keckes matblogg

Direktlänk till inlägg 25 mars 2017

Fredagsmys med grannarna, V-75, Pensionärslunch

Av Chatarina Berglund - 25 mars 2017 17:15


 


Hej svejs i lingonskogen jaa, inte ser man lingonen och det beror på snön som faller igen nu behöver vi ingen mer snö

den här vintern nu vill vi ha vår med såna där fantastiska soliga dagar med ljuset som tar på ögonen så man måste använda solglasögonen och så får man i sig såna där nyttiga vitaminer och så blir man så glad i sinnet så man bara sprudlar av glädje. Vi har ju haft en del fina dagar men nu har det varit lite gråtrist sista tiden men det blir bättre det vet jag.

För att prata om annat än vädret så hade vi vår grannar Christer och Chatrine på middag här i fredags och det blev en förrätt med en råraka med löjrom, räkor och en klick smetana och varmrätten det var sjömansbiff med en sallad med blomkål, rårivna rödbetor och en dressing på det, hembakt bröd ochen sallad. Till efterrätt blev det en marängtårta med glass med nutella, vispad grädde och hallon dom tyckte allt smakade bra.

 


 

Vi hade en trevlig kväll som vanligt när vi träffas med mycket skratt och en hel del surr och musik hade vi oxå.

Gästerna gick hem vi 1-snåret och vi röjde undan innan vi lade oss och sängen var ovanligt skön och där låg vi kvar till 9 på morgonen.

Lördag då var det rätt så klart V-75 som gällde för mig och det gick bra blev 6 rätt men endast 22 kr per 6-a och ingenting på 5-orna väldigt dålig utdelning men nya tag nästa lördag.

   

Till middag åt vi fiskgratäng med spritsat gratinerat potatismos och en god gratängsås det var riktigt gott.

Söndag då var det lite snålblåst men vi satt ute ett par timmar på altanen men det var som dis för solen så den var inte så varm. Till middag blev det bara rester från helgen.


Måndag en tur till stan och handlade lite grann och så hämtade vi en kaffemaskin hos Anna och Robin som dom inte använder. Vi köpte en för några år sedan och den pajade och då fick vi en ny på garantin men då hadevi redan hunnit köpa en ny maskin så då fick dom ta den i stället men dom har knappt använt den. Vi hade tänkt köpa en ny igen men då nämnde Anna att dom hade ju den dom fick av oss och dom använder den inte så då fick vi ta den i ställetoch det var ju bra då slapp vi köpa en ny igen.

Tisdag då var vi till Älvsbyn på pensionärslunch med Hasse, Barbro, Karin , jag och Tommy vi åkte redan vid 10.30 för vi skulle gå på Återbruket där dom säljer beg och nya saker liknade återvinningen i Boden och jag hittade en form en avlång smal en sån där bakform fast mindre än dom jag har sen tidigare,  lökhackare . brödkavel och ett armbandsur och allt detta för 45 kr rena rama fyndpriset. Vi besökte även Röda korset och där hittade Karin så läckra glas som hon köpte och sen åkte vi på Goy & Gee Thai och Grill och åt lunchen där dom hade mycket gott buffe med olika rätter kyckling, vårrullar, fläskkött i en sås,biff med grönsaker, sallader, ris och nudlar och kaffe med kaka på det för 80 kr och allt smakade jättegott.Sen handlade vi lite innan hemfärden och då får vi se var det blir nästa vecka vi pratade om Piteåhållet men vi får se. Det är så kul att gå ut så där och äta tillsamman och sitta och surra i lugn och ro utan att ha en massa tider att passa vi har så trevligt på våra pensionärsluncher.

Onsdag en hemmadag med diverse fix i en del utebodor med för att hitta det vi behöver framöver bl a en del små krukor till mina frön som jag ska plantera.Vi samlade även ihop en del återvinningsmaterial och burkar och flaskor som vi samlat.Till middag åt vi fyllda köttfärsbiffar och fyllningen var ost och kantareller och till det småstekta potatisar och en asiatisk salladdet smakade väldigt bra.

         

Torsdag en tur till staden och handlade lite grann och ett fika på Opalen och strosade i Enter och besökte lite olika butiker. Till middag åt vi dillkött, kokt potatisoch rödbetor ochvdet var mycket gott det är väldigt länge sedan jag lagade dillkött.

       

Fredag en strålande dag med sol, blå himmel ,fågelsång och alldeles lä på vår altan bara passa på att njuta vad kan man mer begära och Molly njöt oxå av den härliga vårluften.Det enda ljud som hördes det var skotrar som körde på sjön men det stör inte det hör ju oxå till våren att folk tinar fram och kommer ut till sina sommarstugor.

Jag så faktiskt en koltrast utanför vår altan som spatserade på snön och den brukar inte komma så här tidigt och redan förra fredagen den 17 mars såg vi och hörde oxå en svan men bara en men den andra fanns säkert någonstans här omkring och det är oxå väldigt tidigt det är ju knappt öppet vatten någonstans ännu möjligen nere vid Rörträsket där brukar det vara öppet rätt så tidigt.

         

Lördag idag en lika fantastisk dag med strålande sol, blå himmel och fågelkvitter, skoterljud och våffeldag med hallonsylt ,ost chpesto mycket gott och så fantastiskt tt kunna vara ute på våffeldagen och grädda så man slipper oset inne och detta fantastiska våffeljärn från kanske mitten av 50-talet är ju helt enkelt en dröm att baka våfflor i.

V-75 har jag oxågjort men resultatet blir mellan 18-19 så då återkommer jag nästa bloggtillfälle och berättar om hur det gick.

                 


Den här fina blombuketten fick jag av mina grannar förra fredagen när dom var här på middag och den står lika fint än idag.


   


Trevlig helg på er alla

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Chatarina Berglund - 9 juni 2022 16:15

        Hej på er alla mina vänner nu ska jag blogga litegrann om det som hänt senaste tiden!   Vi väntar på den där gula härliga saken som strålar men den visar sig inte mycket men den lyser med sin frånvaro!  Vi vill ju sitta ute på ...

Av Chatarina Berglund - 11 maj 2022 17:00

  Vi hade en trevligValborgsmässoafton i och utanför Byagården i Alträsk med massor med folk  ! Majbrasa hade vi oxå och grilleldar för de som ville. Visålde även  hamburgare som grillades i en stor murrika. Och ett dignande fikabord med många  go...

Av Chatarina Berglund - 4 april 2022 16:00

Hej all mina vänner nu var det länge sedan jag bloggade men nu blir det lite grann om mat mm! Det händer ine så mcycket i Alträsk men ute i den stora världen händer det mycket tråkiga saker alla nyhetssändningar och andra program  handlar bara om a...

Av Chatarina Berglund - 16 januari 2022 17:00

  Hej svejs på er alla mina vänner och od fortsättning på det nya året 2022 ! Jaa det är ju fortfarande Covid ochmycket restriktioner det verkar aldrig ta slut! Nu är alla storhelger över Jul.Nyår och Trettondagshelgen nu blir nästa högtidpåsken o...

Av Chatarina Berglund - 13 december 2021 16:45

  HEJ sVEJS alla mina vänner nu är det länge sedan jag bloggade men ska försöka skriva ner lite grann men det händer inte så mycket numera! Vi håller oss hemmavid för det mesta! Någon tur tll stan ca 2ggr i veckan och handlar lite förnödenheter....

Presentation


En blogg som handlar om mig min familj och mest matlagning

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards