keckes matblogg

Direktlänk till inlägg 29 oktober 2019

#Besiktning# Stadstur#Utejobb#Innejobb#Lunch hos Kicki o Tobbe#

Av Chatarina Berglund - 29 oktober 2019 13:15

 

Hej igen nu är det inte så länge sedan jag skickade en blogg men å andra sidan så har jag ju inte skickat i väg den ännu men det tar några dagar innan man präntat ner allt. Vi har besiktat bilen och det gick bra. Tommy har varit ute och städat inför vintern kört ihop massor med löv och annat som behöver bort. Jag putsade fönster och böt gardiner och det var skönt att ha gjort det och en liten höststädning tiden går så fort det var nyss augusti så hoppas det går lika fort så är det maj.Vintern nalkas och man vet inte hur den blir men man kan alltid hoppas att den inte blir så där superkall och snörik.Vi får se.

Jag har även lagat mat en dag blev det Tacos med de vanliga tillbehören och det var riktigt gott,

 

Torsdag då var Tommy och besiktade och jag och Molly var hemma vi gick en liten promenad men hon ville inte gå så långt så vi vände och jag tog in mina sista pelargoner som vi haft i en av bodarna ute som är varm så nu är alla 18 krukor inne könt då får vi se hur dom ser ut till våren men jag hörde att dom pratade om pelargoner på morgontv och dom sa att man ska ha dom ljust och svalt och vattna dom en gång i månaden så då får jag försöka sköta om dom så dom klarar vintern till middag gjorde jag potatisplättar med råriven potatis,lök och paprika och sen en vanlig plättsmet och Tommy ville ha vanliga plättar med hjortronsylt och det blev så mina var jättegoda jag åt räkor,stenbitsrom, majonäs och lite grönsaker och det smakade smaskens! Det ska jag göra fler gånger.

Inget foto på Tommy vanliga  plättar med hjortronsylt den ser ju alldaglig ut!

 

Fredag då var vi till stan och handlade en del lite mat mm även om vi har i frysarna så fyller man på man ve aldriinför vintern om det blir snökaos så vi inte tar oss till stan och handla då är det bra att det finns att hämta i frysarna.

Till middag blev det ugnstekt rimmat fläsk i bit , stekt gnucchi, kall senapssås och haricote verts fantastskt  gott var det.

 

    

Lördag  V-75 ägnade som vanligt en hel deltid på att få in 7-an men inte lyckades jag denna gång heller men det går åt skogen för jämnan det är så svårt med V-75 nuför tiden och Per Skoglund som är expert han hade 0 rätt och jag hade i alla fall 4 men det räcker inte för vinst. Nää men nya tag nästa lördag. Till middag åt vi helstekt flankstek, potatisrullar med smördeg  sallad och hemgjord bearnaisesås mycket,mycket gott och flanksteken va så mör och god.Ett fantastiskt kött som ska skäras tvärs över fibrerna.

 

Söndag hemmadag med lite korsord, data och allmänt slött hos Berglunds och till middag åt vi pytt i panna på rester med stekta ägg och rödbetor jättegott.

   

Måndag då var vi hemma hela dagen och fixade en del både ute och inne jag städade nägra skåpar som var lite röriga

och det behövde rensas ut en del det blev bra ska ta någon fler skåp en annan dag.Tommy var ute ochf ortsatte med röjning inför vintern. Till middag åt vi en köttgryta med en massa grönsaker och potatis till det mycket gott.

   

Tisdag då var i bjudna på lunch hos Kicki och Tobbe och det var soppor det bjöds på både en fisksoppa och köttsoppa

och båda sopporna var mycket goda med ostmackor till. Och kaffe och hembakt kaka till efterrätt  och det smakade smakens allt. En trevlig stund med syskonen med mycket skratt och mycket surr.

Till middag blev då bara en macka till kvällskaffet.

 

Onsdag då var vi hemma och jag städade r några fler skåpar och Tommy röjde ute städade inglasningen och satte in utemöblerna och det blev så fint så nu får snön komma vi är beredda.

Till middag åt vi fyllda köttfärsbiffar, stekt småpotatis, sallad och en god sås mycket gott.


 


Torsdag då regnade det och var snorhalt på vägarna vi hade tänkt åka till stan och handla men vi ställde in det och hoppades att väglaget skulle ha blivit bättre så vi pysslade på med annat hemmavid det finns alltid något att göra.

Till middag åt vi Bruna bönor och stekt fläsk och korv mycket,mycket gott det kan man äta fastän det inte är fettisdag...

 

Fredag jaa, det regnar då oxå men det var mer tinat på vägarna så vi åkte en sväng till stan och handlade och det gick

bara bra men väldigt trist väder och dimmigt och grått när vi åkte hem och jättedålig sikt hela vägen  det kändes skönt att komma hem. Till middag blev det lasagneoxå väldigt gott.

 

Lördag då var det V-75 som gällde en stor del av dagen för att försöka få denna 7-a men det är såå svårt  att vinna men jag lyckades ialla fall få 6 rätt och jag fick 1882 kr 6-orna gav 882 och 5-orna 66 och en hel   del femmor hade jag så då fick jag igen lite kanske det vänt nu med oturen nu gäller turen får vi hoppas vi får väl se nästa lördag hur det blir då.

Till middag invigde vi nya röken som Tommy fick i present och då rökte vi en öring och den var jättegod med rökspån och enris och den funkade jätte bra och så kokt potatis , tunnbröd och hollandaisesås.

Jag har även saltat en fläskfile som vi ska prova röka någon dag.

 

Söndga då hade vi en hemmadag med lite slappt med korsord och datande och till middag åt vi fläskfile med potatiskaka, morötter, svampsås och det var väldigt gott.

   

Måndag en hemmadag och jag fortsatte med att städa i en del skåpar och flyttade om en del man samlar mycket som man inte behöver det tar några år innan man inser att det behövs inte används aldrig om det är så då kan man med gott samvete kassera det.Till middag gjorde jag en morotssoppa med kräftost, lök, creme fraiche, grönsaksbuljong och kräftstjärtar.Hembakt bröd med ost och timjan mycket gott var det.

   

Jag måste ju berätta    att vår lilla förening i Alträsk är nominerad till årets förening i Kommunen det är en Gala i november om den som vunnit och prisutdelning på saga och middag på Bodensia. Vi och ni får hålla tummarna för Alträsk Byaförening.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Chatarina Berglund - 9 juni 2022 16:15

        Hej på er alla mina vänner nu ska jag blogga litegrann om det som hänt senaste tiden!   Vi väntar på den där gula härliga saken som strålar men den visar sig inte mycket men den lyser med sin frånvaro!  Vi vill ju sitta ute på ...

Av Chatarina Berglund - 11 maj 2022 17:00

  Vi hade en trevligValborgsmässoafton i och utanför Byagården i Alträsk med massor med folk  ! Majbrasa hade vi oxå och grilleldar för de som ville. Visålde även  hamburgare som grillades i en stor murrika. Och ett dignande fikabord med många  go...

Av Chatarina Berglund - 4 april 2022 16:00

Hej all mina vänner nu var det länge sedan jag bloggade men nu blir det lite grann om mat mm! Det händer ine så mcycket i Alträsk men ute i den stora världen händer det mycket tråkiga saker alla nyhetssändningar och andra program  handlar bara om a...

Av Chatarina Berglund - 16 januari 2022 17:00

  Hej svejs på er alla mina vänner och od fortsättning på det nya året 2022 ! Jaa det är ju fortfarande Covid ochmycket restriktioner det verkar aldrig ta slut! Nu är alla storhelger över Jul.Nyår och Trettondagshelgen nu blir nästa högtidpåsken o...

Av Chatarina Berglund - 13 december 2021 16:45

  HEJ sVEJS alla mina vänner nu är det länge sedan jag bloggade men ska försöka skriva ner lite grann men det händer inte så mycket numera! Vi håller oss hemmavid för det mesta! Någon tur tll stan ca 2ggr i veckan och handlar lite förnödenheter....

Presentation


En blogg som handlar om mig min familj och mest matlagning

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2019 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards