keckes matblogg

Alla inlägg den 1 juli 2014

Av Chatarina Berglund - 1 juli 2014 10:48

I helgen som var kom Rasmus och Linnea ut för att dom skulle bo i Anna och Robins stuga, men middagen blev serverad här hos oss. På fredag åt vi potatisgratäng med skivad högrev i gräddsås och sallad det smakade riktigt bra. Dom fick med sig lite bröd, gravad lax mm för att dom skulle fika i sin stuga på morgonen, nää få se morgonen nää, men någon gång mitt på dagen var väl morgonen för dom.... Rasmus hade även handlat en del när vi var ner till stan och hämtade Linnea på fredag eftermiddag.

På lördag var det en kompis till Rasmus och hans tjej som var och hälsade på dom i stugan.  Då var dom hit alla 4 och åt middag med oss då gjorde jag en förrätt på en kavringrundel med lax, räkor och löjrom. Till varmrätt var det grillad marinerad fläskkarre och stekta små potatisar, sallad och mozarellasticks det var oxå jättegott och alla var mätta och belåtna.

På lördag var det som vanligt V-75 spel åt de 3 C-na och ett eget system åt mig själv och tyvärr så blev det bara 5 rätt på C-nas och ingen utdelning på 5-orna men på mitt fick jag 6 rätt och inga stora pengar 77 kr gav 6-orna och jag hade 2 sexor + DD på 79 kr så inte blev jag rik men nya tag nästa lördag. Lördagens väder var ju ganska bra blev ju sol och varmt på em..

I söndags var vi bjuden på middag hos Anna och Robin ugnstekt lax med en god röra på , kokt potatis, sallad och skagenröra till, det var kalasgott. Jag glömde fota tyvärr...Söndagsvädret var ju strålande med sol     och värme en sommardag till läggs till handlingarna dom är ju lätträknade denna sommar hittills.

Framme vid måndagen så såg dagen ut att bjuda på ett strålande väder och vi tog bilen och åkte en sväng mot Älvsbyn och bestämde oss efter vägen att vi skulle åka till Storforsen och det fina vädret höll i sig tills vi kom en mil från Storforsen ca då började det regna och åska och det var stora pölar på vägen så det hade redan regnat en hel del där. När vi kom fram var det väldans mörka moln och åskan knallade på men regnet upphörde och vi åkte  runt och tittade och hade tänkt gå en sväng ned till forsen men då började det spöregna så det var inte att tänka på. Vi åkte till Restaurangen och tänkte äta middag där men vi blev dyngsura innan vi kom in till restaurangen. Och vi var tvungen att ha rutorna öppen  för vi hade ju Molly i bilen. Vi kollade på matsedeln och dom hade middagsbuffe och det var det vi helst ville ha men då serverades den inte förrän 17-19 och kl var bara 15.30 då så vi sprang tillbaka till bilen i ösregnet och det hade ju regnat in en del i bilen på den lilla stunden.

Vi styrde kosan hemåt och tänkte att vi åker till Älvsbyn och äter på Trescorona men dom har stängt måndagar så det gick inte. Vi åkte runt och kollade på andra ställen och det finns ett ställe som heter ÄP  och där stannade vi och dom hade så mycket att välja på så det var svårt att bestämma sig men det blev en blandad grilltallrik med kebab, kyckling, pommes, currysås och orientdressing. Och det smakade väldigt bra och portionerna var rejäla skulle räckt till 2 st. Och sen åkte vi hem och inte hade det regnat Alträsk...

 Nu är jag framme vid tisdag som har bjudit på ett strålande väder med soool och värme..Jennie och Krister med sina 3 barn har varit ut till sin stuga i dag. Och barnen har så roligt i vattnet dom badar och fiskar hela dagarna. Det är så roligt att höra när dom skrattar och plaskar i vattnet man blir riktigt glad när dom kommer ut.

Några båtar har oxå varit ute och kört på Alträsket idag. Och en kanot paddlade  förbi på em. Och Tommy har slagit vassen utanför oss det blev fint men han ska fortsätta och ta lite mer en annan dag...Han tyckte det var varmt i vattnet.

Middagen idag bestod av surströmming, kokt potatis, lök, hårt och mjukt tunnbröd, tomater och så skönt vi kunde sitta ute och äta och himlans gott var det.....


    



 


    

    



 

     

 


             





Presentation


En blogg som handlar om mig min familj och mest matlagning

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards