keckes matblogg

Alla inlägg den 14 juli 2016

Av Chatarina Berglund - 14 juli 2016 12:15

             

    

Tjingeling dax att blogga lite grann igen om de senaste som hänt om vi börjar med vädret så har det varit något bättre

inte lika mycket regn men det har ändå regnat även om det kom under natten och det är ju bättre än att det regnar både dag och natt. På fredag var det tjejträff hos Helena och vädret var mulet i stort sett hela dagen men vid 18-snåret då kom solen och det blev riktigt skönt. Vi satt ute på altanen hos Helena och tog en fördrink och till den fick vi tunnbrödssnittar med Alträskrökt fisk tänk vilken delikatess det är och solen strålade och det var ljuvligt det kändes som att det var länge sedan vi njutit av solen. Helena bjöd på en god soppa och hembakt ostbröd och allt var jättegott.Efter middagen flyttade vi ut igen och satt ute resten av kvällen. Det surrades om allt möjligt om deras Spanienresa som dom nyss varit på , byns utveckling framåt och bakåt men vi ska väl se framåt för varje gång man ser bakåt så mister man en del av framtiden. Vi hade oxå uppe en del om spindlar för Helena hade ett helt spindelbo som inte var så stort men det innehöll massor med små spindlar hon upptäckte det när hon höll på damma av räcket mm på altanen det är klart hon måste köra dammtorkning mm på utsidan oxå när tjejträffen kommer på besök så vi inte har något att anmärka på och när  hon höll med det då   råkade hon  röra i detta bo så det strenade  ut spindlar åt alla håll och om man då tänker att alla dessa blir stora då känns det lite läskigt.Även om jag inte personligen är rädd för spindlar men jag vill inte så gärna ha dom på mig.

  

Vi pratade oxå om att träffas och ta itu med ladugården som finns på gården i vårt föräldrahem .Vår bror Hans äger den men vi är många i släkten som har lastat in grejer där eftersom vi har tyckt att det är ju inga kor som ska bo där längre så då kan vi ju ställa in annat där men det är klart att om vi är många som ställer in lite så blir det ju fullt ändå. Och nu är det så att Hasse rymmer visst inte ens sina fiskenät i lagården han brukar hänga upp dom där så nu börjar det bli dax att röja bort en del skräp. Så till veckan ska vi träffas en dag och röja , städa och äta middag tillsammans det blir ju riktigt  trevligt.

Vi pratade om dansen som är på söndagar i Vändträsk och det är mycket folk där tydligen. Förr dansade vi mycket vi var ju på Folkan och i Vändträskpå logen nästan varje helg och dansade och särskilt Karin och Lasse dom ha ju dansat nästan hela livet och Karin sa att hon saknade dansen i bland. Vi försökte uppmuntra henne att åka på dans igen hon känner säkert många som fortfarande är ute och dansar men hon tyckte att det var inte så kul att åka ensam och det kan jag ju förstå. Helena erbjöd sig då att åka till Vändträsk på motionsdans på söndag med Karin men snabbt kom hon på att det går inte det är ju fotbollsfinal då så det blev inget av det.

Vi hade en trevlig kväll med mycket surr och skratt och så rumlade vi hem vi 00.30 nöjda med kvällen och glad över att ha en säng att lägga sig i när man kom hem.

Lördag då var jag väldigt pigg vaknade alldeles för tidigt men hade svårt att somna om låg och snodde runt en stund men när kl var 8 då steg jag upp och då var Tommy redan uppe och kaffet var klart och frukostmackan och kaffet smakade väldigt bra och utsikten fantastisk.Jag ägnade mig åt V-75 en del av dagen och som vanligt så ändrade jag raden några gånger och funderade som vanligt över dessa kuskar och hästar men man kan aldrig lita på dom. Den här gången fick jag 6 rätt men bara 49/sexa och jag hade 4 hästar i det loppet jag sprack så 196 kr men ok en liten slant i alla fall men tänk bara en ynka häst i från men det är alldeles för långt i från i alla fall när man ska ha 7 rätt för högsta utdelningen. Jaja jag har haft 5 och 6 rätt sista gångerna så nästa lördag är det dax att sätta 7-an vi får se hur det går med det.

Till middag gjorde jag lite olika sushi och så gjorde jag en sjögrässallad som jag smakade hos Anna en dag när Wilma hade ätit sushi som hon köpt på stan och det var en grön sjögrässallad som var så god och den smakade inte alls hav och tång utan kryddig och god. jag blev genast nyfiken på detta och när vi var och handlade senast så köpte jag sjögräs och även sjögräsnudlar som var helt genomskinliga och väldigt läcker konsistens på dom lite sega och ändå som ett tuggmotstånd i dom och jag blandade dessa nudlar med sjögräs , vitlök, risvinäger,socker, chili,soja,sesamolja (den gjorde jag själv med olja som jag värmde lite grann och så rostade jag svarta och vita sesamfrön och blandade med oljan och sen mixade jag den och det funkade) och sen strödde jag rostade sesamfrön uppe på salladen mycket , mycket gott. Jag gjorde och så heta räkor som vi åt till sushin. Provade även göra en variant av sushi med potatsimos med gräslök och så marinerade jag gädda som jag stekte lätt och tog då potatismos i stället för ris  och rullade in i nori jaa, det var riktigt gott det oxå.Man kan variera sushi på många sätt. Och naturligtvis hade vi ju gari (inlagd ingefära) och den gjorde jag själv och även wasabi som är ett måste till sushi

           

Sarah och Nicklas har varit i stugan i helgen och jobbat dom har börjat måla stugan och det blir så snyggt dom målar den vit och den är grundad vit men nu när dom målar den vit så ser man ändå stor skillnad på färgen grunden är som mera grå och den här är vit det blir jättesnyggt.

Söndag det har varit en fantastiskt härlig dag med     och värme 22 grader hade vi och jag har kokat palt för nu kände vi att det var dax paltsuget hade gett sig till känna.Jag skickade till Anna och frågade om dom var paltsugen och hon blev jätteglad och ville gärna ha palt så då blev det så 25 st paltar blev det och så åkte vi ner till stan och bjöd dom på palt och alla barnen var hemma och Rasmus tjej Linnea och Wilmas kille Oliver var där och alla åt vi palt . Alla tyckte det var så gott.

 

 

  

Presentation


En blogg som handlar om mig min familj och mest matlagning

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards