 18 krukor med pelargoner på vinterförvaring det bara ökar för varje år men det blir kul till våren när man får plocka fram dom och se om dom överlevt. Rosorna ska vi gräva ner i potatislandet för det gjorde vi i fjol och dom klarade sig bra dom har blommat hela sommaren och blommar ännu.

Tommy har tagit upp en hel del löv med gräsklipparen så det blev så fint men allt löv har ju int fallit ännu så det blir nog mer. Pumpen har vi tagit in och  båtmotorn oxå . Det är inte alls lika kul på hösten att kasta allt man njutit av som det är på våren då man planterar och bara väntar på att få se reslultatet det som är kul på hösten är ju att skörda det man odlat som tomater, kryddor mm.

På torsdag var vi till stan en sväng och handlade vi har fått låna Robins bil för våran ska in på verkstan Robin böt om det  var bromsbelägg och olja och filter böt han oxå men sen var det ett annat fel något med ett hjullager och det ville han inte ge sig på så vi fiick tid den 8 på verkstan för att fixa det och då är det inte bra att köra med den så det förvärras.Så då var Robin så snäll och lånade ut sin bil till oss dom här dagarna tills den är fixad för det är inte lätt att bo på landet  utan butiker och bussförbindelser och inte ha någon bil men det löste sig ju.

Vi har även ätit efter 70-årsfesten en del rester men även lite nylagat . Torsdag då blev det en pastasås med lax, paprika,lök,dill och grädde och till det  färsk pasta, sallad och riven ost mycket gott.


På kvällen fick vi helt plötsligt besök av  Celina och Vanessa från Norge dom kom till stugan för att göra vinter  och det var kul att träffa dom igen och Jessica hade hjortron med sig som vi fick jättesnällt dom hade plocka en hel del i Norge här fanns det just inga hjortron i år så det var kul att få. Dom är så roliga dom där brudarna och väldigt olika varandra är dom oxå den lilla är mer lugn och sitter gärna och tittar på TV och tar det lugnt medan den äldre vill att det ska hända något hela tiden hon gillar att klä ut sig i lite olika utstyrslar isomras hittade vi några peruker som jag har sen långt tillbaka och dom hade så roligt med dom ochvi får skratta väldigt mycket åt dom det är jätegulliga tjerjer.

    

Fredag då var vi hemma och fixade ute och inne en del och då åt vi kräftor, marinerade räkor, musslor och hemgjord majonäs och rostat bröd jättegott var det

 

Lördag då är det som vanligt V-75 och det ägnade jag mig åt som vanligt men inte blev det några stora pengar jag fick 2 femmor och det blev 56 kr inte mycket men lite spelpengar nya tag nästa lördag.

Till middag åt vi entrecote med potatisrosor, ädelostsås och sallad mycket gott var det Celina kom över en sväng

och hon hade ätit hemma men hon ville smaka det vi åt och det fick hon och hon gillade det.

Och hade godsaker med sig och bjöd oss på efterrätt till kaffet.Jessica kom sen över med en form med gryta som hon hade lagat och det blev över en hel del och den var gjord på älgkött och det var så mört och grytan var jättegod.

 

Söndag en sån där slödag med korsord, datande och i dag åkte Norrmännen hem till sitt och tjejerna var över och

sa hejdå och vi kramades så klart nu får vi se när dom dyker upp nästa gång.

Det blev ingenlagad middag denna söndagvi åt en god macka med sallad, lax, räkor, crabfish,ägg och majonäs

till det kaffe mycket gott smakade det.

 

Fortsatt höststädning ute tagit in alla kryddor som persilja,mynta, oregano och fryst in dom i små påsar bra att ha i vinter vi hade massor av persilja och min rosmarin är så fin så den tog jag in i krukan och har den i fönstret den brukar klara vintern inne.

Vi har haft våran bil på rep så i tisdags fick vi den och den är som ny låter inget missljud oc och nytt batteri, bytt olja och filter, bromsbelägg bak och det fixade Robin den bästaste sen på verkstan fixade dom framhjulslager höger fram och sen fick Robin tillbaka sin bil som vi fått låna några dagar av han så snällt.

Vi åt wienersnitzel, hasselbackspotatis, sockerärtor till middag mycket gott.

   och  Snö har vi fått men den försvinner nog skulle jag tro. Torsdag en tur till stan och handlade en del och vi träffade en massa kändisar så det blev mycket surrande med alla möjliga.

Tillmiddag åt vi kokt köttkorv, potatismos, rårivna morötter och senap väldans gott.

 

Fredag då var vi hemma och Tommy var ute och fixade bort massor med löv och jag var inomhus och fixade en del.

Till middag åt vi stekt flankstek, potatisrosor på bäde sötpotatis och vanlig potatis, svampsås, broccoligratäng med ostsås  och sallad mycket, mycket gott.

   Lördag V-75 den glömmer vi bort på en gång oj, så svårt det blev massor med skrällar och ingen som hade 7 rätt.

Vi var bjudna till Mats och Maija Liisa på middag inne i byn Tobbe, Kicki,Karin , Hasse, Fredrik, jag och Tommy.

Det var trerätters en purjolökssoppa till förrätt, och kött med god sås, potatisgratäng, blomkålsgratäng och sallad.

Efterrätt var det Brylepudding allt var jättegottoch en mcket trevlig kväll med mycket surr och många skratt.

Tyvärr inga foton.

Söndag i dag och lite frostigt vi blev bjudna på sushimiddag på Erikslund jag var lite rädd att det skulle vara halt men det var det inte vi har sommardäck ännu. Mycket gott var det med sushi och alla tillbehör wasabi, ingefära, soja, siracha,paprikaröra mm Anna är suveränt duktig på att göra sushi och snygga blir dom som proffsens och goda mums!

En trevlig stund med hela familjen det var bara Oliver soms aknades han var på kalas.Vi fick oss många god skratt för denna familj har verkligen humor hela gänget.Alla i den familjen kan äta med pinnar det är bara jag och Tommy som äter med kniv och gaffel vi kan inte få till den rätta snitsen med pinnar.

   

Måndag i dag och Tommy har åkrt ner till stan för Robin skulle hjälpa han att lägga om till  vinterdäck och det gick bra

perfekt nu när snön och halkan snart är här. Robin är så hjälpsam och ställer alltid upp.

Till middag åt vi panera spättamed kokt potatis, broccoligratäng, rårivna morötter, gröna ärtor ch en sås med dill, vitt vin,buljong och kryddor alltsmakade väldigt gott. 

   

Tisdag i dag och en lite kallare morgon än vi är van och vi hade tid på Vacker Tass för klo-och ansiktsklipp kl13.30

och efter det så åkte vi till Luleå en sväng och strosade i affärer och fikade kaffe och mackor oc sen åkte vi till Boden för då var det kalas på Erikslund för Ludde fyllde 18 år oj,oj vad tiden går tycker nyss han var 2 men så är det med dessa barnbarn  tiden går alldeles för fort. Dom är i alla fall världens godaste vi älskar dom alla med sina respektive.På kalaset var det mycket folk vi var drygt 20 personer sådet var livat värre och mycket gott bjöds det på som vanligt

smörgåstårta, marängstubbe, bullar,chokladkaka och knäckflarn bara smarriga saker och jag höll mig till smörgåstårtan som jag brukar och den var jättegod.Tänk att nu ska han slutföra körkortet och köpa sig en bil oj, oj vad man då ska vara orolig för han som ska ratta på i vinter men jag hoppas att han är försiktig. Han kommer att förmanas lika mycket som dom andra 2 har blivit.Jaa, men det är ju så alla vill ha körkort det minns jag själv när jag fyllde 18 samma dag jag fyllde började jag i bilskolan i Piteå tog jag mitt för jag bodde ju där då och det gick bra på Lucia fick jag mitt körkort och jag fyllde i september och då fick man inte körkortet på en gång utan jag fick vänta i 2 veckor innan det damp ner och

jag längtade varje dag tills jag skulle få det. Och när jag väl fick det så var det så himla kul att köra och kört har jag gjorten hel del.

     

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Chatarina Berglund - 9 juni 2022 16:15

        Hej på er alla mina vänner nu ska jag blogga litegrann om det som hänt senaste tiden!   Vi väntar på den där gula härliga saken som strålar men den visar sig inte mycket men den lyser med sin frånvaro!  Vi vill ju sitta ute på ...

Av Chatarina Berglund - 11 maj 2022 17:00

  Vi hade en trevligValborgsmässoafton i och utanför Byagården i Alträsk med massor med folk  ! Majbrasa hade vi oxå och grilleldar för de som ville. Visålde även  hamburgare som grillades i en stor murrika. Och ett dignande fikabord med många  go...

Av Chatarina Berglund - 4 april 2022 16:00

Hej all mina vänner nu var det länge sedan jag bloggade men nu blir det lite grann om mat mm! Det händer ine så mcycket i Alträsk men ute i den stora världen händer det mycket tråkiga saker alla nyhetssändningar och andra program  handlar bara om a...

Av Chatarina Berglund - 16 januari 2022 17:00

  Hej svejs på er alla mina vänner och od fortsättning på det nya året 2022 ! Jaa det är ju fortfarande Covid ochmycket restriktioner det verkar aldrig ta slut! Nu är alla storhelger över Jul.Nyår och Trettondagshelgen nu blir nästa högtidpåsken o...

Av Chatarina Berglund - 13 december 2021 16:45

  HEJ sVEJS alla mina vänner nu är det länge sedan jag bloggade men ska försöka skriva ner lite grann men det händer inte så mycket numera! Vi håller oss hemmavid för det mesta! Någon tur tll stan ca 2ggr i veckan och handlar lite förnödenheter....

Presentation


En blogg som handlar om mig min familj och mest matlagning

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2019 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards