keckes matblogg

Alla inlägg den 29 januari 2018

Av Chatarina Berglund - 29 januari 2018 16:45

 

Tjingeling på er alla igen oj,oj - 29 på morgonen huja vad kallt burr,burr. Ingen pensionärslunch i dag heller på grund av kylan. Det är inte kul att åka ut med bilen när det är så här kallt. man vill helst bara vara inne och elda i kaminen och titta ut på det fina vädret för det är en väldigt vacker dag i dag solen skiner och just nu i skrivande stund är solen på väg ner bakom bergen. Tänk när vi får njuta av såna här dagar när det blir februari-mars och solen har börjat värma då kan man vara ute och njuta och åka til Lillhomen och äta lunch förhoppningsvis ska det väl bli såna dagar framöver.

I övrigt är vi bara innelata.

Och på tal om mat en fundering på vad vi ska äta till middag denna kalla dag har inte kommit på något ännu men det kommer nog något om jag funderar en stund.

Jaa, middagen blev en fiskpudding på torsk som jag gjorde för flera år sen och den är jättegod med stekt lök, fisk, skuren i bitar, 3 kokta ägg hackade och 3 råa ägg ihopvispade  med 1 liten cremefraiceburk  lite pressad citron och sen blandas allt ihop i en bunke och kryddas sen ner i en ugnsfast form in i ugnen i ca 40 min på 200 grader  till äter man kokt potatis, dillsmör och en tomatsalsa med tomater ,lök, dill , vinäger ,olja salt och peppar, broccoli  och det var väldans gott alltihop.     

         

Onsdag en tur till stan för det var varmare den dagen men då snöade det i stället som ju nemera hör till det dagliga vädret denna vinter. Vi behövde handla en del och det var mest mjölken som Tommy var orolig över  och han får en sådan abstinens när den börjar sina så då åkte vi och handlade mjölk och det blev en hel del annat oxå som vanligt vi köpte en varmrökt regnbåge och det är ju så gott det blev middagsmaten denna dag lax, kokt potatis, hollandaisesås, broccoli och hembakt tunnbröd. Mycket smarrigt.

         

Torsdag då var det en utedag för Tommy i alla fall med snön som fallit ner igen och måste flyttas runt och det är ett heltidsjobb med snön denna vinter oj,oj när tar det slut.

Jag och Molly var bara ute kortare stunder så hon fick springa en del.

Till middag åt vi pasta carbonara och broccoli och tomater till det och det smakade gott.

   

 

Fredag till stan en sväng vi hade tid på Vacker Tass för helrekond på Molly och det tar sin tid 10.15 skulle vi vara där och det brukar ta ca 4 timmar men det gick lite snabbare drygt 3 timmar blev det bara och hon blev så fin men korthårig men det växer så fort. Vi handlade och gjorde en del ärenden medan Molly var hos frisörskan och sen hämtade vi Molly

och även grannen Christer åkte hem med oss. När vi kom hem började jag förbereda för middagen i kväll med Christer och Chatrine och det blev enförrätt en västerbottensostpajsrundel med en cremefraicheröra och dekorerad med stenbitsrom och gräslök. Till varmrätt köttsoppa med klimp, hembakt bröd, ost och till efterrätt skumtomtepannacotta med hallon och lakritsflarn och kaffe till det. Jaa,dom tyckte det smakade bra. En trevlig kväll med en hel del surr om lite av varje. Och vi fick en ros, och servetter och en ask med tryffelpraliner av grannarna och nu ska jag hålla rosen vid liv så jag kan plantera ut den framåt sommaren.


 

 

Molly före helrekond man ser kanppt vad som är upp och ner eller fram eller bak.


 


Molly efter helrekond hon blev betydligt mindre var 4-e månad  klipper vi ner henne och då är det riktigt mycket päls.



 

 

     

 

 

  Vackra vinterbilder.....


       

  


Lördag -10 grader vi vaknade vid 9-tiden och fikade som vanligt macka, ägg, kaffe, tomatjuice och NSD samt PT-s korsord då är morgonen helt perfekt och så våra vänner på utsidan som fick påfyllning av en massa mat igår och nu är det massor med fåglar och kurrar occh dom håller sig kring fågelnmaten och sen har vi både rådjur och älgar men dom håller sig på sjön än så länge låter dom bli fågelmaten. Det är ju så mycket snö i skogen så därför håller dom till på sjön för det är mindre snö där. Jag ägnade mig åt V-75 en del av dagen men det blev bara 5 rätt och ingen urtdelning det blev jackpot på 5-orna, ja,ja som vanligt då men nya tag nästa lördag.

Tommy han var som vanligt ute och fixade med snönhan var tvungen att skotta framför altanen för nu har det snöat så vi ser inte ut  på sjön när vi sitter vid bordet och det går ju inte man vill ha koll på vem som passerar efter sjön.

Till middag blev det chuck roll australiensiskt kött, pommes i acty fryen , pepparsås, broccoli och sallad jättegott var det och köttet var så mört och gott.

Sen lite TV-tittande Stjärnorna på slottet mm lite avslagna var vi så det blev en rätt tidig kväll.

         


Bjuder även på några fina snöbilder...


       

Söndag i dag är vi söndagslata det hör till att vara det och bara vara och data och titta på TV och vara allmänt slapp

jag  behövde inte ens laga mat för vi hade rester från köttsoppan kvar så då blev det så och den var lika god fortfarande och mätta blev vi och enkelt var det. Lite TV-tittande Farmen,Bron mm. Och sen sängen och boken och nu har jag snart läst ut den boken jag håller på med. Vi var på återvinningen och köpte några böcker i fredags och där kostar dom 10 kr för inbundna böcker det är skillnad att köpa nya och betala 289 kr och dom funkar lika bra som nya.


Måndag i dag ny vecka och nya utmaningar och just nu är Tommy är på taket och skottar och jag är supernervös för mitt vad det är så smäller det till så jag tror att han ramlar ner

huja ligen men om han ramlar på sidan upp mot vägen då är det nog ingen fara för där är det så mycket snö om han däremot ramlar på sidan där altanen är då blir det nog värre.

I dag ligger några älgar på Lillholmen och vilar sig det måste vara jobbbigt att pulsa i snön och hitta sin mat så jag förstår att dom måste vila.

Idag blev det bruna bönor , stekt korv och fläsk till middag och det är inte fettisdag ännu men då kan vi äta det även den dagen mycket gott var det.

 

       

Nu blir det inte mer denna gång vi hörs snart igen....


Bara 144  dagar kvar till midsommarafton härligt!   Uppe 6 timmar och 18 minuter

Presentation


En blogg som handlar om mig min familj och mest matlagning

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2018 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards