keckes matblogg

Direktlänk till inlägg 28 mars 2020

#Middag med 2 av banrbarnen med respektive#Vinst på V-86#

Av Chatarina Berglund - 28 mars 2020 16:30

                 

Hej alla mina vänner nu är jag på G igen med min bloggning ny vecka och nya utmaningar i dagärdet måndag och vädret jaa när man tittar ut så ser det  underbart ut men när man kommer ut så blåser det så kalla vindar och precis fel vind för att sitta utepå vår altan.Ja,ja det kommer säkert bättre dagar får vi hoppas.

Coronaviruset fortsätter och sprider sig över hela världen vad hemskt det är folk törs snart inte gå ut och det hamstras hejv vilt bl a toapapper är tydligen hårdvaluta. På apoteket gapar hyllor tomma  det är svårt att få tag  i värkabletter som alvedon, panodil mm och handsprit pratar dom jämt om att man ska köpa hem men det finns ju inte längre på apoteket heller. Nu hörde jag på  TV  på morgon någon läkare eller dylikt som sa att det går lika  bra med såpa och tvål  Och var ska det sluta detta alla påverkas ju så klart mer och mindre. SAS permiterar 10 000  personer. Det blir säkert fler och skolor ska stängas pratas det om.  Och man ska inte gå och hälsa på sina gamla föräldrar pga smittrisken nu har jag inte mina föräldrar ilivet längre men det är många som har det och hur ska dom klara sig om barn och barbarn inte ska besöka dom. Ja,ja det är bara att avvakta och invänta besked via TV och övrig media om vad som händer.


I helgen har Rasmus, Sofia, Ludde och Linnea varit i deras stuga här i Alträsk ochvi har så klart fått besök av dom flera gånger och det är ju såå klul man blir så glad när man får umgås med ungdomarna dom sprider så mycket glädje och är så mån om oss . Dom har haft skotrar med sig och varit ute på flera skoterturer och även provat fisket men det blev endast ett napp och inget mer. Dom har eldat ute och ätit  lunch utomhus . På lördag eldade dom i eldstaden i deras stuga och lagade middagen ute och då hade dom glömt köpa med sig någon salsa eller liknande och då gjorde jag en 

salsa åt dom och en vitlökssås och dom sa att den var skitgod så det var ett bra betyg.

På lördag då var det ju V-75 och jag gjorde ju så klart ett system och det blev 6 rätt och 16 kr och jag hade 2 st så hela 32 kr blev det och jackpot på 5-orna så inga pengar på dom.Ja,ja nya tag nästa lördag .

Till middag åt vi plankstek med bearnaisesås, oxfile, bakad potatis, potatismostoppar,tomat och haricotverts lindade med bacon. Mycket gottt!

 
Söndag då var  Rasmus, Sofia, Ludde och linnea här och åt middag innan dom skulle åka hem till stan och jag gjorde sjömansbiff , en sallad och hembakt tomatbröd och till efterrätt en semmelkaka och kaffe dom tyckte allt var jättegott och dom blev mätta och nöjda. kul att få rå om dom en stund.


 

 

 

 

Måndag en hemmadag med lite fix inomhus med lite röj i en och annan garderob som behöver rensas ur och sen har jag ju mina  pelargoner som fortfarande står på vinterförvaring jag skulle behöva ta tag i dom någon dag och det får nog bli i veckan dom ser då pigga ut men dom behöver mer värme och ljus. Till middag åt vi ugnstekt korv med potatismos och haritcotverte mycket gott!



 

Tisdag i dag vi  sov till 9.30 på morgon och det var är inte konstigt att vi sover länge för vi var uppe till 01.30 och såg på en serie på C-more som  vi hade börjat titta på i förrgår och fortsatte med den och det var 6 avsnitt  och vi hade sett 1 tidigare och den var sevärd svår att sluta när man börjat. Gold Digger heter den. Frukosten med en macka med ost,leverpastej, gurka, Alträskägg, kaviar, tomatjuice  och kaffe smakade mycket bra och så ett korsord på det då är frukosten fulländad.

Till middag blev det Flankstek som jag skar  i bitar och stekte med lök, paprika och så en gräddskvätt för att få en god sås och till det pasta med riven parmesan , broccoli och morotsstrimlor i en 1-2-3 lag. Mycket gott var det.


   


 


Onsdag en tur till stan på Vacker Tass med Molly för klo och ansiktsklipp och så handlade vi lite förnödenheter men inte så mycket toapapper som en del och hyllorna gapade tomma en påse mjöl fast inte vanligt  utan manitoba cream och det är inget fel på det det är sånt som bagarna använder fast det är ju dubbel så dyrt som vanligt vetemjöl.

Jästen var helt slut och krossade tomater fanns inte så mycket.Jag hörde på radio i går att dom berättade att det var en som hade köpt en stor bal med toapapper och lagt ut den på blocket för 5000 kr huja detär ju hemskt folk skor sig på såna saker.På Dollar hade dom begränsat till 3 förpackningar av allt papper för varje kund.Jag föredrar nog annat om jag ska hamstra.

Till middag blev det Fisk ien god gräddig sås med dill mm, kokt potatis, broccoli och sallad mycket gott.

Oj, jag höll på glömma en sak jag spelade V-86 i onsdags satsade  81kr och en DD för 20 kr och fick tillbaka 

510 kr på dubbeln och på V-86 fick jag 17 800 bra va! Glad överraskning trodde min tur var helt borta men kanske det vänt nu.

  

Torsdag i dag ochen hemmadag med lite fix städat lite och tvättat och till middag blev det helstekt rimmat fläsk i ugn, kokt potatis,sallad och en kal sås mycket,mycket gott.I dag har Anna och Robin åkt till Galtis och hela deras familj med barn och deras respektive + flera andra familjer som hyr en stuga där som rymmer många vädret verkar vara bra där

och dom är ute och njuter i solen och åker skidor och mm.


  


 

     


Fredag en helt vanlig dag med lite korsord och annat och maten denna dag blev minutbiff, ugnstekt potatis,sås och en sallad mycket gott.
 

Lördag laddar för V-75 i dag och försöker på allra bäst sätt få till en vinnarrad igen som i onsdags men tyvärr så blev det bara 5 rätt och21 kr gav dom + en DD och där fick jag 104 kr men försöker igen på onsdag.

Till middag blev det en riktig kalasmiddag vi fick 2 rödingar  av Sofia som hon fiskat och då slatade jag dom och Tommy rökte dom och himmel och pannkaka vad gott det var och kokt potatis och hollandaisesås mycket smaskigt!


     

Vi hittade en massa gamla tidningar från 1986-1991 NSD Och någon Norrbottenskurir och det var lite kul att läsa 

om allt möjligt bla var det annonser från Vändträsklogen. Vi hittade även en del  andra roliga saker bl anågon födelseannons från-90 från personer vi känner det var lite kul.

     


Söndag en vanlig söndag men det här med Corona gör ju att man håller sig hemma far inte och flänger runt på så mycket vi brukar åka ut och äta  i bland på söndgarna  men nu tänker man sig för innan man gör det för allt som inte är nödvändigt och viktigt skippar man så länge det är som det är. Hela familjen kom hem från Galtis i dag hade haft det jättebra och ingen Corona heller.

Vi åt hemma och det blev en köttgryta ,ris och sallad och det smakade bra!


 


Måndag ytterligare en hemmadag det är många sådana nu men man måste ju följa det som är nu och då får man hålla sig hemma man kan i alla fall gå ut om man vill men det är sån snålblåst ute fast det är sol och ser härligt ut men det blåser en del. Vi roar oss så gott det går jag tog  faktiskt fram mina pelargoner från vintervilan i dag och friserade till dom ch satte lite ny jord och vattnade dom en del såg väl lite risiga ut men dom tar sig nog i alla fall. Jag hade 15 st sparade pelargoner från förra sommaren. Sen har jag även Dahliaknölar sparade från i fjol och dom ska jag sätta i krukor då få vi se hur dom har överlevt vintervilan men det väntar jag med till längre fram.


Till middag åt vi tacos med olika tillbehör och jag gjorde en egen salsasås liknande den jag gjorde till barnbarnen förra helgen och den blev riktigt god.


         

Tisdag då blev det en sån dag då jag kolladelite i mina garderober behöver plocka bort en del när man inte har använt kläderna på något år då kommer jag nog inte att använda dom något mer behöver packas undan man kan passa på och göra såna saker nu när man ska hålla sig mest hemikring. Middag blev det även denna dag och det ugnstekta revbensspjäll, kokt potatis, sås, sallad och en omelett med ost, paprika och lök och det smakade smaskigt värre.


     

Onsdag idag och en hemmadag igen vi var ute en stund med Molly och hon springer som en tok på isen

och sen var det korsord och TV och lite annat pyssel. Till middag åt vi en god gräddig köttgryta med  färsk pasta, riven parmesanost och  sallad mycket gott.


 

Torsdag och solen skiner lit grann men ingen värme blåser en del vi höll oss hemma i dag oxå och pysslade på med lite av varje  vi gick en promenad till Lillholmen med Molly. Till middag åt vi grillade högrevsburgare med bröd och övriga tillbehör som cheddarost isbergssallad, tomat,lök, hemgjord dressing  och gurka smakade väldigt bra!


 


Fredag en sväng till stan och handlade och jag hade skrivit enl lista på vad vi skulle handla och det gick bra att hjälpas åt att rafsa ihop alla saker men då är det folk man träffar och pratar med fast på avstånd inga kramar och sånt och inte hosta och spotta baciller. Till middag åtvi Fisksoppa med torsk, morötter, potatis, lök, vitlök, tomatpure, fänkålsfrön,apelsinzest och pressad apelsin,räkor och fiskbuljong och till det ostmackor mycket delikat är denna soppa. Och receptet är väldigt gammalt det var något program på TV som hette Gomiddag med Hatte Furuhagen  och han

hade gäster där som han lagade mat med och en gång var Gunver Bergkvist gäst och då lagade hon denna fisksoppa och vi lagade  den  och vi älskade den och jag har lagat den många gånger efter det och det var 1976 vi älskar den fortfarande.


 


Nu blir det inte mer denna gång vi hörs snart igen! Trevlig kväll till alla!   -iga och blåsiga hälsningar från Vackra Alträsk!


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Chatarina Berglund - 9 juni 2022 16:15

        Hej på er alla mina vänner nu ska jag blogga litegrann om det som hänt senaste tiden!   Vi väntar på den där gula härliga saken som strålar men den visar sig inte mycket men den lyser med sin frånvaro!  Vi vill ju sitta ute på ...

Av Chatarina Berglund - 11 maj 2022 17:00

  Vi hade en trevligValborgsmässoafton i och utanför Byagården i Alträsk med massor med folk  ! Majbrasa hade vi oxå och grilleldar för de som ville. Visålde även  hamburgare som grillades i en stor murrika. Och ett dignande fikabord med många  go...

Av Chatarina Berglund - 4 april 2022 16:00

Hej all mina vänner nu var det länge sedan jag bloggade men nu blir det lite grann om mat mm! Det händer ine så mcycket i Alträsk men ute i den stora världen händer det mycket tråkiga saker alla nyhetssändningar och andra program  handlar bara om a...

Av Chatarina Berglund - 16 januari 2022 17:00

  Hej svejs på er alla mina vänner och od fortsättning på det nya året 2022 ! Jaa det är ju fortfarande Covid ochmycket restriktioner det verkar aldrig ta slut! Nu är alla storhelger över Jul.Nyår och Trettondagshelgen nu blir nästa högtidpåsken o...

Av Chatarina Berglund - 13 december 2021 16:45

  HEJ sVEJS alla mina vänner nu är det länge sedan jag bloggade men ska försöka skriva ner lite grann men det händer inte så mycket numera! Vi håller oss hemmavid för det mesta! Någon tur tll stan ca 2ggr i veckan och handlar lite förnödenheter....

Presentation


En blogg som handlar om mig min familj och mest matlagning

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards