keckes matblogg

Direktlänk till inlägg 29 juli 2014

Loppis, Surströmmingsfest och sooool och många dopp..

Av Chatarina Berglund - 29 juli 2014 22:07

Oj så länge sedan jag bloggade men jag skyller allt på det fina vädret jag vill inte sitta inne och blogga och ute går det inte sitta för där är för varmt, datorn får värmeslag.  

Vilken fantastisk juli månad med bara värme och sol vareviga dag. Vi hade loppis förra söndagen och det var en hel del folk men inte så mycket på grund av att det var så varmt. Folk orkar inte gå omkring på loppis när det är så varmt då badar och solar man i stället. Det är väldigt mycket jobb med att ställa till en Loppis både före och efter.

Vi bakade allt fikabröd och även brödet till mackorna och gjorde smörgåsar och sålde kaffe, mackor, gofika mm.

Och efter skulle ju allt tas undan och det som vi inte ville behålla hämtade Björns till sin loppis som dom ska ha i augusti. Våran fina orgel blev kvar för mina syskon med flera glömde visa den för Bosse som kom från Björns och hämtade upp grejerna.Så om någon är intresserad av en  orgel är det bara höra av sig. Den är svart och väldigt snygg..

Efter loppisen åt vi alla syskon och en del av syskonbarnen med respektive en god grillmiddag tillsammans med karre, lax, dopp i kopp på färskpotatis, ugnstekt potatis , sallad och en hel del annat smarrigt. Till efterrätt blev det blåbärskakor som jag bakat och till det vaniljsås. En trevlig dag och en trevlig avslutning på kvällen.

Våra grannar Jennie och Krister som flyttade hem några dagar återvände eftersom det var så himla fint väder och barnen ville ju så klart vara här och bada och fiska. Och det är så roligt att sitta och titta på alla barnen när dom badar,fiskar och tjoar och även föräldrarna gillar att bada oxå. Och ofta får dom besök av kompisar som oxå har barn och då kan dom vara 10-12 som badar samtidigt. Det är verkligen härligt att höra dessa ljuvliga barnröster vi har aldrig tråkigt så länge barnen underhåller oss.

Men nu har dom flyttat hem för andra gången och då blev det så tyst och stilla vi saknar dom såå, men det blr säkert fler fina dagar så att dom kommer ut någon sväng får vi hoppas.

Anna och Robin har oxå varit i stugan sin några dagar och det är ju så himla kul när barnbarnen kan snippa hit då och då när det ärså nära. och dom har fiskat och fått massor med fina abborrar. En kväll kom dom med 19 st riktigt fina bitar. Nää, inte uppgjorda det var mormors jobb men dom tittade på när jag rensade firrarna för dom ville gärna lära sig så att dom kan fixa det själva. Och mera fiske blev och mera fiskar oxå som dom själva rensade och saltade dom och sen rökte Rasmus dom. Han har varit med många gånger när morfar har rökt fisk så han har lärt sig att hämta enris och hacka sönder det lite grann och elda  så den är ordentligt varm röken och han hade verkligen lyckats för han kom förbi med flera abborrar till oss och dom var jättegoda.

Men nu har dom åkt hem till stan igen synd nog, men dom har fullt upp med sitt altanbygge som kommer att bli otroligt fin.

Och vi har grillat mycket  i stort sett varje dag för man vill ju inte stå inne och laga mat och ha ugnen på i värmen.

Och många gurkor, tomater, squash från växthuset har vi ätit även sallad och en massa olika kryddor tänk vad härligt det är att bara kunna gå ut och hämta från sin egen odling och för att inte tala om färskpotatisen mums..

Chili och paprika är oxå på gång i växthuset

I går åt vi surströmming alla syskon med respektive och även några syskonbarn och några stycken från Småland.

Och det var sååå gott och en sådan trevlig kväll igen. Mot kvällen blev det lite svalare så vi eldade faktiskt i eldstaden och satt runt den och surrade om ditt och datt.

På morron var det svalare än det brukar och jag tänkte genast på att det skulle vara lämpligt att koka palt och så blev det och gott var det...


 

Inkokt lax med kall så och egen färskpotatis...


     


         



 

Vindsurfare med mycket stora problem mest låg han i vattnet under seglet..Han plumsade i hela tiden..



 


Alla 3 barnbarnen på besök med båt kul...


 


En liten buffe som omväxling till allt grillat...



                  


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Chatarina Berglund - 9 juni 2022 16:15

        Hej på er alla mina vänner nu ska jag blogga litegrann om det som hänt senaste tiden!   Vi väntar på den där gula härliga saken som strålar men den visar sig inte mycket men den lyser med sin frånvaro!  Vi vill ju sitta ute på ...

Av Chatarina Berglund - 11 maj 2022 17:00

  Vi hade en trevligValborgsmässoafton i och utanför Byagården i Alträsk med massor med folk  ! Majbrasa hade vi oxå och grilleldar för de som ville. Visålde även  hamburgare som grillades i en stor murrika. Och ett dignande fikabord med många  go...

Av Chatarina Berglund - 4 april 2022 16:00

Hej all mina vänner nu var det länge sedan jag bloggade men nu blir det lite grann om mat mm! Det händer ine så mcycket i Alträsk men ute i den stora världen händer det mycket tråkiga saker alla nyhetssändningar och andra program  handlar bara om a...

Av Chatarina Berglund - 16 januari 2022 17:00

  Hej svejs på er alla mina vänner och od fortsättning på det nya året 2022 ! Jaa det är ju fortfarande Covid ochmycket restriktioner det verkar aldrig ta slut! Nu är alla storhelger över Jul.Nyår och Trettondagshelgen nu blir nästa högtidpåsken o...

Av Chatarina Berglund - 13 december 2021 16:45

  HEJ sVEJS alla mina vänner nu är det länge sedan jag bloggade men ska försöka skriva ner lite grann men det händer inte så mycket numera! Vi håller oss hemmavid för det mesta! Någon tur tll stan ca 2ggr i veckan och handlar lite förnödenheter....

Presentation


En blogg som handlar om mig min familj och mest matlagning

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards