keckes matblogg

Direktlänk till inlägg 19 maj 2017

Åppa Bojn,Ärtsoppa , punsch, Wienersnitzel, Venezia och 20-årskalas

Av Chatarina Berglund - 19 maj 2017 16:00

 


Tjingeling, Tjena, Tjabba, Hallå dax igen att skriva ner sista dagarnas händelser. Om vi då tar vädret så är det ju inte mycket bättre ännu och isen ligger kvar även om den ser något porösare ut men kallt på nätterna så den lilla landvaken den fryser igen varje natt jaa, jag undrar när det blir bättre och det är så mycket olika sorters sjöfåglar som har kommit nu och det finns inte så många pölar med öppet vatten så dom verkar ha det jobbigt.

Solen visar sig lite grann ibland med det är riktigt kalla vindar som blåser.Det känns som oktober -november ungefär.

Och det har ju snöat även idag den 14 maj då kan det väl bara bli bättre.

Torsdag då åkte vi en tur till Älvsbyn och handlade som omväxling och det är ju alltid trevligt att handla där glada och trevliga människor är det som jobbar där.

Fredag då stökade jag på med lite av varje för då var det dax för Ärtsoppa med punsch tillsammans med Hasse, Fredrik, Mats och Maija Liisa, Karin, Jag och Tommy Barbro var lite krasslig så hon kom inte. Jag kokade en rejäl gryta med ärtsoppa och jag hade blötlagt ärtorna dagen innan och sen kokade jag fläsket tillsammans med ärtorna och massor av lök och även lite vitlök satte jag i och lite sambal oelek så det blir lite styrka.  Vi åt lite tilltugg med rågkorgar fyllda med gravat kött och basilikasås. Till varmrätt Ärtsoppa med varm punsch, hembakt bröd, hemgjord stark senap och ost. Till efterätt hade gjort en marängtårta med nutellaglass och så serverde jag hallon till den och kaffe och det smakade väldigt bra tyckte alla en trevlig kväll med mycket surr och skrattt.

Vi plockade undan innan vi gick och lade oss det är trevligare att stiga upp på morgon när man röjt undan allt.

         

Och vi vaknade till solen men ingen värme nää, kalla vindar och lite snöhagel,snö och ungefär som andra dagar i maj.

Usch och fy. Jag ägnade mig åt trav en del av dagen men det blev bara 5 rätt och endast 19 kr gav dom och vi fick 5 st på C-nas och 5 st på mitt eget så 95 kr i vinst per system inte mycket men man får vara glafd för det lilla.

Turen hade inte vänt vad det gäller trav i alla fall nää, det är hopplöst att sätta 7-an nu för tiden.Det kommer nya hästar och nya kuskar såna där riktiga uppstickare och det tar ett tag innan men lär känna kuskarna och hästarna.Ja,ja nya tag nästa lördag och hoppas att det vänt till dess.

Till middag åt vi wienersnitzel med hasselbackspotatis, citronskiva med ansjovis och kapris och persiljesmör och det var jättegott.Lite TV-tittande och en lugn kväll med några sidor i boken och sängen var ändå fram till kl 9.00 då blev det kaffe, ägg, smörgås, tomatomatjuiceoch ett korsord och utanför fönstret sjöfåglarna som badar här nedanför i den lilla pölen som är öppen och en del  promenerar även uppe på land. När Molly är ute och ser dom så rusar hon ner och skulle helst vilja hoppa i och ta dom men som tur är står hon kvar på land och tittar på dom.

men när Molly inte är ute och busar med sjöfåglarna så är hon en riktig livsnjutare som kan konsten att slappa på sängen tillsammans med sin Kalle Anka som vi kallar detta gosedjur .

       

       

Idag söndag lika trist väder och inte vill man vara ute heller men vi kollade potatisen och det har faktiskt börjat komma lite grönt så dom kommer nog i alla fall.

Vi åkte ut en sväng med bilen på em och åkte till Älvsbyn och åt på Venezia och det blev en oxfiletallrik med stripes, beasås och sallad och det var så gott mycket mätta åkte vi förbi iCA och handlade några saker bl a en del kött och fläsk som vi ska salta och lämna till Hasse närmare helgen för då ska han röka kött i sin rökkåta som han har och det brukar bli jättegott. Sen hem och då började precis hockeyn som Tommy tittar på och jag passar på att blogga under tiden.


 


Måndag steg vi upp tidigt redan kl 7 och det var sol och fint men natten har varit kall. Tommy var ute och krattade på tomten och jag och Molly var ute och busade lite grann och dessa sjöfåglar dom retar henne en del hon skulle så gärna vilja hoppa i och simma meddom men hon sannar snälltpå land och det var massor med sjöfåglar på isen i dag säkert 50 st olika sorter kanadagäss, knipor och svanar och änder nu väntar vi bara på storlommen.

På em satt vi ute på altanen och njöt av det underbara sommarvädret ätligen fick vi en sommardag till mycket härligt och Molly hon sökte sig till skuggan. Till middag åt vi potatissallad med grillade parisare med bacon i ochen sallad mycket gott var det sen lite TV-tittande innan boken och sängen väntade.

         

Tisdag idag är det en stor älskade Rasmus vårt barnbarn fyller 20 år i dag tänk vad tiden går fort han var ju nyss 2 år och stapplade på här hos oss och var den sötaste som fanns och det är han ju fortfarande. Jag bakade hamburgerbröd med vallmofrön och dom fick Rasmus och så gjorde jag chokladbollar i form av en rulltårtaoch den tog jag oxå med till han.. Vi åkte dit vi d 18-tiden och uppvaktade han och det ramlade in mer och mer folk men det gick så bra i deras nya lägenhet Anna hade bakat bullar och så hade hon även gjort en smörgåstårta som var jättegod. En trevlig kväll med roliga människor och vi skrattade en hel del och fikade gott och Molly hon var med och hoppade upp och ner och sökte sig till de bekanta människorna och Lee och Andre med lilla Elna var oxå där och Elna är så söt och skrattar väldigt gott och pratar mycket och hon är intresserad av Molly men hon går inte fram till henne utan hon håller sig på avstånd.

   

Onsdag ny dag med nya utmaningar en skön dag med mer värme i luften och så blev det penisonärslunch  idag i stället för tisdag och denna gång åt vi på Da Vinci och om har buffe med lite olika rätter och det var renskav med potatismos, ugnstekt falukorv och fiskgatäng ,pizza samt ett riktigt salladsbord och jag åg ugnstekt falukorv med mos och en bit pizza och det var gott alla var nöjda med maten.En trevlig stund som vanligt med mycket surr och skratt.

Sen åkte vi hem och satt ute och njöt av det undebara vädret. Och en lugn kväll med lite TV-tittande.

   

Torsdag en tur till Älvsbyn och handlade lite förnödenheter och sen åkte vi hem och fixade middag och det blev grillad skinkstek med klyftpotatis,svampsås och sallad gott var det.

         

                   

Fredag i dag och isen ligger fortfarande  men nu är det bara hälften kvar men de tär sent det är länge sedan isen låg så här länge. Men ett rikt fågelliv är det och nu har även Storlommen kommit och massor med Kanadagäss är det runt oss här och dom är stora och promenerar upp på land. Knipan är här oxå och dom är i holken vi har vi såg när honan flög in i holken. Och i morse när jag tittade ut satt knipan på taket på holken dom är inte lika skygga  som dom brukar vara..

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Chatarina Berglund - 9 juni 2022 16:15

        Hej på er alla mina vänner nu ska jag blogga litegrann om det som hänt senaste tiden!   Vi väntar på den där gula härliga saken som strålar men den visar sig inte mycket men den lyser med sin frånvaro!  Vi vill ju sitta ute på ...

Av Chatarina Berglund - 11 maj 2022 17:00

  Vi hade en trevligValborgsmässoafton i och utanför Byagården i Alträsk med massor med folk  ! Majbrasa hade vi oxå och grilleldar för de som ville. Visålde även  hamburgare som grillades i en stor murrika. Och ett dignande fikabord med många  go...

Av Chatarina Berglund - 4 april 2022 16:00

Hej all mina vänner nu var det länge sedan jag bloggade men nu blir det lite grann om mat mm! Det händer ine så mcycket i Alträsk men ute i den stora världen händer det mycket tråkiga saker alla nyhetssändningar och andra program  handlar bara om a...

Av Chatarina Berglund - 16 januari 2022 17:00

  Hej svejs på er alla mina vänner och od fortsättning på det nya året 2022 ! Jaa det är ju fortfarande Covid ochmycket restriktioner det verkar aldrig ta slut! Nu är alla storhelger över Jul.Nyår och Trettondagshelgen nu blir nästa högtidpåsken o...

Av Chatarina Berglund - 13 december 2021 16:45

  HEJ sVEJS alla mina vänner nu är det länge sedan jag bloggade men ska försöka skriva ner lite grann men det händer inte så mycket numera! Vi håller oss hemmavid för det mesta! Någon tur tll stan ca 2ggr i veckan och handlar lite förnödenheter....

Presentation


En blogg som handlar om mig min familj och mest matlagning

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards