keckes matblogg

Alla inlägg den 30 augusti 2015

Av Chatarina Berglund - 30 augusti 2015 15:30

Oj,oj nu är det ett tag sedan jag bloggade det har ju hänt en del saker sedan vi hördes senast..

Förra veckan hade vi fest för alla som har stugor eller bor på vårt område. Vi hade ett partytält uppsatt vid grönområdet och det var så fint piffat detta tält med vimplar och ljuslyktor mm.. Mycket bra uppslutning det var inte många som uteblev en rolig kväll med en start med en bål med alkohol och en aloholfri till detta severades tilltugg bl a ostbomber 3 st med små rågkorgar och även en skaldjurstårta på kavringbotten med räkor och löjrom

allt var såå gott och det uppskattades av gästerna. Sen var det en tipsromenad runt på området med 12 frågor och där lyckades jag och Tommy få 11 rätt så vi fick  en ljuslykta som var jättefin..Kul..I övrigt hade vi grillar uppsatta för de som ville grilla för var och en hade med sig egen mat och dryck och även egna bord och stolar. Sammanfattniningsvis en mycket trevlig och härlig kväll även vädermässigt. Kul att få lära känna andra som bor här lite mer än bara ett hej och en vink genom bilfönstret när man passerar.. Alla tyckte det var en lyckad kväll och att vi ska göra detta till en tradition och då får vi hoppas att det kan bli en fortsättning på detta..

Förra helgens V-75 gick åt pipan men nya tag igen...och hoppas på den stora vinsten..


             

 

Våran nya eldstad är färdigbehandlad och den blev så fin..


 

Anna och Robin kom hem från Spanien förra lördagen och då var dom i det närmaste helslut efter hemresan

och det brukar ju vara så att man behöver en extra vecka efter en vecka utomlands men i det här fallet hade dom ju rest på natten så det är klart att så mycket sömn hade dom ju inte fått. Dom hade haft det jättebra och var väldigt nöjda med resan dom åker gärna tillbaka dit fler gånger.. Varmt 35-40 grader huja, huja.

Men nu har ju vi oxå fått sommar såå underbart det är jag har till och med badat jag och jag som trodde att den här sommaren skulle bli badlös men icke sena delen av augusti vände allt på detta..Härligt var det oxå väldigt varmt i vattnet..


Robin och Rasmus började med altanen förra veckan och nu händer det grejer den kommer att bli så himlans fin

han är verkligen duktig våran Robin en hejare på räkna och mäta och för att inte tala om konstruera och Rasmus får vara med och lära sig han som är en blivande snickare...Men då slog ju värmen till men vi får inte klaga men det blir väldigt varmt när dom jobbar och solen gassar och stå hela dagen men dom klagar inte...Jag försöker passa upp dom med Mat, kaffe och dryck... Vi åt pannkaksrulle fylld med köttfärs en dag och då blev det så mycket jag gjorde 2 st och då var hela familjen Holmgrens här och åt. En dag blev det smörgåstårta till lunch och sjömansbiff till middag..Ludde skickade sms  en dag och undrade om jag kunde laga mat  och bjuda han och 3 kompisar för dom skulle ut till Anna och Robins stuga och sova över där 2 nätter och det är väl klart att mormor ställer upp för sin kära barnbarn och fixar middag men det var bara en dag jag behövde för dom skulle fixa en middag själva. Då erbjöd jag han att välja mellan lite olika rätter men han sa att jag fick bestämma så kunde det bli en överraskning för dom..Det blev korvstroganoff i en kryddig sås och till det potatismos och sallad och grabbarna var helnöjda och tyckte det var jättegott. Jag bakade bullar den dagen oxå så då fick dom med sig en påse bullar oxå..Sen på kvällen hade dom varit ute och fiskat och fick en gädda som dom rensade och fileade och sen halstrade dom den elden i eldstaden deras och gott var det tyckte dom och inga ben i halsen det var inte illa fixat av dom..Och städningen hade dom fixat bra i stugan tyckte Anna när hon hämtade dom på tisdag eftermiddag..

 

     

     

Vi hade surströmmingsfest i Byagården i Lördags och det var rekordmånga anmälningar 76 personer aldrig varit så många någon gång...Jag och Tommy handlade på torsdag och åkte till byagården och packade in allt ..Det är en hel del förberedelser och vi dukade på lördag. Vi fick duka i hallen oxå och vi i kökspersonalen fick sitta i köket och det gick bra..Och sen ska löken hackas och tomater och gurka ska skivas och burkarna ska öppnas, potatisen ska sköljas och kokas, varmkorv ska värmas en hel del jobb är det men det är roligt..Jag gjorde även 90 st raiderformar till kaffet..

Och lotteri hade vi så klart med en hel del vinster av blandat slag, böcker, hemkokt saft , t-shirt, godis chips och ej att förglömma  2 korgar med kantatreller  och den ena korgen vann jag oj. så glad jag blev även om vi hittat en del själv men det är ju såå gott så man kan aldrig få för mycket sen vann jag 2 vinster till oxå..
Vi hjälptes åt att städa innan vi gick hem för natten..På söndag åkte vi dit en sväng och fixade de sista med städningen och disken och sen åker vi och dammsuger och  vaskar någon dag när vi känner för det..

V-75 gick bätre den här gången 5 rätt påmitt system och även DD lyckades jag sätta så 1 100 kr vann jag men de 3-Cna fick bara 4 rätt och inga pengar där men nya tag nästa lördag..

         


Måndag igen då kom Robin igen efter att ha jobbat på sitt ordinarie jobb under helgen. Han fortsätter med altanen som kommer att bli jättefin...

Och jag gjorde en smörgås med en röra med rökt lax, röding, paprika, lök och en röra med creme fraich och majonäs och det blev lunchen och till middag blev det biffar i tomatsås , potatismos och sallad då kom även övriga familjen Holmgren ut och åt här eftersom jag hade som vanligt gjort en hel ldel biffar..

På tisdag var Robin oxå här och nu börjar det verkligen ta form med hela golvet på plats. Och sen har han klätt in nedtill som en låda jättesnyggt blir det. Då blev lunchen parisersmörgås med k öttfärs blandad med lök, rödbetor , gurka och kryddor och så stekte jag stora biffar av detta och stekte frallor och lade biffarna på dom och sen lite sallad och dressing till mycket gott tyckte dom.

Oh nu är vi framme vid onsdag och snickaren dök upp redan strax efter kl 8 han är på hugget och det gillar vi och nu är det inte mycket kvar. Jag har gjort en lunchmacka även i dag med lax, räkor crabfish och lite gegga på oxå gott och uppskattat..

 

Nu är altanen klar så när som på trappan och grinden och så nu är det Tommys jobb att färdigställa med målningen av staketet och det har han gjort grundat det ett varv sen ska det målas med vanlig färg 2 varv och det blir såå fint..Nu har vi i alla fall Alträsk snyggaste altan...

I dag torsdag så har vi varit en tur till Älvsbyn och handlat och det har varit riktigt soligt och varmt i dag lite blåsigt när vi kom hem men väldigt skönt.

Sen skjutasade Tommy mig till stan för vi hade tjejträff hos Lotta den första för hösten och Kicki och Tobbe ska ju åka bort en månad igen med husbilen så då ville vi ha en gång innan hon åker sen blir nästa i oktober efter dom har återvänt hem efter sin resa..

Vi började kvällen hos Lotta med att sitta på ute på altanen och ta en drink och lite tilltugg och det var jätteskönt fortfarande en varm kväll och sen flyttade vi in när vi skulle äta varmrätt och maten var jättegod det var ett stort fat med blandade grönsaker och kött i skivor och köttet var Chuck roll ett amerikanskt kött av mör högrev som var marinerat innan det grillades och så var det ett gott smör till, samt stenugnsbakat bröd med brieost allt var jättegott ochtill efterrätt var det en tryffelkaka med bl a hjortron den smakade jag inte men de andra sa att den var jättegod.

Kvällen var som vanligt trevlig och mycket surr om allt mellan himmel och jord. Milla kör med LCHF nu och då får man ju mest bara äta fett som grädde, majonäs, ostar. mm men inte potatis eller bröd eller överhuvudtaget inga kolhydrater låter lite trist men...Karin berättade om ett fosterbarn som Lasse och hon hade för ca 40 år sedan

som numera bor i Varberg och hon var här i Boden i sommar och hälsade på några släktingar som hon har här uppe

och då hälsade hon oxå på Karin och det var ju väldigt roligt för dom båda att träffas efter så många år. Dom had flera fosterbarn på den tiden och den ena dom hade var kleptoman hon stal en hel del saker från Karins skåpar bl a kaffekoppar, julsaker och sen gav hon bort sakerna till julklapp åt sina föräldrar men då ringde flickans mamma  till Karin för hon förstod ju hur det låg till och undrade om Karin saknade några grejer och Karin hade ju inte saknat det men när hon kollade så stämde det ju att det var hennes.

Sen berättade Karin att hon ska åka till Spanien i oktober och hälsa på sin son Andreas med familj som har flyttat från Chile till Spanien i sommar och det blir hon och dottern Annelie och hennes man Peder som åker.Kul för henne att dom flyttat närmare så hon kan hälsa på dom oftare betydligt lättare att ta sig till Spanien än till Chile. Och vi pratade en hel del om att bo i utlandet och vad man skulle kunna försörja sig på där och kom fram till att det är väl restaurangbranchen som är bäst att satsa på där och då får man jobba mycket och aldrig vara ledig nää, det får bli något annat..eller så bor vi kvar i Sverige och reser bort någon gång då och då..

Kain berättade oxå att hon varit i kyrkan en fredag hon följde med en kvinna som bor granne med henne för hon ville gå och lyssna på kören som skulle sjunga där och det var någon grannen kände som sjöng i den kören och dom gick dit och sattesig det var intesåmycket folk. Det var först en prästsom pratde en stundoch sen sjöng kören och sen fick man gå fram och säga något om man hade något på hjärtat men Karin hade inte det så hon satt kvar.

Och prästen sa att det fanns smörgåsar och kaffe och te som dom kunde fika de som ville...Och heltplötsligt var dom framme vid nattvarden men då drog Karin och grannen till fikarummet och sen hem.



Fredag i dag oj, oj regnet det bara öser ner ..ett riktigt skyfall men det var fort överstökad så började det klarna upp och vart en riktigt fin dag. Tommy har åtk till Piteå för det var träff med målarna som gick utbildning

på Strömbacka samtidigt..Rasmus skjutsade han och hämtade han och dom var hemma 23-tiden och de började kl 12 och dom var på Kartudden som ligger vid havsbadet där har Hasse en stuga som dom höll till i och han var så nöjd när han kom hem Tommy efteren väldigt trevlig dag med sillunch, nubbe, mandelpotatis och sen var det grilladt kött amerikanskt marmorerad entrecote och allt var jättegott tyckte han...Kul att träffa "grabbarna" sa han men inte vet jag heter det inte gubbarna kanske passar bättre....


       


Veckans mat och fika...


        
 

Presentation


En blogg som handlar om mig min familj och mest matlagning

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2015 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards