keckes matblogg

Alla inlägg den 15 juli 2016

Av Chatarina Berglund - 15 juli 2016 10:50


 

Tjingeling igen nu är det dax att skriva lite om den senaste veckan som pågår. Måndag var vi hemma hela dagen och ägnade oss åt våra växter med vattning rensning av ogräs och jag knöt även upp både gurkplanorna och squashplantorna dom växer så det knakar ochdom blir rätt tunga så man måste staga dom.Och man ser nu både gurka och squash på gång.Och även tomaterna kommer för fullt. Det är en underbar tid nu när man kan plocka in sallad och en massa olika kryddor från sin egen odling. Synd att man inte kan det hela året. Vädret har ju varit riktigt bra varmt,   och    och lite regn och lite åskmuller. Tommy slog vassen utanför oss för den kommer upp varje år och det blir fint när man slår den så man kan gå ut och bada utan att bli inlindad i vass.

Till middag åt vi grillad kyckling, stekt kulpotatis och sallad.

       

Vi var en sväng till stan i tisdags för jag hade tid hos frissan och det var skönt att få bort en del för det växer fort.

I övrigt njöt vi mest av det fina vädret med bad och sol och till middag åt vi en pastasallad med kyckling, kabanosskorv, svamp, lök, paprika,ost , persilja ochen kalla sås med curry och till det rostat bröd mycket gott var det.

   

Onsdag hade vi lagårdsröj och sorterade alla våra grejer som vi haft där och det var en hel del som går till tippen och en del ska Bosse från Björns marknad hämta på måndag.Vi samlades kl 15 och det var ett strålande väder men sen drog det ihop lite moln och det började regna tyärr men vi hann nästan klart det mesta innan regnet. Jag hade gjort lite tilltugg en bomb fast den här gången med svart kaviar och mina smördegsrundlar med grönmögelost och chorizo och garnerad med en klick hjortronsylt. Det smakade bra innan maten som vi åt tillsammans som tur är är det tak på altanen på sommarstugan på gården så vi kunde sitta där och äta. Karin hade gjort massor med kåldolmar , kokt potatis, god sås och lingonsylt och det var jätte,jättegott.

 

Till efterrätt hade Maija Liisa gjort en paj och till det jordgubbar och grädde allt smakade så bra. Kaffe bjöd Hasse på en trevlig dag och kväll tillsammans med syskonen med respektive.

Torsdag då åkte vi en sväng till Älvsbyn och handlade och så fikade vi på Centrumfiket en macka och kaffe det smakade bra.

        

Till middag åt vi korvstroganoff , kokt potatis och sallad det smakade oxå bra. Vi fixade vår nya box som vi fick från Viasat efter att våran lagt av och vi fick till den på en gång utan support denna gång.


       

Presentation


En blogg som handlar om mig min familj och mest matlagning

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards