keckes matblogg

Alla inlägg den 10 juni 2015

Av Chatarina Berglund - 10 juni 2015 19:15

Då har det gått 4 dagar sedan jag bloggade och ingen förändring vädermässigt lika kallt och trist som det varit

sista tiden...I övrigt vad gäller V-75 gick inte bra bara 4 rätt och det blir ju inga pengar på det..så det är inget mer att orda om det...men nya tag på lördag så klart..

Natten mot söndag var Molly lite dålig i magen hon kräktes och hade diarre och även hela söndagen var hon krasslig ingen matlust och dålig på dricka oxå..På måndag fortsatte det och hon hade fortfarnde problem i magen och diarre.

Man blir ju orolig när hon inte äter och inte dricker..Jag ringde veterinären och pratade med en kvinna och hon rådde oss att köpa något som heter canikur tabletter för iriterade magar på hundar finns på apoteket och det är recptfritt. Vi åkte till apoteket och det fanns mycket riktigt och det var en tjej som var duktig och visste en hel del om  dessa tabletter hon hade själv en hund som oxå ätit denna medicin. Men då visade hon storleken på tabletterna och dom var ca 2 cm lång och 1 cm bred huja inte kan vår lilla jycke få i sig dom..och dessutom skull hon ta 4 per dag.

Nää, men då fanns det en pasta som innehöll exakt samma och den var ju för mindre hundar och då var det en speciell doseringsspruta som man använde för att spruta in pastan i munnen och det funkar jättebra hon slickar sig om munnen så den är nog god oxå..

Det var till och med blod i avföringen hennes stackars liten

Tisdag då åt vi stekt sill med kokt färskpotatis, löksås och rödbetor, jättegott.


 


     

I dag onsdag har vi varit till veterinären i Gammelstad och kollat upp detta och hon har undersökt henne noggrannt det var inget fel på hjärtat, ingen feber och hon trodde inte att det var något som fastnat i tarmen heller för då skulle inte avföringen komma ut..Dom tog blodprov och oj,oj vad hon grät då stackaren men det lyckades i alla fall och veterinären ringde på em och sa att allt var jättebra med blodprovet..Vi skulle fortsätta med canikur och sen vätskeersättning med en spruta på 5 ml och det funkar vi har fått i henne 95 ml sedan kl 14 och hon gapar och är så duktig. Men ingen mat alls hon ska svältas helt det känns så hemskt när man ser att hon är hungrig och inte får ge något alls. Inte ens kokt ris och fisk heller det enda som jag möjligen kunde ge henne var risavkok alltså vattnet från riset som jag kokt hur gott är det ..

Vi har ätit fläskpannkaka till middag i dag jättegott men det känns så hemskt att sitta och stoppa i sig och Molly får inget..

Kniporna har tydligen redan fått ungar vi såg en knipmamma som simmade här utanför med en massa ungar säkert 7-8 st och höll på lära dom lite hyfs.

.Nu blir det lite TV-tittande halv åtta och Grillmästarna...


 

Presentation


En blogg som handlar om mig min familj och mest matlagning

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2015 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards