keckes matblogg

Alla inlägg den 30 juli 2013

Av Chatarina Berglund - 30 juli 2013 00:12

2013-07-29

Måndag

i dag var det mulet när man slog upp ögonen. och så förblev det hela dagen oxå.

Vad ska ma hitta på en sån dag då. Joo, vi tog bilen och for ut och åkte. Vi visste inte åt vilket håll vi skulle fara, men enades så småningom om Älvsbyhållet. Där gjorde ett stopp på OK för att tanka bilen. Sedan körde vi vidare mot Sikfors. Vi for vägen över Tvärån, sämre väg än den andra mot Piteå, men trevligare för det är ju en hel del fina ställen man åker förbi. Vi kom så småningom till Sikfors. Det var inte så många husvagnar och husbilar där. En hel del lediga platser.

Vi kollade in matsedleln på restaurangen dom hade 3 olika rätter att välja mellan. Dubelmarinerad fläskfile med potatissallad, varmrökt lax med dillslungad potatis och Black Angus vilket var en burgare med bröd, lök, tomater, sallad, dressing, cole slow och friterade potatisklyftor. Vi åt var sin sådan burgare och det var jättegott. Det var riktiga hemgjorda burgare, som var tjockare än vanliga. Väldigt mättande. Jag saknade ju ett salladsbord det hade dom alltid förut de gamla ägarna. Sen fick vi vänta 45 minuter på maten lite väl länge för en burgare. Och det var 4 personer där förutom vi.

Tänk om det hade varit 30 personer då hade vi nog inte varit hemma ännu. Vi gick runt en sväng och tittade ,men det blåste så kallt så det var inte skönt. Vi åkte hemåt , svängde in i Skomanskälen och tittade, dom blev årets by i år.

vilket jag inte kan förstå. Det var då inte alls speciellt vackert där, men det är väl annat  som gäller för att få den utmärkelsen. Väl hemma satte jag mig vid datorn en stund och kollade lite. Efter en stund sa Tommy ska vi åka en sväng och hälsa på Anna och Robin och barnen så klart. Japp svarade jag det gör vi. Vi åkte dit och drack kaffe och en tunnbrödmacka med regnbåge på, som Ludde hade fiskat i Jävre i Söndags. Den vägde 2,2 kilo. Anna hade grillat den i folie och den var jättegod och så hade hon en rom och kräftsås till mums.  Robert fyller år idag så Robin var redan där. Anna skulle oxå åka dit en sväng. Vi var inte så länge men vi fick i alla fall träffa dom. Det var kul.

Vi saknar våra grannar här bredvid oss. Det är så tyst och konstigt.. inga barn som badar och skrattar, och ingen hund som hälsar på och nyser. så kan vi inte ha det. Hoppas dom dyker upp snart .....

Det var den dagen.och den måndagen är ju redan slut nu är det faktiskt tisdag. Och nu blir det sängen och boken. Härligt . Sov gott..


 


Det var fint där inne med vita dukar som såg ut som linnedukar, men vid närmare titt så var det vita vaxdukar, men riktigt snygga....och praktiska

   

Presentation


En blogg som handlar om mig min familj och mest matlagning

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2013 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards