keckes matblogg

Alla inlägg den 18 februari 2018

Av Chatarina Berglund - 18 februari 2018 13:15



 


Hej svejs på er alla nu har det gått en vecka till och vädret kan vi inte klaga på heller det har varit fantastiskt vackra dagar med strålande sol och gnistrande vit snö man börjar känna suget att vara ute lite mer.

Veckan har mest bestått av TV -tittande varje dag OS-sändningar med olika sporter som skidor på längden och tvären, curling, Ishockey mm och det har ju gått bra för Sverige vi har duktiga skidåkare och även många duktiga i andra sporter.

Vi ställde in pensionärslunchen i tisdags pga OS men det är ju bara vart 4-e år så då måste man titta på det mesta.

Det kommer fler tisdagar efter OS. Uppe tidigt på morgonen är vi oxå för det sänds hela dygnet en massa.

Annars har det väl inte hänt så mycket våra Älgvänner var här och sov över en natt i veckan på vår tomt så nu är dom kanske tilbaka igen vi såg dom i går ute på sjön på väg över på södra sidan.

På tisdag då var vi ute en del mellan sändningarna och busade med Molly i snön och Tommy har varit ute någon tur med skotern annars är det lugnt med skotrar på sjön för det är tydligen massor med vatten under snön och då är det är det inte roligt att köra. Tommy har kört upp spår till Lillholmen så förhoppningsvis fryser det på och blir hårt så man kan promenera ute på sjön.

Vi har i alla fall varit  till stan och handlat några dagar i veckan och middag har vi oxå ätit varje dag.

I tisdags åt vi Janssons frestelse med rödbetor och det var jättegott.

 

Onsdag en hemmadag och en hel del TV-tittande och en sväng ute oxå och sen lite nytta inne med städning av en del skåpar och röjt bort som man inte behöver som bara står och tar plats.

Till middag den dagen blev det då var det  Alla   dag och då gjorde jag till mig ordentligt och gjorde plankstek med oxfile, gratinerat spritsat mos, bakad potatis, haricotverts med bacon, stekt svamp,tomathalva  och hemgjord bearnaisesås och det var så himlans gott.

   

Torsdagen stadstur med lite handel och vandel fast vi höll aldrig på att komma  väg för det var så mycket OS som vi var tvungen att titta på innan vi åkte klockan var nog 15 innan vi var i stan men det spelar ingen roll vi har ju inga tider att passa. Och sen när vi kom hem och  då var det dags att börja med middagen som denna dag  blev dumplings med grönsaker och sweetchilisås och soja det var oxå riktigt gott.

   

   

Fredag förberedelse för sushikväll med Rasmus och Sofia som skulle komma ut till Alträsk och sova i Anna och Robins stugaoch det innebar ju lite jobb för Morfar oxå med att köra skoter och köra upp spår ned till stugan skotta framför bron och även bron samt in istugan och slå upp värmen och det fixade han bra. Dom var så sugen på  sushi och det är klart att jag fixar det och det gjorde jag lite olika sorter det är lite pillerjobb men helt klart värt besväret. Alla tyckte det var gott med alla klassiska tillbehör med gari, soja, sweetchilisås, wasabi mm. Till efterrätt blev det en skumtomtepannacotta med grädde.En trevlig kväll tillsammans med Rasmus och Sofia vi surrade och skrattade en hel del. Sen åkte dom skoter till stugan för att sova där.

       

Lördag en härlig dag med några minusgrader och Rasmus och Sofia kom förbi här vid 10-tiden och då åt dom frukost här med rostat bröd, ägg, mjölk mm och sen åkte dom ut på en skotertur till Abborrtjärn det var stängt på skjutfältet pga skjutning så där får man inte vara då. Dom hade tänkt åka till huset där Jägarna är inspelade men det tillhör kronan så det ingår i skjutfältet så det gick inte för sig.

Dom åkte sen hem till stan men det var kul att få rå om dom några timmar.

Och jag ägnade en hel del av dagen åt V-75 och jag vann 8 346 kr inte illa det får man väl lov att vara nöjd med.

En rolig överrskning med ett tillskott till pensionen. I övrigt så var Tommy och körde skoter han körde upp spåren till Lillholmen äveni dag så att dom ska bli hårda så man kan promenera där och grannarna går efter det spåret varje dag med sin hund och det funkar bra.

Till middag gjorde jag oxfile, friterade potatismosbollar, bearnaisesås, haricotverts med salami, grönsaker och persiljesmör mycket smarrigt. En lugn kväll med melodifestivalen jaa, ingen höjdare precis men det är det ju sällan.

Sen var sängen skön och boken spännade innan john blund visade sig.

     

 

    

Söndag i dag -6 en härlig dag men då är det ju det här med OS som tar mycket tid det är en hel del man måste se på. Nu gick det inte bra för herrarna tyvärr dåligt vallade skidor tydligen och då var det norrmännen så klart som tog hem den segern.Ja,ja men dom har ju varit duktiga våra svenska deltagare och tagit en hel del medaljer av olika valör.

Vi såg Älgarna på morron ute på sjön strosade dom och letade säkert efter mat.


Jag bjuder på några naturbilder oxå...


       


Behöver göra en högre namnskylt om det ska snöa på det här viset om folk ska hitta hem eller bort.....


   


Kolla in fiskargubben på grannens tak undrar om han får något napp....


     


Det dröjer ett tag innan vi kan vara på Alträsk Beach Club




   

Den här har verkligen gjort rätt för sig denna vinter tur att vi ha den.....



 

Presentation


En blogg som handlar om mig min familj och mest matlagning

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards