keckes matblogg

Alla inlägg den 10 januari 2016

Av Chatarina Berglund - 10 januari 2016 15:30

      Jaa, nu kan vi lägga ännu en helg till handlingarna alltså trettondagshelgen och nu blev detdå så jädrans kallt så man vill bara vara inomhus och elda och mysa inte ens Molly vill vara ute bara en snabbis ut och göra sina behov..

och när hon inte varit ute på många timmar och vi säger vill du gå ut då tittar hon på en som att måste jag och hur är det med er skulle ni vilja gå ut och pinka i -29 nää, det vill man ju inte alls..

Men det ska bli varmare i morgon har dom sagt dom som vet jaa,vet och vet ibland vet dom inte heller men en sak är säker att -29 det är 20 för mycket...Och en del ställen har -42 huja,huja...

På trettondagsafton var vi bjudnatill Karin på middag det var god mat som vanligt en förrätt med skagentårta med räkor, lax och löjrom mycket gott och till varmrätt en jättegod köttgryta med kokt potatis, sallad och ett jättegott hembakt ostbröd..Efterrätten var en ananaspaj med vaniljsås...Allt var jättegott. Kicki och Tobbe var inte med för han mådde ej bra. Han har känt att det varit något fel i kroppen i någon vecka men dom har inte hittat något fel på Vårdcentralen men natten mot trettondagsafton mådde han så dåligt så dom åkte till akuten och han blev inlagd och fick göra en sprängning det var alltså det som spökat så på kvällen mådde han bättre men fick ligga kvar vet ej om han fick komma hem i går eller....

Vi hade en trevlig kväll hos Karin med mycket surr och många skratt och Tommy han var så hjälpsam han plockade undan allt och satte in i diskmaskinen och fixade så Karin fick sitta och surra med oss andra..Karin var inne på att hon gärna skulle ha han som hemsamarit...Vi åkte hemåt vid 00.30 och då var det -24 burr...

Trettondagen då var det lugna gatan med eldning och häng på datorn och då beställde jag ett par nya skor ett par Icebug som man ska kunna klara sig med när det är riktigt halt och tydligen är dom varma oxå och lätta det blir kul när dom kommer får vi se om det stämmer för ute vill man vara när det blir varmare men som det varit i vinter har man knappt kunna gå ut och gå häromkring utan halka omkring och det är inte kul...För råkar man ramla omkull så vet man inte hur det går med armar och ben jaa, huvudet oxå för den delen en nog så viktig kroppsdel.

Till middag åt vi ugnstekt falukorv med potatismos och det smakade riktigt bra...

 

     

Torsdag - 29 hela dagen och då var vi så sugna på palt efter ala helger så då blev det paltkok och Anna, Robin, Wilma och Ludde var ut och åt med oss och dom var oxå sugna på palt så dom blev jätteglad när det var det jag hade gjort. Trevligt att träffa familjen och umgås ett tag med dom många skratt och en hel del surr blir det som vanligt när vi träffas...Rasmus och Linnea var inte med dom hade åkt till Stockholm så Robin hade skjutsat dom till Kallax innan dom kom ut hit..Dom skulle shoppa och ha det trevligt några dagar och dom bor hos Linneas morbror..

 



Utetemp huja



 


Innetemp



   


Fredag varmare i dag oj, vad härligt äntligen även om det inte är så mångadagar vi haft kall så är det ändå trist när det är såå kallt...-16 bara...Jag kokade en panna med köttsoppa och bjöd Christer och Chatrine på middag för dom gillar verkligen köttsoppa och det är svårt att koka lite av den rätten så då passade bra att dom ville komma hit och äta.Förrätt med en rundel västerbottensostpaj med räkor, löjrom, smetana och gräslök och sen köttsoppa med klimp,och hembakt ostbröd. Till efterrätt var det en pannacotta i 2 lager en med skumbaner och en med dumle och ett knäckflarn till det och kaffe. jaa,dom tyckte att det smakade bra.  En trevlig kväll med trevligt umgänge ochen heldel tugg och surr till bortåt 1-snåret då plockade vi undan ochfixade allt innan vi intog sängläge och det läget behöll vi ändå till kl 10 på morgonen mycket skönt var det.


     


 

Lördag  steg vi upp och fikade som vanligt läste NSD och hade koll på de små  liven på utsian som var i full gång med att inta sin frukost och när Tommy var ute på dan så såg han en hermelin som hoppade i snön undrar om dom oxå äter fågelmat..Och bara - 11 härligt..Jag ägnade mig åt V-75 som vanligt på lördagar och försökte på alla sätt att få till den där 7-an men inte lyckades jag denna gång heller nää bara 4 rätt och det var ena riktiga högoddsare som man naturligtvis inte hade med.. Utdelningen blev ju drygt 10 miljoner och 13 800 på 6 rätt hade ju varit nöjd med 6 rätt en sån gång..men nya tag nästa lördag..Till middag lagade jag en porterstek på innanlår med hasselbackspotatis, stekta grönsaker och en god sås..Jättegott var det..Sen tittade vi lite på TV innan vi intog sängläge och en stund med boken..innan john Blund kom...

Söndag i dag bara -10 oj vad skönt men vi eldar och myser och tar det väldigt lugnt tittar på skidor på TV mm jag hade tänkt städa ut julen men jag får se om det blir i dag eller kanske i morgon för nu börjar man bli less på tomtar mm .

     


Solen är nu uppe 4 tim och 6 minuter dagen har blivit 1 timme och 6 min längre sedan 21 decmber det går undan nu snart har det sköna ljuset här och våren mm och med allt den ger tillbaka förhoppningsvis och bara 165 dagar till Midsommarafton..




Presentation


En blogg som handlar om mig min familj och mest matlagning

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20 21
22
23
24
25 26 27 28
29
30
31
<<< Januari 2016 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards