keckes matblogg

Alla inlägg den 3 mars 2015

Av Chatarina Berglund - 3 mars 2015 17:56

Hej igen alla mina bloggvänner. Tänk att våren har kommit nog är det lite tidigt inga vårkänslor har infunnit sig ännu.

Det är tydligen så att när det varit +grader både natt och dag i 7 dygn då är våren här.

I går då hade vi besök av Rasmus han ville låna morfars skoter och köra över till södra sidan och hälsa på en kompis som var hos sin mormor och morfar. Och det gick bra han sa att det var hårt och fint på isen och även i skogen var det hårt och gick bra att köra, men fortsätter det så här då är det nog inget skoterföre till påsk. Då kan vi kanske ta båten till Lillholmen...Rasmus åkte ut med Robin för han håller på att byta kök i stugan dom köpte ett jättefint kök på blocket med vitvaror,fläkt ,spis och kyl till ett väldigt bra pris och dessutom nedmonterat..Så nu håller han på för fullt med det. Han är så duktig Robin han har en väldans energi och han kan som allt en riktig tusenkonstnär. Snickra , repa bilar och skotrar, och även en duktig sjukskötare inom ambulansvården är han så i hans händer kan man känna sig trygg. Han går inte bet på något...jag skulle gärna vilja låna han några veckor för en del fix i vårt hem.

Rasmus undrade vad vi skulle äta till middag och då blev jag så sugen på palt och så blev det jag kokade en gryta med palt 25 st och då kom hela familjen Holmgren ut och åt här. Jag gjorde några stycken med köttfärs, lök och kryddor och jag och Anna åt köttfärs det var riktigt gott. Alla tyckte det var gott och så infann sig paltswimen som det ofta gör i samband med paltätande.


 

Och vad vi skrattade jag hade riktigt ont i magen när dom hade åkt barnen ärju så roliga ch smågnabbas med varandra särskilt Rasmus och Ludde. Ludde hade varit på bio med tjejen Olivia och tydligen bjudit henne på bion och köpt dricka och popcorn och då tyckte Rasmus att han hade slösat lite väl mycket och Anna menade att Ludde är ju en gentlemen...Rasmus är ju den ekonomiska köper och säljer mopeder,datorer som han byggt i hop själv och skotrar och så tjänar han en hel  del på sina affärrer och han säger att jag tjänade så och så mycket men ibland har Anna och Robin betalat delarna till datorena han byggt ihop och sålt men han säger då att han har sagt att han vill betala det dom lagt ut men kanske han inte direkt tjatar för att få betala tillbaka. Men han är en riktigt bra affärsman..

Idag har jag varit till frissan och kapat bort en del mycket skönt det växer som ogräs på 6 veckor hinner det bli alldelses för långt och i dag hade jag gratisklippning. Där jag går har dom klippkort så efter 10 stämplar får man en gratisklippning och det har ju många friseringar nu för tiden.

Sen åkte vi hem och kokade kaffe och åt en smörgås och efter det åkte Tommy till Anna och Robins stuga för att hjälpa Robin med en bänkskiva som han hade köpt och den var 3 m lång och skulle då sågas ur för hoarna och då är det lite svårt ensam när den är så lång...Och jag tänkte vad ska jag hitta på då ...tänkte ju baka något matbröd men så glömde jag köpa vetemjöl när vi handlade i dag så det kunde jag ju glömma..Men så kom jag på att jag kan alltid göra en smörgåstårta  och så blev det men vi har inte smakat den ännu men det blir i kväll till fikat hoppas den är god. Jag hade väl inte allt hemma som jag brukar ha i mina smörgåstårtor men vad är det som säger att man inte kan prova nya saker till fyllning...

 

  

Nää nu blir det inte mer för i dag. Det blir att titta på Farmen,Bygglov och Biggest loser...och kaffe och smörgåstårta ska bli gott..  Det är bara 107 dagar till MIDSOMMARAFTON      Tjingeling...


Detta är fjolårets bilder från mars.....

    

Presentation


En blogg som handlar om mig min familj och mest matlagning

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2015 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards