keckes matblogg

Direktlänk till inlägg 12 mars 2020

#Fika hos Rasmus o Sofia#Stadstur#Första fikat på altanen i vår#

Av Chatarina Berglund - 12 mars 2020 18:30

 

Hej igen nu är jag här igen med mitt bloggande och det har väl inte hänt så mycket sen jag bloggade sist förkylningen är verkligen envis jag är fortfarande snorig och får snyta mig det är som attdet blev bättre men kom tillbaka en sväng till...

Ja,ja det ska väl ändå gå över till slut. Vi har varit någon sväng till stan föratt handla lite förnödenheter mm.

En kväll var vi till Rasmus och Sofia och fikade och uppvaktade henne  för hon har fyllt år och det var så trevligt att träffa alla och gott fika hade hon bakat Sofia och en jättegod tårta hade hon gjor även jag smakade en bit.En trevlig stund tillsammans med gänget.Molly fick vara hemma för dom har 2 katter och jag tror inte att dom går så bra ihop.

Vi har i alla fall ett strålande väder med sol och lite kallt på nätterna men fantastiska dagar med strålande sol och gnistrande snö.Det är ju sportlov den här veckan och vi har lagt in en varning på Alträsksidan på FB angående isbanan som varit upplogad här i vinter för det är stora isstycken som är stenhårda och livsfarligt att köra in i dom med skoter.

det har redan hänt 2 olyckor pga detta med både person och fordonsskador som följd.   Var försiktig när ni kör skoter på Alträsket. Tommy har märkt upp med reflexkäppar en del.Vi vill inte att det händer någon fler olycka!!!

Vi har även lagat mat dessa  veckor lite av varje har det blivit. Blandad kompott.

Det var fettisdag vi var till Rasmus och Sofia och då hade vi  fetonsdag i stället med Bruna bönor,stekt fläsk och korv och det var mycket, mycket gott mums! Sen blev det även en semla till Tommy fast jag gör inte semmelbullar utan jag bakar en sockerkaka i lånpanna och sen tar jag ut rundlar och gör en fyllning med mandelmassa, socker, grädde och några droppar bittermandelolja och fyller semmelkakan  med röran och en gräddklick sen lägger jag en rundel till 

ovanpå och en klick grädde uppe på den och Tommy tycker dom är jättegoda och mycket enklare att göra än vanliga semlor som är ganska stora alldeles för mycket...

klick        


Vi har varit ute på isen med Molly och hon är helt galen för Tommy har kört spår med skotern till Lillholmen och dom är så hårda så hon kan springa där och fort går det och hon springer ändå till Lilholmen och stannar då och då och kollar var vi är och sen drar hon vidare hon kan vara ute länge och springa och det är toppen för henne.


En dag åt vi kroppkakor för jag längtade efter det och det var oxå mumsigt och mätta blev vi!


 r och Nu har solen gått ner och dimman lägger sig över sjön och genast blir det kallare när solen försvinner.

 Jag fortsätter med mattemat en dag åt vi entrecote medvhasselbckspotatis, persiljesmör,bearnaisesås, sallad och mozarellasticks jätte, jättegott.


 

Fettisdag nu för tiden är inte så märkvärdigt längre det är väl mest Bruna bönorna och semlorna som lever kvar för när vi gick i skolan i Heden då hade vi alltid ledigt på fettisdag och då var vi ute hela dagen och åkte skidor och mamma hade gjort matsäck åt oss med choklad och mackor och apelsiner och vi  hade jätteroligt åkte över på andra sidan sjön och där fanns det några backar att åka i och det var så mysigt är vi tog paus och fikade och åt ett apelsin så var det på fettisdag när vi var yngre.


Fortsätter med mattemat. I fredags då   åt vi kräftor, sallad, räksallad, västerbottensostpaj och en hemgjord aioili. Mums vad gott det var jag älskar kräftor mums,mums.


 


En annan dag då blev det soppa till middagen morotssoppa med kräftost, morötter,lök,paprika, vitlök . grädde , dill och räkor till det varm osmacka mycket mumsigt.

 


Och ytterligare en annan dag då blev det chili con carne ochdet var gott det oxå...


Och helt plötsligt så blev det kyckling till middag friterade  kycklingben, marinerade och ris och  till det cole slaw

absolut inget fel på den middagen.

  

       

  Det är strålande vårväder hä ri Norrbotten och särskilt i Alträsk såå fina dagar vi haft med strålande sol och i helgen har det verkligen vara många skotrar ute på isen och kört och en del kör så fort och vi håller bara andan att det ska hända någon olycka med snöhögarna som ligger på isen vi hoppas att dom läst våran varning så dom är medvetna om de och det finns ju oxå käppar utsatta på en del högar.Vad vi hört så har det hittills gått bra söndag var det lite särmre väder ingen .sol.

I helgen åt vi ett kött som hette pichana uttalas (pikanja) det var ett kött med kappa och det är som flankstek ska skäras tvärsöver köttfibrerna det var ett ritigt smakrikt kött och väldigt mört det är tydligen brasilianskt och till det friterade potatismosbollar fyllda med ost hemgjord bearnaisesås och det var jättegott.och mums! mums!

   


 

Söndag då var det en mulen dag och vi var mest inomhus och tog det väldigt lugnt med TV ,korsord mm och till middag en enkel potatissoppa med korv och ostmackor och vi blev mätta även denna dag! 


Måndag en toppendag med sol och värme solen värmer verkligen och när man sitter ute på altanen så är ljudet av takdropp ett härligt ljud som hör våren till.Till middag åt vi korvstroganoff,kokt  potatis och tomater.

   


Framme vid tisdag ytterligare en kanondag med strålande sol och gnistrande snö och någon enstaka skoter som puttrat förbi. Vi satt ute på altanen oj så skönt det var jag hade jacka, tröja och en tröja till men jag börjad med att ta av mig jackan sen åkte Koftan men sen var det kortärmat som gällde oj,oj vad varmt ch skönt det var sen blev det eftermiddagsfika ute med en god laxmacka och kaffe och ljudet av takdroppvhördes även i dag men även några kråkor som kraxade hörde vi Molly tycker det är jätteskönt att vara ute och hon kan gå ner och springa när hon vill en härlig dag.

Hoppas vi får flera sådana    dagar


Till middag åt vi Kålpudding ,kokt potatis  och lingonsylt oj.oj såå gott jag gillar verkligen kålpudding mums!

   

Onsdag då var  vi en tur till stan och handlade lite grann och vädret var inte lika strålande i onsdags som det var i tisdags men det kommer fler fina dagar så vi kommer att få njuta av.Vitittade på Farmen och det är ju snart slut  men vi tycker det har varit ett bra gäng detn här säsongen. Jag höll på Fredrik när han och Jens tävlade Jens har varit lite för stursk senaste tiden han skulle ju sopa ut alla där på Farmen TRODDE han men tjifick han.

Till middag åt vi isterband med dillstuvad potatis och rödbetor mycket, mycket gott!

 


Idag är det torsdag den12 mars  och i dag det är 20 år sedan min pappa dog tänk att det gått 20 år det är ju ofattbart och jag saknar han jämt mycket jag ångrar att jag inte frågade han om medan han fanns kvar.

Nu blir det inte mer denna gång. Vi hörs snart igen!!!   -iga hälsningar till alla!

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Chatarina Berglund - 9 juni 2022 16:15

        Hej på er alla mina vänner nu ska jag blogga litegrann om det som hänt senaste tiden!   Vi väntar på den där gula härliga saken som strålar men den visar sig inte mycket men den lyser med sin frånvaro!  Vi vill ju sitta ute på ...

Av Chatarina Berglund - 11 maj 2022 17:00

  Vi hade en trevligValborgsmässoafton i och utanför Byagården i Alträsk med massor med folk  ! Majbrasa hade vi oxå och grilleldar för de som ville. Visålde även  hamburgare som grillades i en stor murrika. Och ett dignande fikabord med många  go...

Av Chatarina Berglund - 4 april 2022 16:00

Hej all mina vänner nu var det länge sedan jag bloggade men nu blir det lite grann om mat mm! Det händer ine så mcycket i Alträsk men ute i den stora världen händer det mycket tråkiga saker alla nyhetssändningar och andra program  handlar bara om a...

Av Chatarina Berglund - 16 januari 2022 17:00

  Hej svejs på er alla mina vänner och od fortsättning på det nya året 2022 ! Jaa det är ju fortfarande Covid ochmycket restriktioner det verkar aldrig ta slut! Nu är alla storhelger över Jul.Nyår och Trettondagshelgen nu blir nästa högtidpåsken o...

Av Chatarina Berglund - 13 december 2021 16:45

  HEJ sVEJS alla mina vänner nu är det länge sedan jag bloggade men ska försöka skriva ner lite grann men det händer inte så mycket numera! Vi håller oss hemmavid för det mesta! Någon tur tll stan ca 2ggr i veckan och handlar lite förnödenheter....

Presentation


En blogg som handlar om mig min familj och mest matlagning

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards