keckes matblogg

Direktlänk till inlägg 8 mars 2017

Pizzakväll, Söndagsmiddag med familjen,Piteåbesök , Pensionärslunch

Av Chatarina Berglund - 8 mars 2017 17:30

 


Tjingeling,TjabbaTjena Hallå, Hej svejs på er alla nu är jag här igen med min blogg och ska sammanfatta några dagar.

Jaa, vädret strålande   och blå himmel kyligt på morgonen ca -14-15 men fort visar solen att den värmer för helt plötsligt är det bara -8 och det har varit en hel del folk ute med skotrar, hundar barn och fiskegrejer det märks så fort det börjar bli dom här fina marsdagarna med strålande sol och alldeles vita vidder av nyfallen fluffig snö och det  tar riktigt på ögonen så man måste ha solglasögon på sig det är viktigt den här tiden.

Fredag då hade vi pizzakväll i bagarstugan med 20 st glada pizzabagare och den här gången var det 4 personer från Norge som var med vi har ofta med folk från andra nationaliteter vi har haft gäster från

Sydamerika, Thailand, Spanien och nu från Norge Jessica, Rune- Martin och deras 2 barn .

Jag förberedde en hel del för denna kväll redan på torsdagen  och tur var nog det för jag kände mig jättekass på torsdagskväll frös så jag hackade tänder, lite halvdant i magen och var inte alls sugen på någon mat och jag hade dubbla tröjor, filt och tjocksockar på mig och ändå frös jag och min tanke var ju att hur ska jag kunna ha pizzakväll i morgon när jag är så här risig och i morgon är jag säker på att att jag mår ännu sämre kanske nära på död man vet ju aldrig och lade mig strax efter 22 och sov till 9 på morgonen men när jag vaknade så var jag i alla fall levande och lite så där halvdan kände jag mig inte så sugen på fika men jag tog en panodil och piggnade till lite i alla fall och sen kom jag igång igen och det funkade jag lyckades göra klart det som var kvar och fixade 30 pizzadegar och sen åkte vi till bagarstugan strax efter 17 och fixade till  allt Hasse och Oskar kom och hjälpte oss med bord, stolar och dukning och det var jättesnällt av dom. Det blev som vanligt en trevligt pizzakväll med goda pizzor och trevliga människor mycket skratt och surr.Vi var hemma ca 01.30 och då hade vi städat hela bagarstugan oxå och då var Cilla kvar och det var hon som sa att kan vi inte göra ett ryck med städningen så slipper ni gå hit och städa i morgon och det var väldigt snällt av henne ett bra förslag  vi var ju några kvar Fredrik, Tommy, jag och Cilla och vi fixade allt innan vi åkte hem och det kändes väldigt skönt.

                              


  

  



Sängen var väldigt skön och välbehövd kände jag och där låg jag kvar till kl 10 Tommy steg upp tidigare då blev det kaffe, macka, ägg och tomatjuice tillsammans med NSD och korsord mycket lugnt och skönt och en strålande sol som lyste så fint. Jag ägnade ju som vanligt några timmar åt trav på lördagen men det blev 3 system denna gång eftersom jag hade även till tjejträffen men denna gång gick det inte alls bra det kom ju någon 42 oddsare och förstörde allt men vaddå man börjar bli van och det är bara att ta nya tag nästa lördag. Till middag åt vi stekt fisk, kokt ,potatis och gräddstuvad grönkål och sallad mycket gott. sen lite TV och Lasse var förbi en sväng och hälsade på.

         

Söndag då kokade jag en stor panna med köttsoppa och bakade ett ostbröd för Hela familjen skulle komma hit och äta middag och det gjorde dom Anna, Robin,Rasmus och Linnea,Wilma och Oliver och Ludde och det var så trevligt det är inte alltid att det passar alla men det gjorde det denna gång.Man får ju skratta en hel del tillsammans med dessa underbara människor så det är alltid lika roligt att träffa dom och så tråkigt när dom åker. Wilma och Oliver skulle stanna kvar och sova 2 nätter i Anna och Robins stuga så dom hade skoter med och skulle vara ute och köra med den på dagarna.

Vi tittade sen på Farmen och Innan jag dör och den är så spännande och bra men hur ska det sluta bara 2 avsnitt kvar.


Bordet dukat i väntan på gästerna...


 


 

 

Måndag i dag och kyligt på morgon -12 men strålande sol och blå himmel riktigt kanonväder vilken tur sportlovsfirarna har hoppas det håller i sig hela veckan och nu är det ljust redan 6.30 underbart när man tittar ut över de vita nejderna med kaffekoppen och mackan mm.

Kristina från piteå alltså min svägerska Kristina  och min svåger Steftan  ringde och hade tänkt komma och hälsa på oss oh, så glada vi blev och det passade så bra för Stefan är lärare så han har sportlov nu och Kristina var ledig och dom kom och vi hade en jätterolig dag. Och när dom ringde sa dom att bara kaffe skulle dom ha men jag började fundera på vilken mat jag skulle kunna laga och så kom Tommy på att vi hade ju köttsoppa kvar från söndagens middag och det var rätt så mycket för jag kokade ju ca 10 L så då blev det så och dom blev jätteglada när dom fick köttsoppa för dom hade varit sugen på det och pratatat om att koka det någon dag. Hembakt bröd och ost det var jättegott den är nästan godare dagen efter. Oh vilken trevlig dag vi hade och mycket hade vi att prata om och skrattade gjorde vi väldigt mycket. Vi väntade att Wilma och Oliver skulle komma förbi så att dom fick träffas men det gjorde dom inte men på fm i dag kom dom förbi men då skulle dom åka hem och Olivers pappa skulle hämta dom här för dom körde  skoter hit. Dom hade varit ute med skotern i går och så hade dom stannat vid en grillplats som finns på vårt grannområde men då hade dom problem med att få eld med veden dom hade med sig för den var tydligen sur och då åkte dom hem och gjorde upp eld i deras eldstad i stugan och det lyckades bättre så dom fick sina hamburgare grillade.

Dom skulle komma tillbaka ut på Torsdag igen dom är ju så söta.

Tisdag en kall natt men en strålande solig dag med blå himmel men vi har inte varit ute så mycket vi har varit på den där pensionärslunchen som vi har börjat med på tisdagar så i dag då var vi på Bowlingen och åt på den resaturangen Hasse, Barbro, Tommy ,jag och Karin vi åt lite blandat jag och Hasse åt Fish and chips, Karin åt pizzarulle, Barbro åt pizza och Tommy åt kebabtalrik och alla var nöjda och tyckte det smakade bra. Och det kostade 70 kr för pensionärer och 90 för övriga och det är ju väldigt billigt. Sen hyrde Barbro en bana en halvtimme fär hon var sugen på att prova spela och ev börja bowla en gång i veckan kanske jaa, det gick bra Hasse och Barbro spelade och det gick väl ganska bra ialla fall. En väldigt trevlig dag med surr och skratt som vanligt. Nu ser vi fram emot nästa tisdag då blir det nog Älvsbyn kanske. Vi åkte förbi Vacker Tass innan vi åkte hem och hämtde ett garnystan som jag vunnit i en tävling på FB och det var garnet opal som räcker till ett par sockar vilken tur jag hade då. Kul och det ser ut så här..


 

 

Onsdag i dag vi vaknade redan vid 7-tiden fikade som vanligt macka, ägg, tomatjuice och kaffe och det var bara - 6 på morgon och solen syns inte till ännu i alla fall och jag tror inte den kommer fram i dag det ser så genommulet ut.Våra närmaste grannar Sarah och Nicklas är här denna vecka för deras barn har ju sportlov och det är alltid kul när det är lite mer liv och rörelse på området.

Tommy åkte en sväng med skotern och antar att han åkte till Lillhlomen och gjorde upp en eld där men jag och Molly stannade hemma för vädret är ju inte så inbjudande för uteaktivitet och just nu snöar det.


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Chatarina Berglund - 9 juni 2022 16:15

        Hej på er alla mina vänner nu ska jag blogga litegrann om det som hänt senaste tiden!   Vi väntar på den där gula härliga saken som strålar men den visar sig inte mycket men den lyser med sin frånvaro!  Vi vill ju sitta ute på ...

Av Chatarina Berglund - 11 maj 2022 17:00

  Vi hade en trevligValborgsmässoafton i och utanför Byagården i Alträsk med massor med folk  ! Majbrasa hade vi oxå och grilleldar för de som ville. Visålde även  hamburgare som grillades i en stor murrika. Och ett dignande fikabord med många  go...

Av Chatarina Berglund - 4 april 2022 16:00

Hej all mina vänner nu var det länge sedan jag bloggade men nu blir det lite grann om mat mm! Det händer ine så mcycket i Alträsk men ute i den stora världen händer det mycket tråkiga saker alla nyhetssändningar och andra program  handlar bara om a...

Av Chatarina Berglund - 16 januari 2022 17:00

  Hej svejs på er alla mina vänner och od fortsättning på det nya året 2022 ! Jaa det är ju fortfarande Covid ochmycket restriktioner det verkar aldrig ta slut! Nu är alla storhelger över Jul.Nyår och Trettondagshelgen nu blir nästa högtidpåsken o...

Av Chatarina Berglund - 13 december 2021 16:45

  HEJ sVEJS alla mina vänner nu är det länge sedan jag bloggade men ska försöka skriva ner lite grann men det händer inte så mycket numera! Vi håller oss hemmavid för det mesta! Någon tur tll stan ca 2ggr i veckan och handlar lite förnödenheter....

Presentation


En blogg som handlar om mig min familj och mest matlagning

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards