keckes matblogg

Direktlänk till inlägg 30 oktober 2016

Middag hos brorsan fredag , Middag hos grannarna på lördag och Köttsoppsfest

Av Chatarina Berglund - 30 oktober 2016 15:45

 

Hej nu har 2  helger sprungit förbi som ett streck passerade dom och även om vi pensionärer har lördag hela veckan så är det ändå speciellt med helgen som det var på den tiden man jobbade. Vi var bjudna på middag till Mats och Maija

Liisa på fredgkväll  21 oktober vi var 10 personer och vi åt förrätt , varmrätt en köttgryta med ris och sallad och efterrätten var en Creme Catalana och kaffe. Allt smakade bra och det var mycket surr och mycket skratt om allt möjligt. Kicki och Tobbe skulle ju åka till Spanien i september var det meningen men så var dom tvungen att skjuta upp det pga lite olika orsaker Kicki väntar på att få komma till Sunderbyn men det är ju väntetid på 90 dagar men hon fick tid lite före 90 dagar den 27 okt. Men nu i fredags när vi var hos Mats då berättade  Tobbe att han hade  varit på akuten någon natt tidigare för han trodde att han fått en  en stroke men det var tydligen en ansiktsförlamning en lindrig en så han fick använda sugrör när han drack och han ska på återbesök den 16 november så det är inte meningen att dom ska komma iväg på sin resa med husbilen. Dom har verkligen otur.Molly var väldigt glad när vi kom hem för hon fick vara hemma den här gången och det går bra för det är inte ofta vi lämnar henne ensam.


Lördag 22 oktober då var det dags för V-75 som vanligt på lördagar och mycket gnuggande av geniknölar men det hjälper inte i detta spel och ta bort och sätta dit och den ena tror på den och den andra tror på den och vad tror jag då joo, oftast fel

men ok det är ju så med spel den här gången blev det 5 rätt för 3-cna 2 st  44 kr och jag fick 6 rätt och fick 600 kr så lite spelpengar blev det i alla fall.

På lördag var vi bjudna till  våra grannar Christer och Chatrine på middag och det var tre-rätters med en fördrink och en förrätt med fralla. löjromsröra,räkor och ägg mycket gott. till varmrätt var det köttgryta md sting och ris och sallad jättegott och en efterrätt med med bär och lite blandade godsaker allt smakade såå bra. En trevlig kväll med mycket skratt, surr och flams som vanligt när vi träffas trevliga grannar att umgås med.Molly fick stanna hemma en stund men sen hämtade Tommy henne så hon fick vara med och det funkade bra med katterna. Vi surrade till framåt 1-snåret innan vi hade förstånd att gå hem och använda sängen jaa, till att sova så klart för den är extra skön ibland eftersom vi hade kört en 2-dagars men skönt var det att komma i säng och länge sov vi oxå till ca 10 mycket skönt.

I övrigt var det en lugn söndag den 23 oktober  vårt kära barnbarn Rasmus kom ut en sväng med en tvättmaskin och en torktumlare som jag köpt på blocket av en från Boden han och Robin hämtade den och Rasmus körde ut den så Tommy och han hjälptes åt att lyfta av den och bära in dom och dom ser jättefina ut både tvätt och tork.Nu är det bara resten kvar att koppla in dom men det löser sig nog.Vi bjöd Rasmus på laxmackor , kaffe och bullar och han tyckte det smakade bra. Han skulle hämta Linnea på Opalen där hon jobbar och sen skulle dom till Linneas pappa och äta middag.

Till middag åt vi helstekt kyckling med hasselbackspotatis med vitlökssmör och sallad mycket gott .

       

Måndag då åkte vi till stan och handlade några saker och Molly hon älskar ju att åka bil så börjar hon springa runt och hoppa vid dörren redan när vi har duschat och börjar fixa till oss och när Tommy tar på sig jeansen då förstår hon att det är någon biltur på gång. Dom färstår så otroligt mycket så kloka dom är.

Och våran middag blev en potatissoppa med korv och det smakade bra det oxå med ostmackor till.

   

Tisdag då snöade det för första gången denna höst men inget stannade kvar vi åkte tillLuleå en sväng och strosade i affärer och handlade mest lite småtjafs.

Till middag åt vi parisersmörgås med sallad mycket gott

   

Onsdag var det en hemmadag med diverse fix och Tommy lade om till vinterdäck skönt för nu är nog vintern i antågande när som helst.

Jag bakade 4 ostfrallor och ett annat bröd med krossade tomater . lökpulver och jag gjorde 4 st av dom oxå jag tänker på köttsoppsfesten vi ska ha då går det en del bröd.. Jag bakade även 63 st chokladformar med kolasås som efterrätt till köttsoppan.

Till middag åt vi flundror som jag gjorde på löja som vi fick av brorsan min och till potatismos, rårivna morötter en liten "snaps  med cremefraiche med hackad lök, dill och löjrom"

       

Lördag då var det som vanligt V-75 2 system 3-Cnas och mina egna jag gjorde 2 mindre system till mig och jag fick 7 rätt på alla 3 systemen men inte blev det stora pengar nää. 405 kr per system så jagfick tillbaka 810 kr och C-na fick 405 men det är ju spelpengar i alla fall.

Resten av veckan har gått i köttsoppans tecken jag kokade 7 omgångar med kött högrev, märgpipa och oxsvansar.Jag skalade och hackade 10 kg potatis, 6 kg morötter, 7 palsternackor och 9 purjolökar. Köttet skänker Kåre som har tjurkalvar och dom slaktar han på hösten sen odlar hans fru Ingrid massor med grönsaker morötter, palsternackor och purjolökar som var jättestora och Gunnar han skänkte potatisen och jag kokade soppan i mitt kök och sen bidrog jag med lagerblad som jag odlar så man kan verkligen säga att det är närproducerat.

Jag gjorde 130 klimpar och sammanlagt blev det ca 30 l köttsoppa som vi serverade i byagården igår lördag och 48 personer var där och mumsade på denna soppa och alla tyckte den var god och då får jag vara nöjd med det betyget. Det blev över en del så det blev några "doggybags" oxå. En trevlig kväll med trevliga och glada gäster  den här gången var det folk från Fageråsen, Degernäs. vårat område och grannområdet vårat samt dom som bor inne byn och även från grannbyn Vändträsk, Mjedsjön, Framnäs och ändå från Thailand var det besökare och stadsbor var där mycket trevligt.Vi hade ju som vanligt lotteri oxå med en massa vinster som var skänkta av byborna och övriga gäster på festen. Och alla var så duktiga på att hjälpa till med städninen efteråt både med disk och bortplockning av allt. Sen städade vi klart innan vi åkte hem och  vi var hemma vid 23 -tiden.Molly fick följa med oss en stund medan vi förberedde festen sen fick hon åka hem och vara hemma så hon var väldigt glad när vi kom hem.

Det var skönt att lägga sig och sen ändrade vi klockan oxå så vi fick tillbaka den förlorade timmen nu.

På fredagkväll när jag la mig då dansade det morötter,potatistärningar, klimpar och oxsvansar framför ögonen så fort jag blundade. Söndag i dag och vilken vacker dag med sol den har vi saknat nu ganska länge skönt att den finns i alla fall.

   


                      

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Chatarina Berglund - 9 juni 2022 16:15

        Hej på er alla mina vänner nu ska jag blogga litegrann om det som hänt senaste tiden!   Vi väntar på den där gula härliga saken som strålar men den visar sig inte mycket men den lyser med sin frånvaro!  Vi vill ju sitta ute på ...

Av Chatarina Berglund - 11 maj 2022 17:00

  Vi hade en trevligValborgsmässoafton i och utanför Byagården i Alträsk med massor med folk  ! Majbrasa hade vi oxå och grilleldar för de som ville. Visålde även  hamburgare som grillades i en stor murrika. Och ett dignande fikabord med många  go...

Av Chatarina Berglund - 4 april 2022 16:00

Hej all mina vänner nu var det länge sedan jag bloggade men nu blir det lite grann om mat mm! Det händer ine så mcycket i Alträsk men ute i den stora världen händer det mycket tråkiga saker alla nyhetssändningar och andra program  handlar bara om a...

Av Chatarina Berglund - 16 januari 2022 17:00

  Hej svejs på er alla mina vänner och od fortsättning på det nya året 2022 ! Jaa det är ju fortfarande Covid ochmycket restriktioner det verkar aldrig ta slut! Nu är alla storhelger över Jul.Nyår och Trettondagshelgen nu blir nästa högtidpåsken o...

Av Chatarina Berglund - 13 december 2021 16:45

  HEJ sVEJS alla mina vänner nu är det länge sedan jag bloggade men ska försöka skriva ner lite grann men det händer inte så mycket numera! Vi håller oss hemmavid för det mesta! Någon tur tll stan ca 2ggr i veckan och handlar lite förnödenheter....

Presentation


En blogg som handlar om mig min familj och mest matlagning

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2016 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards