keckes matblogg

Direktlänk till inlägg 6 december 2016

Hemmadag, Stadstur och mera Julpyntande och middag med grannarna

Av Chatarina Berglund - 6 december 2016 14:00

 

Nu har en vecka sprungit i väg igen nu är det  2-a advent oj, vad fort det går men tänk att det är ju bra ju fortare så blir det vårvinter med ljuvliga dagar på Lillholmen förhoppningsvis. Men vi får inte klaga på vädret vi har nu. Så här får det gärna vara hela vintern några - och lite snö men som det har varit med regn och halka och elände är ju hemskt och det är lika varje år i stort sett. Den här veckan har vi varit ute en del och pyntat lite mera jul för ni vet hos Berglunds jular det rejält men det är ett bra sätt att lysa upp tillvaron den här tiden. Molly har varit ute på isen och sprungit en premiärtur till Lillholmen och vad hon springer man fattar inte att benen hinner med. Nu är det isen som gäller så fort går ut för där är det perfekt att springa stora vita vidder utan  träd och annat att springa in i. I övrigt har vi varit en stadstur och handlat en del och när vi åkte hem så hade en bil kört av vägen mitt i Vändträsk på raksträckan och dessutom är det hastigehetsbegränsning på 60 vi fattar inte hur man kan köra av där men antagligen var hastigheten mycket högre än 60 och den hade hamnat ganska långt ner på lindan vi får vara glad att vi inte mötte den bilen då.

Annars har det väl varit ganska lugnt och vi har så klart behövt mat även denna vecka som alla andra veckor och det har varierat en del vi åt en god fisksoppa som jag gjorde på fond som jag kokat tidigare av kräftskal och haft den i frysen och jag hade torsk, potatis, morötter, lök, vitlök, pressad vitlök, fänkål och andra kryddor som sambal oelek och till det ostmackor och allt  smakade riktigt gott.

 

En dag åt vi Parisersmörgås med sallad mycket gott...Köttfärsbiffar med lök, gurka och rödbetor..


  


 


Fredag då var vi hemma hela dagen och Tommy var mest ute och fixade han körde skoter och gjorde spår till Lillholmen. jag var inomus och bakade bröd mm och till middag blev det stekt torsk , kokt potatis, en kall sås med dill, bostongurka, creme fraiche , majonäs och kryddor, rårivna moröttter och tomater det smakade mums.

           

Lördag då var det som vanligt V-75 och det blev 5 rätt men ingen utdelning på 5-orna och det började med 2 skrällar i första 2 loppen och jag hade 5 hästar men inte nr 12 som var en 2 %-procentare och dessutom Erik Adielsson som jag brukar ha med men man måste begränsa på grund av kostnaden.

På kvällen var Christer och Chatrine här och åt middag det var tilltugg rågkorgar med en röra och löjrom. Till förrätt var det avocado fyllda med en röra med kräftstjärtar och dekorerad med löjrom och kräftor. Varmrätt fåraherdens paj med sallad och hembakt bröd och även hemgjort smör som jag smaksatte med ost. Efterrätten var en drottningbakelse i glas.

   

 

 

Det smakade väldigt bra tyckte alla. En trevlig kväll med mycket surr och skratt som vanligt när vi träffas, Och grannarna gick hemåt i natten vid 1-snåret och vi röjde bort innan vi intog ryggläge i den sköna sängen och där låg vi kvar till kl 10.00 skönt. Och vädret är ju riktigt bra bara -5 grader.

 Söndag i dag vi har bara tagit det lugnt och jag har löst korsord, bloggat och till middag blev det bara rester men det smakade bra  i dag oxå. Vi har tittat på Allt för Sverige och Midnattsol och i dag var dn riktigt ruggig och det hände mycket   ruskigheter nu är det bara ett avsnitt kvar så då får vi upplösningen nästa söndag,

Måndag i dag det hade snöat på natten och även i dag fluffig fjunig snö och Tommy han har skottat en hel del och jag och Molly har varit ute och busat jag kastade snöklimpar och hon jagade dom och kastade upp dom sen järnet runt huset och upp på vägen hon for som en galning men kul hade  hon i alla fall. Idag har Cilla födelsedag så jag grattar henne på den stora dagen. Till middag åt vi köttgryta med kokt potatis och sallad.

     


Här ovan ser ni en del av det jag hade i köttgrytan men det tillkom en del syltök, sambal oelek.soja och buljongtärning.





       

     


Jag passade på att fota lite grann ute idag men jag missade den vackraste bilden jag tittade ut och såg solen på väg upp över horisonten alldeles rosafärgad och ett dis runt sig men innan jag hann ut så var det borta tyvärr.

         

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Chatarina Berglund - 9 juni 2022 16:15

        Hej på er alla mina vänner nu ska jag blogga litegrann om det som hänt senaste tiden!   Vi väntar på den där gula härliga saken som strålar men den visar sig inte mycket men den lyser med sin frånvaro!  Vi vill ju sitta ute på ...

Av Chatarina Berglund - 11 maj 2022 17:00

  Vi hade en trevligValborgsmässoafton i och utanför Byagården i Alträsk med massor med folk  ! Majbrasa hade vi oxå och grilleldar för de som ville. Visålde även  hamburgare som grillades i en stor murrika. Och ett dignande fikabord med många  go...

Av Chatarina Berglund - 4 april 2022 16:00

Hej all mina vänner nu var det länge sedan jag bloggade men nu blir det lite grann om mat mm! Det händer ine så mcycket i Alträsk men ute i den stora världen händer det mycket tråkiga saker alla nyhetssändningar och andra program  handlar bara om a...

Av Chatarina Berglund - 16 januari 2022 17:00

  Hej svejs på er alla mina vänner och od fortsättning på det nya året 2022 ! Jaa det är ju fortfarande Covid ochmycket restriktioner det verkar aldrig ta slut! Nu är alla storhelger över Jul.Nyår och Trettondagshelgen nu blir nästa högtidpåsken o...

Av Chatarina Berglund - 13 december 2021 16:45

  HEJ sVEJS alla mina vänner nu är det länge sedan jag bloggade men ska försöka skriva ner lite grann men det händer inte så mycket numera! Vi håller oss hemmavid för det mesta! Någon tur tll stan ca 2ggr i veckan och handlar lite förnödenheter....

Presentation


En blogg som handlar om mig min familj och mest matlagning

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards