keckes matblogg

Alla inlägg den 28 juli 2016

Av Chatarina Berglund - 28 juli 2016 15:30

        


Tjingeling nu är det ett bra tag sedan jag bloggade fy på mig..men jag ska försöka sammanfatta det hela ialla fall.

Vädret är ju bara såå fint så det är toppen sol varmt, mellan 25-30 grader i flera dagar och härliga kvällar med värme. Jaa, det är ju bra fantastiskt och i bland måste man bara söka sig till skuggan för man klarar inte av solen hela tiden. Tur att vi har sjön så man kan doppa sig när man känner sig överhettad det är så skönt att simma en stund och svalka sig.

Vi hade pizzakväll i bagarstugan i onsdags och vi var 21 glada pizzabagare som gjorde sina pizzor i olika format runda, avlånga ,hjärtformade och en massa godsaker att lägga på ,kebabkött, vanligt marinerat kött, skinka, tonfisk, räkor, musslor, chilikorv, ost,fetaost, tomater, ananas, paprika, kronärtskockshjärtan, kebabsås,fefferoni, sambal oelek,

jalapeno,oregano och pizzasallad mm och gott var det och trevligt som vanligt och vi satt ute hela kvällen fantastiskt så vi dukade långbord ute och det blev gott om plats inne i bagarstugan vi kunde dessutom använda båda bakborden och då går det snabbare att få sin pizzor klara.Skillnaden med att få designa sin alldeles egen pizza är ju stor mellan "Alkaträsk pizzeria" och typ Take off där får man inte hjärtformade , avlånga eller ovala pizzor och inte får man av alla tillbehör som man får på vår pizzeria

     

Till efterrätt var det kaffe och en drottningbakelse.En trevlig kväll med släkt och vänner. Inne var det varmt så svetten rann men då var det skönt att kunna sitta utomhus och få lite svalka.

 

Vi har varit hemma en del dagar i alla fall och mest njutit av det fina vädret och tagit ett dopp då och då och Tommy har stått ute i sjön och fiskat med kastspö ut på djupet för vi har ju väldigt långgrunt  men sen när man kommer ut väldigt långt då börjar det slutta och sen blir det djupt och precis där har han stått med kastspö och han hade på flera fina bitar men dom släppte förmodligen abborrar synd att han inte fick upp dom så vi hade haft middagen färdig.

Det är mycket folk på området nu i stugorna och en del har ju besök av vänner och det är väldigt många barn och det är så kul när man hör att dom tjoar och skrattar och även badar för fullt. Och väldigt många båtar har och varit ute och kört. Och en del har kört vattenskoter och en del har åkt vattenskidor det är kul att det är liv och rörelse här.

Sen har det åskat lite grann och då har vi genast satt oss i bilen och dragit en repa tills det gått över.

Fredag åt vi surströmming oj,så gott det är och vi satt ju ute i det fina vädret och grannarna kände lukten och blev riktigt avundsjuka och jag förstår dom såväl.

   

 

 


   

På lördag hade vi 60-årskalas hos Helena och Lasse i deras stuga.Tänk att lillasyster är snart 60 för hon fyller inte förrän i november men eftersom hon bor i Stockholm och vi alla släktingar och många vänner bor här så passade det ju så bra att fira henne nu medan dom är hemma. För att får ner alla släktingar och vänner till Stockholm är nog inget att tänka på i november. En mycket trevlig kväll och ett fantastiskt väder så vi kunde vara utomhus hela kvällen och vi var nog ca 30 personer. Temat för kvällen var Pimpa korven och det var grillade korvar i massor med olika smaker och hetta och sen till det fanns det röror av alla de slag vitlöksfräst surkål, picklad lök, chimichurri, karamelliserad lök,coleslaw potatismos, senap, ketchup korvbröd och tunnbröd mm. Det var en kul grej och väldigt mumsigt med alla rörorna.Och en frågetävling hade vi oxå men mitt lag vann tyvärr inte men det var kul i alla fall.

En trevlig kväll med glada och trevliga människor och riktigt hålligång var det oxå med dans på altanen tur att Lasse hade förstärkt den så den höll för det var ju inte direkt lugn dans som typ tryckare med Lasse Stefanz det var mera hip hop och jag höll mig från dansen för man ska ju kunna ta sig fram nästa dag oxå. Vi var inte kvar längst i alla fall men det var några som höll i gång riktigt länge.


Nedan Helena 60-åringen dold bakom de 2 äppelträden hon fick i present av syskonbarnen


 

 


Här är Wilma vårat söta barnbarn med sin söta kille Oliver....

 


KANTARELLER har vi oxå plockat!!!! 

 

Tommy han har ju massor med LP-skivor från den tiden då man spelade sådana och han saknade en skiva med Beppe Wolgers och Merit Hemmingson den heter" Det for 2 vita duvor "och han har funderat hur han skulle få tag i den så en dag ringde han till Merit Hemmingson och hon bor i Visby och hon hade telefonsvarare men han lämnade namn och sa sitt ärende och hon ringde upp 2 minuter senare och berättade då att den finns inte det går inte att få tag i den längre. Möjligen något antikvariat och jag har sökt på alla som finns men icke.Då började jag fundera på att vi för många år sedan bodde en kort period hos Hasse när Fredrik var liten och då hade Tommy med en del LP-skivor dit och då kollade jag med Fredrik och den fanns där + en del andra oxå så nu är lyckan stor. Då ringde han till Merit och berättade detta och hon svarade på en gång och tyckte det var jättekul.Jag tyckte det var otroligt att hon ringde upp första gången och sen svarade andra gången.


I övrigt har det varit lika fint väder alla dagar med sol även lite regn och åska på eftermiddagarna. Men vi tar bilen och drar en repa och Molly älskar ju att åka bil och det är så skönt och slippa höra åskmullret.

Ätit har vi oxå gjort en hel del en dag gjorde vi färsk strömming på grillen sen doppade vi den i en lag med kokande vatten, salt och lite socker så kallad  Kalixströmming och även några strömmingsflndror stekte vi ute på grillen och till det färskpotatis och tunnbröd mycket gott.

     

Vi har både lagat maten och ätit den utomhus nu när det är så härliga kvällar vi äter rätt sent eftersom frukosten blir senare och lunchen den blir oftast kaffe och mackor. Det är underbart att man kan vara ute nästan dygnet runt nästan synd att sova..men man måste ju det.

I måndags  wokade vi i vår relektrska wok utomhus funkade perfekt och skönt att sitta ute och äta och spegelblank sjö och vackra omgivningar det är ingen dålig utsikt vid middagsbordet.

I tisdags då åt vi Tacos som vi även då wokade utomhus och pimpade med ärtor ett nytt koncept som passade bra.

               

Onsdag då var vi en tur till Älvsbyn och handlade lite och sen åt vi stekihop korv, fläsk och lök även det i woken och till

det kokt färskpotatis den köper vi än så länge men jag tror att vi snart kan testa våra egna odlade potatisar.

Jag bakade bullar och midnattskakor i går och det var varmt ska jag säga.Tommy har tjatat om bullar nu ett tag så jag tänkte nu ska det bli.


    


 


     

 

 


                 

Presentation


En blogg som handlar om mig min familj och mest matlagning

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards